Forum Guzzisti Hellas

Φόρουμ Guzzisti Hellas => Βίδες και παξιμάδια => 2001 - ... => Μήνυμα ξεκίνησε από: manos77 στις Σεπτεμβρίου 18, 2014, 06:34:25 μμ

Τίτλος: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Σεπτεμβρίου 18, 2014, 06:34:25 μμ
Καλησπέρα σε όλους,
σκεφτηκα να ανοίξω αυτό το topic σχετικά με την Breva 1100 με σκοπό να συζητώνται όλα τα τεχνικά θέματα που αφορούν αυτό το μοντέλο. Το βρήκα πολύ καλό και χρήσιμο σε ξένα forums οπότε γιατί όχι κι εδώ...
Προβλήματα και λύσεις, συμβουλές και εμπειρίες. Οποιαδήποτε πληροφορία μαζευτεί εδώ είναι χρήσιμη, για τους σημερινούς κατόχους αλλά και τους μελλοντικούς. 
Το ίδιο καλό θα ήταν να γίνει και για τα υπόλοιπα μοντέλα, όποιος γουστάρει ας ξεκινήσει.

Μια που ξεκίνησα λοιπόν, ας βάλω ένα ληθαράκι.
Τις τελευταίες μέρες η breva μου ακινητοποιήθηκε λόγω μιας διαρροής λαδιού στο πίσω αμορτισερ.
Ευκαιρία λοιπόν να την κάνω φύλλο και φτερό και να την περιποιηθώ.

Μεταξύ των διαφόρων εργασιών καθαριότητας και συντήρησης δύο ήταν οι πιό σημαντικές:

1) Αλλαγή φίλτρου βενζίνης: στα 30.000χλμ που έχω τώρα το φίλτρο βενζίνης δεν είχε αλλαχτεί ποτέ!
Η αλλαγή ήταν σχετικά εύκολη. Ξεμοντάρισμα και άδειασμα ντεπόζιτου, ξεβίδωμα της μεταλλικής φλάντζας στο κάτω μέρος του και αμέσως έχουμε στα χέρια μας σε ενιαίο μπλόκ το φιλτρο, την τρομπα βενζίνης και το "φλοτερ" μέτρησης της στάθμης.

Η όψη του φιλτρου ήταν τραγική. Γκρι υγρό και μάυρα κομμάτια βγήκαν από μέσα...

Τέλος πάντων, ένα ανταλλακτικό φίλτρο (UFI 31.760.000) δύο σφηγκτιράκια και έτοιμο. Πολύ πιό απλό από ότι περίμενα.


2) Η δεύτερη εργασία που έκανα είναι ήταν να τσεκάρω το διάκενο μεταξύ αισθητήρα φάσης/στροφών και του ρότορα μέσα στονη κινητήρα.
Ο αισθητήρας φάσης βρίσκεται βιδωμένος πάνω στον κινητήρα, μεταξύ ψυγείου και αριστερού κυλίνδρου.
Η δουλειά του είναι μετράει της στροφές του κινητήρα και να μεταδίδει το σήμα στον εγκέφαλο ο οποίος βάσει αυτών κανονίζει τον ψεκασμό κτλ. Μια βλάβη στον αισθητήρα φάσης και απλά ο κινητήρας δεν παίρνει μπρος.
Ο καθένας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί τη σημαντικότητα αυτού του εξαρτήματος.

Η μέτρηση των στροφών γίνεται ηλεκτρομαγνητικά διαβάζωντας τα "δοντάκια" του ρότορα που γυρίζει. Σε γενικές γραμμές όσο πιό κοντά βρίσκεται ο αισθητήρας στον ρότορα τόσο πιό ακριβής είναι η μέτρηση.
Σύμφωνα με τη guzzi το διάκενο πρέπει να είναι 0,5-0,7χιλιοστά.

Σε πολλές breva, κυρίως τα πρώτα μοντέλα όπως το δικό μου, το διάκενο του αισθητήρα είναι πολύ μεγαλύτερο με αποτέλεσμα ο αισθητήρας να μην διαβάζει σωστά. Ένα σύμπτωμα αυτού είναι τα πολλά σκασίματα απο την εξάτμιση, εμφανή κυρίως με aftermarket τελικό.

Στη δική μου λοιπόν ο αισθητήρας ήταν τοποθετημένος με δύο φλαντζάκια αλουμινίου συνολικού πάχους 1,5 χιλ. Χωρίς τα φλαντζάκια το διάκενο είναι 0,7-0,8. Ημουνα δηλαδή με διάκενο 2,2χιλ !

Ξανατοποθέτησα λοιπόν τον αισθητήρα σκέτο, με αλλαγή o-ring και λίγη φλαντζόκολα. Έκανα το σταυρό μου και έβαλα μπρός... Ευτυχώς όλα καλά. Οι μετρήσεις ήταν σωστές και ο ρότορας δεν "έφαγε" τον αισθητήρα.


Εντυπώσεις από την πρώτη βόλτα μετά από τις δύο παρεμβάσεις?
Ρελαντί πιό σταθερό και 500 στροφές πιό χαμηλά.
Πολύ καλύτερο τράβηγμα απο χαμηλά,
και το πιό σημαντικό, εξαφανίστηκαν τα πυράκια απο τον αριστερό κύλινδρο! Μπορώ πλέον να ανοίξω με 6η από της 2.000 στροφές και θα επιταχύνει γραμμικά χωρίς κομπιάσματα.

Γενικά είναι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ακόμα δεν έχω κάνει την τελική ρύθμιση.

Προτείνω λοιπόν σε όλους να αλλάξουν το ρημαδοφίλτρο βενζίνης εάν δεν το έχουν κάνει ακόμα και να ελέγξουν τον αισθητήρα στροφών τους.

Ελπίζω να μην κούρασα, θα προσπαθήσω στα επόμενα ποστς να είμαι πιό περιληπτικός  ;D
 
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Σεπτεμβρίου 19, 2014, 12:10:08 μμ
Για το φίλτρο βενζίνης επιβεβαιώνω και εγώ. Το άλλαξα στα 48.000 χλμ και άνοιξε στα 2 όταν βγήκε. Επίσης καθάρισα και τα 2 μπεκ και το μηχανάκι μετά από αυτό πετάει.

Επίσης αν φτάσετε τόσο βαθιά ρίξτε και ματιά στις πίπες των εσωτερικών μπουζί. Στο δικό μου η μια ήταν σπασμένη και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

Αυτό για τον αισθητήρα στροφών δεν το ήξερα θα το κοιτάξω.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Σεπτεμβρίου 19, 2014, 07:56:59 μμ
Μπράβο Μάνο για το θέμα.

Αυτό που λες για τα φυλλαράκια στον αισθητήρα το έχεις διασταυρώσει ότι πρέπει να βγουν;

Πως μέτρησες το διάκενο;

Γιατί τα έβαλε ο Λουίτζι;

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Σεπτεμβρίου 20, 2014, 08:55:44 μμ
SΟS, Edit στο παραπάνω ποστ μου: εχθές, ξεμοντάρισα πάλι τον αισθητήρα. Δεν είχα βάλει αρκετή φλαντζόκολλα και ίδρωνε λάδι.
Παρατήρησα ότι η μύτη του αισθητήρα ήταν ελαφρώς γρατζουνισμένη το οποίο σημαίνει πως κάποια στιγμή ήρθε σε επαφή με τον ρότορα. Προφανώς δεν μέτρησα σωστά ή δεν έλαβα υπ’όψην τις διαστολές των μετάλλων (μιλάμε για δέκατα του χιλιοστού!).
Παίρνω λοιπόν υπ’ όψην την «άνευ φλάντζας» ως σημείο μηδέν, και τοποθετώ το ένα φλαντζάκι, αυτό με πάχος 0.50 χιλ. Λίγη φλαντζόκολλα, καλά απλωμένη και τέλος. Όλα τέλεια, το αρχικό αποτέλεσμα παραμένει.

@guzzonord: Πολύ σωστά με ρωτάς αυτά που ρωτάς.
Να πω δυο πράγματα λοιπόν για αυτά που γράφω και θα γράψω.
Δεν είμαι ούτε μηχανικός μοτό ούτε ειδήμονας. Απλά γουστάρω να ψάχνομαι και να λερώνω τα χέρια μου, είναι η ψυχοθεραπεία μου.
Για τον λόγο αυτό ξεψαχνίζω όλα τα ιταλικά guzzo-φόρουμς σε αναζήτηση πληροφοριών και tips σχετικά με τη μοτό μου. Σε αυτά τα φορουμς γράφουνε και κάποιοι κορυφαίοι ιταλοί μηχανικοί (motoube, murri, guareschi) από αυτούς αντλώ πληροφορίες, τις δοκιμάζω στη μηχανή μου και μετά τις μοιράζομαι εδώ μαζί σας.
Το μακρινό 2013 είχα γράψει (στο άλλο φορουμ) για την αλλαγή του γνωστού σινεμπλόκ με αυτό από stelvio. Κανείς δεν έδωσε σημασία μέχρι που, ένα χρόνο μετά, με τις ευλογίες του Tάσου Oil & Fuel ξαφνικά όλοι έσπευσαν να το αντικαταστήσουν.

Κακά τα ψέματα, οι guzzi δεν είναι plug n’ play όπως οι japan, πρέπει να ασχοληθείς και εάν δεν ασχοληθείς μπορεί να σε απογοητεύσουν.
Σκοπός μου είναι να δημιουργηθεί ένας μίνι οδηγός χρήσης και βελτιστοποίησης της breva ώστε όλοι να μπορούν να την χαίρονται στο έπακρο. Η κάθε συμβολή είναι ευπρόσδεκτη!

@guzzonord n.2: Για να απαντήσω πιο συγκεκριμένα περί αισθητήρα.
Το σωστό διάκενο αναφέρεται στο service manual.
Το ότι πολλά brev-οϊδή βγήκαν από το εργοστάσιο με λάθος διάκενο μου το είπε μηχανικός (βλ. άνω), ο οποίος το τσεκάρει πλέον σε κάθε breva που μπαίνει στο μαγαζί του.
Τώρα το θέμα της μέτρησης…είναι ένα θέμα. Εγώ χρησιμοποίησα ένα παχύμετρο…βάθους. Μέτρησα την απόσταση κάρτερ-δόντι ρότορα και μετά τη σύγκρινα με τη μήκος του αισθητήρα. Τελικά όμως ο τρόπος που αναφέρεται στο service manual της breva 750 είναι πιο σωστός: τοποθετείς στη μύτη του αισθητήρα μια ροδέλα καθορισμένου πάχους (ιδανικά 0.5-0.7 χιλ). Βάζεις τον αισθητήρα μέσα μέχρι να πιάσει πάτο (τσόντα σκέτη σου λέω!). Με ένα φιλεράκι μετράς το διάκενο πλάκα αισθητήρα-κάρτερ και αμέσως έχεις τι πάχος φλαντζάκι πρέπει να βάλεις.

Σίγουρα κάποιος έμπειρος μηχανικός θα ξέρει να κάνει τη δουλειά σωστά. Αυτό υπάρχει σε όλα τα μοτόρια.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Σεπτεμβρίου 28, 2014, 02:43:22 μμ
Eπ’ ευκαιρία του νέου μέλους του φόρουμ και κατόχου Βreva lxar κάνω μια αναδρομή στην δική μου εμπειρία.
Είπαμε, τα guzzi είναι θέλουνε αγάπη και προδέρμ.

Τι θα έκανα λοιπόν εάν (ξανα)αγόραζα σήμερα την Βreva για να τη φέρω στα ίσια της και να έχω μια ευχάριστη και απροβλημάτιστη συμβίωση?

Ξεκινάω από το Α και το Ω, τα ελαστικά.
Δεν θα σταθώ στο ποια είναι τα καλύτερα ελαστικά για αυτή τη μηχανή. Είναι θέμα γούστου, αναγκών και άλλων παραγόντων. Ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι στο θέμα.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι να έχουμε πάντα τη σωστή πίεση στα ελαστικά.
Πολύ μπανάλ το σχόλιο, το ξέρω, αλλά κάθε φορά εκπλήσσομαι με το πώς αλλάζει η συμπεριφορά αυτής της μηχανής όταν έχει τη σωστή πίεση στα λάστιχα. Είναι βαριά και γι’αυτό μάλλον ευαίσθητη στο συγκεκριμένο τομέα.
Η σωστή πίεση είναι 2,5 εμπρός και 2,8 πίσω, τουλάχιστον.


Μετά θα έκανα ένα καλό σέρβις και έλεγχο σε κάποια καίρια σημεία.

Αναλώσιμα
- Αλλαγή λαδιών, 3 λίτρα 10w60
- Αλλαγή φίλτρου λαδιού, Hiflo HF 551 ή UFI 23.287.00
- Αλλαγή βαλβολίνες, 75w140 GL-5, 600ml στο κιβώτιο και 300ml στον άξονα.
- Αλλαγή μπουζί, denso w20epru έξω και denso u24etr μέσα. Προτιμώ τα denso από τα ΝGK γιατί πιο αντοχής.
- Αλλαγή φίλτρο αέρος, καλό και οικονομικό είναι της ελληνικής DNA για  Aprilia Tuono. Μισή τιμή από τα αντίστοιχα KnN, BMC κτλ.
- Αλλαγή φίλτρου βενζίνης, UFI 31.760.00, το παλιό φίλτρο μισό πλαστικό μισό μεταλλικό είναι χάλια.
- Γενικός έλεγχος φρένων
- Αλλαγή υγρού του συμπλέκτη

Μηχανικά - Ηλεκτρονικά
- Αλλαγή του σινεμπλόκ της κόντρας του άξονα με αντίστοιχο από Stelvio. Αυτή η απλή και οικονομική ενέργεια, θα μειώσει δραματικά το φαινόμενο του on-off  και τον σχετικό θόρυβο. Μust.

- Έλεγχο στο διάκενο του αισθητήρα φάσης, η σωστή ανάγνωση των στροφών θα δώσει καλύτερη απόκριση, λιγότερα σκασίματα, χαμηλότερη θερμοκρασία κινητήρα.

- Καλός καθαρισμός των πεταλούδων. Όλα τα σύγχρονα guzzi είναι ευαίσθητα σε αυτό. Βρωμικές πεταλούδες μπορεί να είναι αιτία κακής λειτουργίας του κινητήρα. Οι πεταλούδες μπορούν να καθαριστούν και επάνω στον κινητήρα. Υπάρχουν διάφορα καθαριστικά σε σπρέι γι’αυτή τη δουλειά. Το καλύτερο όμως είναι να βγούν, για να καθαριστούν καλά σε κάθε τους σημείο. Δεν είναι και μια δουλειά που κάνεις κάθε μέρα. Αρκεί μια φορά κάθε 20.000χλμ. Μust.

- Ενημέρωση χάρτη. Πάτε σε μια Piaggio-Guzzi και ζητάτε να σας φορτώσουν το χάρτη BRV12 (αντίστοιχα BRV12abs για το μοντέλο με abs). Τι θα σας δώσει αυτό?
Πολύ καλύτερη απόκριση στο γκάζι, καλύτερο τράβηγμα παντού και κυρίως μεταξύ 3-4.000 στροφών, μειωμένο on-off.
Κάποια στιγμή σκεφτόμουνα «…γαμώτο, γιατί δεν πήρα το 1200…» Μετά τον νέο χάρτη σταμάτησα να το σκέφτομαι. Θεωρώ και αυτό ως must.

- Μετά από όλες τις παραπάνω εργασίες το μενού πρέπει να κλείσει με:  ρύθμιση βαλβίδων, σωστό μπαλατζάρισμα των πεταλούδων, ρύθμιση του ρελαντί και μηδενισμό του tps. Αν δεν γίνουν αυτά απλά δεν κάναμε τίποτα.

Ηλεκτρικά
Το big block μοτέρ για να πάρει μπρος θέλει ουκ ολίγη ενέργεια. Και εάν η μπαταρία είναι σωστά διαστασιολογημένη το ίδιο δεν ισχύει με την καλωδίωση η οποία είναι λεπτή και κακής ποιότητας με αποτέλεσμα εδώ κι εκεί να υπάρχουν σοβαρές πτώσεις τάσης. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι κυρίως δύο:

Ελλιπής φόρτιση της μπαταρίας: Είναι εύκολο να το δει κανείς από τη σχετική ένδειξη στο LCD. Εάν σε λειτουργία δείχνει κάτω από 13,5 V τότε η μπαταρία δεν φορτίζει σωστά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μείνει. Τι κάνουμε λοιπόν?
Οι αιτίες άρα και οι λύσεις μπορεί να είναι διάφορες. Πριν σκεφτούμε τα χειρότερα ας φτιάξουμε τα εύκολα.
α. Καθαρίζουμε πολύ καλά τους πόλους τις μπαταρίας και τους αντίστοιχους ακροδέκτες των καλωδίων, μέχρι να λάμψουν. Τέλος σφίγγουμε πολύ καλά, με κλειδί και όχι απλά κατσαβίδι. Περιοδικά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
β. Κάτω απ΄τη σέλα υπάρχουν δύο ασφάλειες 30Α άπο τις οποίες φεύγουν δύο κόκκινα καλώδια. Το ένα καταλήγει στο + της μπαταρίας και το δεύτερο καταλήγει σε ένα φις. Πρώτα έβγαλα και καθάρισα καλά τις ασφάλειες μέχρι να γυαλίσουν. Τις ξαναβάζω και κοιτάω το καντράν: είχα κερδίσει 0.5V !!!
Μετά παρατήρησα ότι το ένα απ’τα δύο κόκκινα καλώδια έκαιγε, πράγμα το οποίο σημαίνει υψηλή αντίσταση, άρα πτώση τάσης. Παίρνω λοιπόν και τα αλλάζω τα δύο καλώδια με μεγαλύτερης διαμέτρου, την ασφαλειοθήκη και το φις με καλύτερης ποιότητας. Από τότε το καντράν δείχνει πλέον 13,7-13,9 (από 12,9 που ήταν πριν) και δεν έχω ξαναμείνει από μπαταρία.

Ελλιπής εκκίνηση με ζεστό κινητήρα: ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο είναι να μην παίρνει μπρος ο κινητήρας όταν είναι ζεστός. Η αιτία φαίνεται να είναι ένα λεπτό μαύρο καλωδιο που δίνει εντολή στη μίζα. Υπάρχει στο internet ένα κιτάκι έτοιμο που λύνει το πρόβλημα. Εμένα δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ αλλά έβαλα το κιτάκι προληπτικά.


Όλες οι παραπάνω εργασίες φαίνονται πολλές αλλά για ένα καλό μάστορα είναι μια μέρα δουλειά. Αξίζει τον κόπο να γίνουν, χωρίς τσιγκουνιές. Αν έχω ξεχάσει κάτι συμπληρώστε!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Σεπτεμβρίου 28, 2014, 03:55:30 μμ
μπραβο μανο

αν και  ησουν αναλυτικότατος


να προσθεσω


αλλαγη λαδιων στο μπροστινο


φλαντζες κεφαλων  ελληνικες,πιο ενισχυμενες , από το γνωστο υπογειο της φαληρου


και έναν ενισχυτή μιζας κατω από την σελα σε περιπτωση που μουλαρωσει και δεν ανταποκριθεί με το παχυτερο καλωδιο που ορθως προτεινει ο μανος

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Σεπτεμβρίου 28, 2014, 04:03:53 μμ
Βασικό στα μεγάλα moto guzzi ειναι η συχνή χρηση τους...
Αυτο ισχύει σε ολα το μηχανήματα...η αχρησία τους κάνει πολυ μεγάλο κακό...πόσο μάλλον σε ενα μηχανακι που για να φορτίσει μπαταρία δεν αρκούν 5 γκαζιες και σβήσιμο...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 29, 2014, 04:34:43 μμ
Eπ’ ευκαιρία του νέου μέλους του φόρουμ και κατόχου Βreva lxar κάνω μια αναδρομή στην δική μου εμπειρία.
Είπαμε, τα guzzi είναι θέλουνε αγάπη και προδέρμ.

Τι θα έκανα λοιπόν εάν (ξανα)αγόραζα σήμερα την Βreva για να τη φέρω στα ίσια της και να έχω μια ευχάριστη και απροβλημάτιστη συμβίωση?

Ξεκινάω από το Α και το Ω, τα ελαστικά.
Δεν θα σταθώ στο ποια είναι τα καλύτερα ελαστικά για αυτή τη μηχανή. Είναι θέμα γούστου, αναγκών και άλλων παραγόντων. Ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι στο θέμα.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι να έχουμε πάντα τη σωστή πίεση στα ελαστικά.
Πολύ μπανάλ το σχόλιο, το ξέρω, αλλά κάθε φορά εκπλήσσομαι με το πώς αλλάζει η συμπεριφορά αυτής της μηχανής όταν έχει τη σωστή πίεση στα λάστιχα. Είναι βαριά και γι’αυτό μάλλον ευαίσθητη στο συγκεκριμένο τομέα.
Η σωστή πίεση είναι 2,5 εμπρός και 2,8 πίσω, τουλάχιστον.


Μετά θα έκανα ένα καλό σέρβις και έλεγχο σε κάποια καίρια σημεία.

Αναλώσιμα
- Αλλαγή λαδιών, 3 λίτρα 10w60
- Αλλαγή φίλτρου λαδιού, Hiflo HF 551 ή UFI 23.287.00
- Αλλαγή βαλβολίνες, 75w140 GL-5, 600ml στο κιβώτιο και 300ml στον άξονα.
- Αλλαγή μπουζί, denso w20epru έξω και denso u24etr μέσα. Προτιμώ τα denso από τα ΝGK γιατί πιο αντοχής.
- Αλλαγή φίλτρο αέρος, καλό και οικονομικό είναι της ελληνικής DNA για  Aprilia Tuono. Μισή τιμή από τα αντίστοιχα KnN, BMC κτλ.
- Αλλαγή φίλτρου βενζίνης, UFI 31.760.00, το παλιό φίλτρο μισό πλαστικό μισό μεταλλικό είναι χάλια.
- Γενικός έλεγχος φρένων
- Αλλαγή υγρού του συμπλέκτη

Μηχανικά - Ηλεκτρονικά
- Αλλαγή του σινεμπλόκ της κόντρας του άξονα με αντίστοιχο από Stelvio. Αυτή η απλή και οικονομική ενέργεια, θα μειώσει δραματικά το φαινόμενο του on-off  και τον σχετικό θόρυβο. Μust.

- Έλεγχο στο διάκενο του αισθητήρα φάσης, η σωστή ανάγνωση των στροφών θα δώσει καλύτερη απόκριση, λιγότερα σκασίματα, χαμηλότερη θερμοκρασία κινητήρα.

- Καλός καθαρισμός των πεταλούδων. Όλα τα σύγχρονα guzzi είναι ευαίσθητα σε αυτό. Βρωμικές πεταλούδες μπορεί να είναι αιτία κακής λειτουργίας του κινητήρα. Οι πεταλούδες μπορούν να καθαριστούν και επάνω στον κινητήρα. Υπάρχουν διάφορα καθαριστικά σε σπρέι γι’αυτή τη δουλειά. Το καλύτερο όμως είναι να βγούν, για να καθαριστούν καλά σε κάθε τους σημείο. Δεν είναι και μια δουλειά που κάνεις κάθε μέρα. Αρκεί μια φορά κάθε 20.000χλμ. Μust.

- Ενημέρωση χάρτη. Πάτε σε μια Piaggio-Guzzi και ζητάτε να σας φορτώσουν το χάρτη BRV12 (αντίστοιχα BRV12abs για το μοντέλο με abs). Τι θα σας δώσει αυτό?
Πολύ καλύτερη απόκριση στο γκάζι, καλύτερο τράβηγμα παντού και κυρίως μεταξύ 3-4.000 στροφών, μειωμένο on-off.
Κάποια στιγμή σκεφτόμουνα «…γαμώτο, γιατί δεν πήρα το 1200…» Μετά τον νέο χάρτη σταμάτησα να το σκέφτομαι. Θεωρώ και αυτό ως must.

- Μετά από όλες τις παραπάνω εργασίες το μενού πρέπει να κλείσει με:  ρύθμιση βαλβίδων, σωστό μπαλατζάρισμα των πεταλούδων, ρύθμιση του ρελαντί και μηδενισμό του tps. Αν δεν γίνουν αυτά απλά δεν κάναμε τίποτα.

Ηλεκτρικά
Το big block μοτέρ για να πάρει μπρος θέλει ουκ ολίγη ενέργεια. Και εάν η μπαταρία είναι σωστά διαστασιολογημένη το ίδιο δεν ισχύει με την καλωδίωση η οποία είναι λεπτή και κακής ποιότητας με αποτέλεσμα εδώ κι εκεί να υπάρχουν σοβαρές πτώσεις τάσης. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι κυρίως δύο:

Ελλιπής φόρτιση της μπαταρίας: Είναι εύκολο να το δει κανείς από τη σχετική ένδειξη στο LCD. Εάν σε λειτουργία δείχνει κάτω από 13,5 V τότε η μπαταρία δεν φορτίζει σωστά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μείνει. Τι κάνουμε λοιπόν?
Οι αιτίες άρα και οι λύσεις μπορεί να είναι διάφορες. Πριν σκεφτούμε τα χειρότερα ας φτιάξουμε τα εύκολα.
α. Καθαρίζουμε πολύ καλά τους πόλους τις μπαταρίας και τους αντίστοιχους ακροδέκτες των καλωδίων, μέχρι να λάμψουν. Τέλος σφίγγουμε πολύ καλά, με κλειδί και όχι απλά κατσαβίδι. Περιοδικά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
β. Κάτω απ΄τη σέλα υπάρχουν δύο ασφάλειες 30Α άπο τις οποίες φεύγουν δύο κόκκινα καλώδια. Το ένα καταλήγει στο + της μπαταρίας και το δεύτερο καταλήγει σε ένα φις. Πρώτα έβγαλα και καθάρισα καλά τις ασφάλειες μέχρι να γυαλίσουν. Τις ξαναβάζω και κοιτάω το καντράν: είχα κερδίσει 0.5V !!!
Μετά παρατήρησα ότι το ένα απ’τα δύο κόκκινα καλώδια έκαιγε, πράγμα το οποίο σημαίνει υψηλή αντίσταση, άρα πτώση τάσης. Παίρνω λοιπόν και τα αλλάζω τα δύο καλώδια με μεγαλύτερης διαμέτρου, την ασφαλειοθήκη και το φις με καλύτερης ποιότητας. Από τότε το καντράν δείχνει πλέον 13,7-13,9 (από 12,9 που ήταν πριν) και δεν έχω ξαναμείνει από μπαταρία.

Ελλιπής εκκίνηση με ζεστό κινητήρα: ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο είναι να μην παίρνει μπρος ο κινητήρας όταν είναι ζεστός. Η αιτία φαίνεται να είναι ένα λεπτό μαύρο καλωδιο που δίνει εντολή στη μίζα. Υπάρχει στο internet ένα κιτάκι έτοιμο που λύνει το πρόβλημα. Εμένα δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ αλλά έβαλα το κιτάκι προληπτικά.


Όλες οι παραπάνω εργασίες φαίνονται πολλές αλλά για ένα καλό μάστορα είναι μια μέρα δουλειά. Αξίζει τον κόπο να γίνουν, χωρίς τσιγκουνιές. Αν έχω ξεχάσει κάτι συμπληρώστε!
Πςςςςς ευαγγέλιο!
Θα τα διαβάσω πολλές φορές αυτά και σιγά σιγά θα γίνουν όλα. Προς το παρόν απολαμβάνω το κεφαλογύρισμα( πού και να μουν 20. Οκ, στα 20 δεν θα έπαιρνα Guzzi βέβαια, χαχαχα). Χτες με σταμάτησε παλιός μου καθηγητής στο Λύκειο, ο οποίος κυκλοφορεί με Vstrom(είπαμε, η "αγαπημένη" μου μηχανή) για να το χαζέψει. Σε μια πολη γεμάτη Fazer, Z και TDM ε είναι ωραίο να ξεχωρίζεις σαν τη Bambina μέσα στις Yoko...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Σεπτεμβρίου 29, 2014, 05:16:26 μμ
Η πλάκα είναι όταν σε σταματάνε οι παπούδες "...τι είν'τούτο? Μοτο Κούζι? είχα κι εγώ ένα τέτοιο στα νιάτα μου..."  :)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Σεπτεμβρίου 29, 2014, 08:58:16 μμ
Η πλάκα είναι όταν σε σταματάνε οι παπούδες "...τι είν'τούτο? Μοτο Κούζι? είχα κι εγώ ένα τέτοιο στα νιάτα μου..."  :)

Off-Topic, αλλά δε φταίω...

(http://i757.photobucket.com/albums/xx212/avgpetros/DVC00034.jpg)

(http://i757.photobucket.com/albums/xx212/avgpetros/DVC00035.jpg)

Σε αυτή την εκδρομή, το δικό μου ούτε να το φτύσουν δε γύρναγαν...  :'(

@manos: Εξαιρετικό, με μόνη διαφορά στις βαλβολίνες, ισχύει και για Griso, τουλάχιστον το 1100
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 30, 2014, 03:13:24 μμ
Ερώτηση: Το τζαμάκι στον πίνακα οργάνων είναι κάπως θαμπό. Θα ήθελα να το δω να γυαλίζει. Υπάρχει τρόπος, μέσο, πατέντα χωρίς να το σφάξουμε;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Σεπτεμβρίου 30, 2014, 03:22:42 μμ
Δοκίμασε με οδοντόκρεμα (λευκή κατά προτίμιση). Βάζεις και τρίβεις με το δάχτυλο. Κάντο δύο τρείς φορές.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 30, 2014, 03:40:12 μμ
Να καλύψω τα δαχτυλίδια του περιγράμματος με χαρτοταινία ή δεν θα χουν πρόβλημα;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Σεπτεμβρίου 30, 2014, 09:36:58 μμ
βάλε μια-δυο φορές και αν δεν δείς διαφορά την υπόλοιπη κράτα την για τα ασημικά ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 07, 2014, 03:19:02 πμ
Υποθέτω πως τα παραπάνω ισχύουν και για την 850, επειδή αντιμετωπίζω κάποια θέματα (υπερβολικός θόρυβος στον άξονα ή στο κιβώτιο, μεγάλη κατανάλωση)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Οκτωβρίου 07, 2014, 09:26:20 πμ
Ποσα χιλιομετρα εχεις Φωτη;

Ακουγεται πιο σοβαρο το δικο σου.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 07, 2014, 10:02:38 πμ
Φώτη περιέγραψε αν θες λίγο καλύτερα τι προβλήματα αντιμετωπίζεις.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 07, 2014, 12:13:59 μμ
Συγχωρείστε μου αν βγει σεντόνι...

Την κούκλα την αγόρασα μεταχειρισμένη τον περασμένο Απρίλιο. Συνολικά πέρασαν δυο ιδιοκτήτες από πάνω της. Δεν πολύ έψαξα λεπτομέρειες όταν την αγόραζα γιατί με τη συγκεκριμένη έχω κόλλημα από το 2006 που δεν είχα τα χρήματα να την αγοράσω καινούργια. Την βρήκα ατρακάριστη, μεσα σε γκαράζ, με μόλις 34200χλμ και την αγόρασα με κλειστά μάτια από την Κρήτη 3400€.
Την μηχανή την οδηγώ ομαλά χωρίς βαρύ χέρι (με τους τουρίστες δεν κάνεις πλάκα στους δρόμους, θα βρεθείς ανάποδα σε χρόνο 0). Βρίσκομαι κυρίως σε μια διαδρομή 10-20 χλμ ημερησίως σε επαρχιακό δρόμο και από τα 11000χλμ που έχω μαζί της ίσως τα 1500-2000 να είναι μέσα στην πόλη της Ρόδου. Μέχρι στιγμής η κάλυψη μου από την εδώ αντιπροσωπεία με καλύπτει στα βασικά (και αυτά γιατί δεν έχω χώρο και χρόνο) στα ειδικά θέματα έχω πρόβλημα. Ας ξεκινήσω λοιπόν
1) Θόρυβος σαν να αποσυντονίζονται μέταλλα μεταξύ τους στο ρελαντί ο ήχος πιθανόν να προέρχεται από το κιβώτιο και να μεταδίδεται στον άξονα. Το κλακ κλακ κλακ εξαφανίζεται όταν η μηχανή γυρίζει από 1500 στροφές και πάνω. Δεν φαίνεται να είναι ο κλασσικός ήχος που κάνει ο άξονας. Έχω διαβάσει ότι χρειάζονται δυο ροδέλλες επιπλέον να περαστούν και η μηχανή εμπίπτει στο εύρος σειριακών αριθμων που δίνει η οδηγία της Guzzi. Το κακό είναι ότι μια άλλη breva1100 (2006) που κυκλοφορεί στο νησί (δυο είμαστε) δεν έχει τύχει να την ακούσω. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει από την αρχή που την αγόρασα (είχα ενοχλήσει και μέλος του άλλου φόρουμ που είχε την ίδια μηχανή) έστριψα όταν άκουσα 700€ μόνο για αρχή από την αντίπροσωπεία, κατέβασμα μηχανής, λύσιμο κιβώτιο και άξονας.
2) Όπως καταλαβαίνετε στην αρχή κάναμε τις βασικές αλλαγές στα υγρά και λάδια. (125,00€) η κατανάλωση έως τότε ήταν 5,6 - 6,5 λτ/100κμ. Θεωρήσαμε ότι ξεκινάμε τον έλεγχο της μηχανής εκ νέου από τα 40000χλμ με ρύθμισμα βαλβίδες και αλλαγές λαδιών φίλτρα-μπουζιά. Έγινε το μεγάλο σερβις (200,00) και εκεί η κατανάλωση έχει πάει τώρα στα 7,4- 8,3. Εκτιμώ ότι έχουν γίνει δυο λάθη ή έχουν λάθος κλείσιμο οι βαλβίδες ή δεν έχει μηδενιστεί το TPS ή και τα δυο μαζί ή κάτι άλλο που δε ξέρω ίσως και το πρόγραμμα που αναφέρατε πιο πάνω.
Μέσα στο καλοκαίρι έσκασαν 5 φορές οι φλάτζες των κεφαλών, παράγγειλα και έβαλα τις κόκκινες σιλικονάτες της realgasket πάνω στο μεγάλο service που ακολούθησε.

Η αλήθεια είναι πως περιμένω να μου ερθει το δευτερο ζευγάρι φλάτζες ή αν με βοηθούσατε με τις φλάτζες που λέτε από το Φάληρο. Δυστυχώς η μηχανή μου πρέπει όπως καταλαβαίνετε (τα γράφω ευγενικά-μικρές κοινωνίες-μεγάλες αντιπάθειες) πρέπει να έρθει Αθήνα σε εσάς και από εκεί στον Π.Α. που έχω μέχρι στιγμής ακούσει τα καλύτερα για να "ακουστεί" και να ξαναρυθμιστεί.
Ελπίζω στο κομμάτι αυτό να με βοηθήσετε...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 07, 2014, 12:28:27 μμ
5 φορές σκάσιμο φλάντζας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επέτρεψέ μου να σου πω δεν φταίνε οι φλάντζες αλλά το σφίξιμό τους... μη σου πω ότι μπορεί να θέλει και πλανάρισμα το καπάκι γιατί έχει πάρει από κάτω...

Η κατανάλωση είναι επιεικώς απαράδεκτη, σίγουρα το μηχανάκι θέλει ρύθμιση και στον ψεκασμό και στις βαλβίδες και καθάρισμα τσι πεταλούδες.

Ελάχιστες κατα τόπους αντιπροσωπείες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, νομίζουν ότι τα guzzi είναι τα μεγάλα σκούτερ της piaggio...


Πρέπει το συντομότερο να το πας Αθήνα (υπάρχει και άλλο συνεργείο στην Καλλιθέα με πολύ καλό μάστορα, Κώστας Μπιμπής) πριν σου βγάλει χειρότερα προβλήματα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 07, 2014, 02:58:16 μμ
Έτσι όπως τα λες είναι ακριβώς ... με το χέρι και το μάτι. Όσο για το καπάκι το βάλαμε πάνω σε τζάμι και φαινόταν ΟΚ.   
Πάντως οι μαμά φλάντζες είναι απαράδεκτες. Ευτυχώς για τις αλλαγές δεν πλήρωνα τίποτα, μόνο τα λερωμένα παντελόνια και παπούτσια την πλήρωσαν.

Θα σου πω και μια ιστορία η οποία ήταν και εξ αρχής διαφωτιστική... Όταν την παρέλαβα την επόμενη ημέρα την πήγα στο συνεργείο, όταν τους είπα ότι έχω την breva 850 με κοιτούσαν και μου έλεγαν ότι την πήρα από έξω, την έφερα από Αμερική και ότι ουδέποτε η Moto Guzzi είχε την breva 850 για εισαγωγή στην Ελλάδα.  8) ::) Έπρεπε να φύγω ! ! ! Ο μηχανικός όμως που έχει η αντιπροσωπεία είναι φιλότιμος κ εργατικός και ο αντιπρόσωπος οικογενειακός φίλος.

Σήμερα μίλησα με τον Κώστα, ελπίζω μέχρι το Σάββατο να έχει τη μηχανή στα χέρια του. Το πρόβλημα μου είναι ότι πάλι θα ανοιχτούν τα καπάκια και οι φλάντζες θα  κοπούν ξανά... :-[ >:(

Αν βρω άτομο νωρίτερα από το Σάββατο να την παραλάβει πρωί από τον Πειραιά θα την έχει φυσικά νωρίτερα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 07, 2014, 03:28:09 μμ
Ολα καλά θα πάνε ;)


Πόσο μου λείπει...
(http://i841.photobucket.com/albums/zz338/guzzistas/kalokairino36oro/DSCN2647.jpg) (http://s841.photobucket.com/user/guzzistas/media/kalokairino36oro/DSCN2647.jpg.html)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 07, 2014, 03:31:38 μμ
Θα σου πω και μια ιστορία η οποία ήταν και εξ αρχής διαφωτιστική... Όταν την παρέλαβα την επόμενη ημέρα την πήγα στο συνεργείο, όταν τους είπα ότι έχω την breva 850 με κοιτούσαν και μου έλεγαν ότι την πήρα από έξω, την έφερα από Αμερική και ότι ουδέποτε η Moto Guzzi είχε την breva 850 για εισαγωγή στην Ελλάδα.  8) ::) Έπρεπε να φύγω ! ! ! Ο μηχανικός όμως που έχει η αντιπροσωπεία είναι φιλότιμος κ εργατικός και ο αντιπρόσωπος οικογενειακός φίλος.

Τωρα να σου πω οτι πηγα σε γνωστη αντιπροσωπεια με ταμπελες Moto Guzzi και και και...
και με ρωταγανε οι μηχανικοι στο σερβις τι μοντελο ειναι αυτο...ποσα κυβικα ειναι κτλ κτλ...γενικα το κοιταζανε σαν να ηταν η πρωτη φορα...
οπως καταλαβαινεις ΔΕΝ την πηγα εκει για σερβις...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 07, 2014, 04:43:08 μμ
3 φορές έχω ανοίξει τα καπάκια των κεφαλών και έβαλα την ίδια φλάντζα (Ελληνική σιλικονάτη). Είναι θέμα σφιξίματος.

Για τα υπόλοιπα το μηχανάκι θέλει επειγόντως ρύθμιση!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 07, 2014, 07:11:31 μμ
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες: σωστή ρύθμιση από μάστορα που ξέρει. Άλλαξε και φίλτρο βενζίνης, αν δεν έχει γίνει ποτέ.
Επίσης φόρα και το σινεμπλόκ από Stelvio στην κόντρα του άξονα.

Για τον θόρυβο στο κιβώτιο έχω ακούσει μόνο από έναν τύπο με 1100, πριν χρόνια...
Αυτό ακούς? https://www.youtube.com/watch?v=4mTT_Idk0pc (https://www.youtube.com/watch?v=4mTT_Idk0pc)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Οκτωβρίου 07, 2014, 07:28:48 μμ
αν και έχεις κανονίσει είδη μηχανικό,υπάρχει και ο ΗΡΑΚΛΗΣ ο οποίος εργάζεται σε εξουσιοδοτημενο συνεργείο.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 08, 2014, 07:56:32 μμ
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες: σωστή ρύθμιση από μάστορα που ξέρει. Άλλαξε και φίλτρο βενζίνης, αν δεν έχει γίνει ποτέ.
Επίσης φόρα και το σινεμπλόκ από Stelvio στην κόντρα του άξονα.

Για τον θόρυβο στο κιβώτιο έχω ακούσει μόνο από έναν τύπο με 1100, πριν χρόνια...
Αυτό ακούς? https://www.youtube.com/watch?v=4mTT_Idk0pc (https://www.youtube.com/watch?v=4mTT_Idk0pc)

Αν και η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη... φαίνεται να είναι ίδιος.
Η μηχανή ταξιδεύει σήμερα για Αθήνα. Αύριο, μεθαύριο τα νεώτερα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 09, 2014, 09:20:34 πμ
3 φορές έχω ανοίξει τα καπάκια των κεφαλών και έβαλα την ίδια φλάντζα (Ελληνική σιλικονάτη). Είναι θέμα σφιξίματος.

Για τα υπόλοιπα το μηχανάκι θέλει επειγόντως ρύθμιση!

Αγαπητέ Dakota που τις πήρες αυτές τις φλάντζες?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 09, 2014, 11:00:13 πμ
Από τον Νικολάου στην Αθήνα το 2009. Είναι made in greece.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 09, 2014, 01:55:23 μμ
Να ρωτήσω για την κατανάλωση. Πόσο θεωρείται νορμαλ στη μηχανή; Μεγάλο θέμα, το ξέρω. Ας πούμε με το χέρι ήσυχο, χωρίς εξάρσεις. Γιατί κάτω από 7.5-8 δεν βλέπω. Άντε 6και κάτι στο δρόμο με 120
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: bil στις Οκτωβρίου 09, 2014, 02:08:52 μμ
Καταρχήν δεν νομίζω οτι η πραγματική κατανάλωση έχει πολύ μεγάλη σχέση με τις ενδείξεις του trip computer. Ίσως μόνο "ενδεικτικά" - συμβουλευτικά μπορείς να τις λάβεις υπ'όψιν.

Για το 1100 που έχω εγώ, μπορώ να σου πω οτι μέσα στην πόλη παίζει στο 7 - 8 λτ/100 χλμ, αλλά σε δρόμο εθνική με προσωμοίωση ιδανικών συνθηκών ( όχι αέρας κόντρα, όχι ανηφόρα, καλές πιέσεις ελαστικών ) στα 100χλμ/ώρα δίχνει και 4,2 λτ/100 χλμ.

Κάνε ενα τέστ με γεμάτο ρεζερβουάρ, κάνε 100 χιλιόμετρα μικτά σε γνωστή διαδρομή, ξαναγέμισε στο ίδιο βενζινάδικο και θα έχεις περίπου μια ιδέα για την κατανάλωση.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: bil στις Οκτωβρίου 09, 2014, 02:13:39 μμ
Και παρεπιμπτόντως, αν μου επιτρέπεται λόγω νεότητας  :D , θα πρότεινα το τόπικ αυτό , λόγω της ποικιλότητας των θεμάτων του που δημιουργούν δυσκολία στην χρησιμοποίησή του ως ευρετήριο λύσεων, να διαμορφωθεί με επιμέρους θεματολογία.

Π.Χ. Breva 1100-1200 - ηλεκτρικά, Breva 1100-1200 σύστημα μετάδοσης, Breva 1100 - 1200 κινητήρας κ.ο.κ όπως είναι νομίζω και στο wildguzzi

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 09, 2014, 02:53:50 μμ
Καταρχήν δεν νομίζω οτι η πραγματική κατανάλωση έχει πολύ μεγάλη σχέση με τις ενδείξεις του trip computer. Ίσως μόνο "ενδεικτικά" - συμβουλευτικά μπορείς να τις λάβεις υπ'όψιν.

Για το 1100 που έχω εγώ, μπορώ να σου πω οτι μέσα στην πόλη παίζει στο 7 - 8 λτ/100 χλμ, αλλά σε δρόμο εθνική με προσωμοίωση ιδανικών συνθηκών ( όχι αέρας κόντρα, όχι ανηφόρα, καλές πιέσεις ελαστικών ) στα 100χλμ/ώρα δίχνει και 4,2 λτ/100 χλμ.

Κάνε ενα τέστ με γεμάτο ρεζερβουάρ, κάνε 100 χιλιόμετρα μικτά σε γνωστή διαδρομή, ξαναγέμισε στο ίδιο βενζινάδικο και θα έχεις περίπου μια ιδέα για την κατανάλωση.

Σωστό! για να ξέρω τί μου γίνεται.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 09, 2014, 03:43:09 μμ
Καταρχήν δεν νομίζω οτι η πραγματική κατανάλωση έχει πολύ μεγάλη σχέση με τις ενδείξεις του trip computer. Ίσως μόνο "ενδεικτικά" - συμβουλευτικά μπορείς να τις λάβεις υπ'όψιν.

Για το 1100 που έχω εγώ, μπορώ να σου πω οτι μέσα στην πόλη παίζει στο 7 - 8 λτ/100 χλμ, αλλά σε δρόμο εθνική με προσωμοίωση ιδανικών συνθηκών ( όχι αέρας κόντρα, όχι ανηφόρα, καλές πιέσεις ελαστικών ) στα 100χλμ/ώρα δίχνει και 4,2 λτ/100 χλμ.

Κάνε ενα τέστ με γεμάτο ρεζερβουάρ, κάνε 100 χιλιόμετρα μικτά σε γνωστή διαδρομή, ξαναγέμισε στο ίδιο βενζινάδικο και θα έχεις περίπου μια ιδέα για την κατανάλωση.

Σωστό! για να ξέρω τί μου γίνεται.

Επιβεβαιώνω τις παραπάνω καταναλώσεις.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 09, 2014, 03:49:53 μμ
Από τα βασικά θέματα που με απασχόλησαν όταν αγόρασα τη μηχανή. Εφάρμοσα όσα κάνω και για την Alfa Romeo μου.

Δηλαδή γέμισμα με λίτρα αντί για "γέμισμα αξίας", μέσα σε λίγους μήνες ξέρεις ποιο βενζινάδικο κοροϊδεύει. Επίσης όποιος βαριέται να γράφει στατιστικά, λίτρα και χιλιόμετρα, υπάρχουν καταπληκτικές εφαρμογές στο κινητό.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 09, 2014, 04:11:51 μμ
... και για την Alfa Romeo μου...

και εχεις παρει και Moto Guzzi...!!!

Και ελεγα οτι μονο εγω εχω κανει τοσα λαθη στην ζωη μου...!!! ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 09, 2014, 06:38:21 μμ
Στη Θεσσαλονίκη που η κίνηση είναι χειρότερη και το χέρι μου βαρύ ξεπερνάει τα 10λ/100 για πλάκα. Έχω καταφέρει με ένα τεπόζιτο να κάνω 250 χλμ μόνο.

Επίσης στην Εθνική οδό και μέχρι 130 δεν καίει σχεδόν τίποτε. Το ρεκόρ μου είναι 400 χλμ με ένα τεπόζιτο.

Συμπέρασμα οι μεγάλες μοτοσυκλέτες δυσανασχετούν στην πόλη και στο σταμάτα ξεκίνα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 09, 2014, 07:21:39 μμ
Απο κατανάλωση...breva 1100...

Ρεκόρ 420κατι χλμ με μια ακόμα γραμμή πριν μπει στην ρεζερβα...μάρτυρας ο Φανης...
Κάθε μέρα με Αττική οδό αλλα και κάποια κίνηση Αθήνας...απο 290 με 320χλμ ανάλογα κίνηση άναψε σβήσε και κίνησης...αλλα ελαφρύ χέρι...
Αν στην εξίσωση μπει και εθνικη βάλε αλλα 50χλμ επιπλέον...

Παρατήρηση όταν πλησιάζει το σέρβις ως δια μαγείας ανεβαίνει και η κατανάλωση...πράγμα που σημαίνει οτι η ρύθμιση των 10000χλμ όντως χρειάζεται...

Τραβά μπιμπη ή ηρακλη...και το μοτορι θα πετάει...

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 09, 2014, 08:45:10 μμ
... και για την Alfa Romeo μου...

και εχεις παρει και Moto Guzzi...!!!

Και ελεγα οτι μονο εγω εχω κανει τοσα λαθη στην ζωη μου...!!! ;D ;D ;D ;D

Εεε ..... οχι ;D ;D

Απλα καμια φορα νομιζεις οτι τα δικα μας εχουν συναρμολογηθει Παρασκευη ή Δευτερα πρωι...  ;D

Η δικια μου δυο φουλ μετρησεις μεχρι το λαμπακι 280-290 (αναβει ομως καπως νωρις )
Σε δυνατο ταξιδι, γυρος νησιου γυρω 6.9λτ/100 με κορυφαια στιγμη 150-160χλμ και 4,7 στιγμιαια για 2 λεπτα στην Καμειρο (για οσους γνωριζουν απο Ροδο)
Μετα το service ομως να βλεπεις 8,1 avg...  8) τα δικα μου λαμπακια ανοιξαν...

Σημερα που μιλησα ομως με τον Κωστα με καθυσηχασε... ειναι θεμα ρυθμισεων οσων εχετε πει πριν.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 13, 2014, 01:52:26 πμ
Επειδή οργανώνομαι σιγά σιγά, το υγρό του συμπλέκτη παιδιά πού μπορώ να το βρω;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 13, 2014, 10:37:00 πμ
Το ίδιο που βάζεις και στα φρένα (υγρό φρένων DOT 4). Μια φορά το άλλαξα και είναι λίγο ταλαιπωρία. Θέλει παραπάνω χρόνο από τα φρένα αλλά η διαδικασία είναι η ίδια.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 13, 2014, 02:24:35 μμ
Αμεσότατοι στις απαντήσεις!
Σήμερα παραγγέλνω απ το γερμανό που προτάθηκε λάδια, βαλβολίνη και ένα διχρονόλαδο για ένα φίλο.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Οκτωβρίου 13, 2014, 02:30:09 μμ
Οχι λεφτα στους Γερμανους ρε....

οχι στην μερκελ....

παρε απο τον λαμπριανιδη...ιδια τιμη θα τα εχει

http://www.trade-wind.gr/ (http://www.trade-wind.gr/)

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 14, 2014, 04:06:36 μμ
Είπα να αγοράσω Agip για πρώτη φορά. 4 λιτρα λαδι, φιλτρο λαδιου, βαλβολινη γύρω στα 70ευρώ
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 17, 2014, 03:52:29 μμ
Τα νέα δεν είναι καλά...  >:(

Ρυθμίστηκαν-καθαρίστηκαν βαλβίδες, TPS, πεταλούδες, ρελαντί. Άλλαξε φίλτρο βενζίνης, άλλαξε το σινεμπλόκ (μειώθηκε ο θόρυβος). Το πήρε για βόλτα χθες η κατανάλωση στο 10-11 εντός πόλης :o Η μηχανή επίσης δε φρενάρει όταν αφήσει το γκάζι. Σήμερα μου είπε για πιθανόν καμένο αισθητήρα λ. H Piaggio χρεώνει 160Ε τον αισθητήρα ... ποιον όμως?

η breva v850 i.e.
http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/produktfinder/MOTORRAEDER/LAMBDASONDEN/MOTO%20GUZZI/BREVA%2520V%2520850%2520I.E./OZA591-BB2/4822/ (http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/produktfinder/MOTORRAEDER/LAMBDASONDEN/MOTO%20GUZZI/BREVA%2520V%2520850%2520I.E./OZA591-BB2/4822/)

ή αυτόν που φοράει που είναι από το 1100
http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/produktfinder/MOTORRAEDER/LAMBDASONDEN/MOTO%20GUZZI/BREVA%2520V%25201100/OZA341-BB1/4817/ (http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/produktfinder/MOTORRAEDER/LAMBDASONDEN/MOTO%20GUZZI/BREVA%2520V%25201100/OZA341-BB1/4817/)

ή αυτόν της v1100 i.e.
http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/produktfinder/MOTORRAEDER/LAMBDASONDEN/MOTO%20GUZZI/BREVA%2520V%25201100%2520I.E./OZA591-BB2/4818/ (http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/produktfinder/MOTORRAEDER/LAMBDASONDEN/MOTO%20GUZZI/BREVA%2520V%25201100%2520I.E./OZA591-BB2/4818/)

To επίσημο ανταλλακτικό είναι το δεύτερο... και το βρήκαμε στα 102Ε...

και συνεχίζουμε :(
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Οκτωβρίου 17, 2014, 08:51:07 μμ
Με ένα γρήγορο ψάξιμο, πρώτα βρήκα τον κωδικό Guzzi... 32727010. Αν όντως είναι αυτός, δες τον παρακάτω σύνδεσμο, και καλό κουράγιο στην έρευνα αγοράς...

 http://www.yoyopart.com/oem/1517281/motoguzzi-32727010.html#interchange (http://www.yoyopart.com/oem/1517281/motoguzzi-32727010.html#interchange)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 20, 2014, 11:56:13 πμ
10-11 λίτρα μέσα στην πόλη με πολλά σταμάτα ξεκίνα μου φαίνεται λογικό για την 1100.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 21, 2014, 10:12:06 πμ
Στο γυρισμό από Νυμφαίο έπιασα στιγμιαία 15l κατανάλωση. :)
Εχω το παγκόσμιο ρεκορ;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 21, 2014, 10:26:19 πμ
Στο γυρισμό από Νυμφαίο έπιασα στιγμιαία 15l κατανάλωση. :)
Εχω το παγκόσμιο ρεκορ;


Το ΄χεις!!!  :o

Θέλει ρύθμιση κ το κοντέρι σου με φαίνεται...

Πάντως μετά από διεξοδική συζήτηση, καταλήξαμε στο συμπερασμα ότι δεν έχεις τρύπιο ντεπόζιτο...  ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 21, 2014, 10:42:26 πμ
Στο γυρισμό από Νυμφαίο έπιασα στιγμιαία 15l κατανάλωση. :)
Εχω το παγκόσμιο ρεκορ;

το στιγμιαιο δεν δειχνει κατι...
αν θυμαμαι καλα μου ειπες οτι βγαζεις 200χλμ στο γεμισμα...αυτο ειναι πολυ περιεργο...!!!

Ποσο σου δειχνει σαν μεση καταναλωση?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 21, 2014, 10:45:52 πμ
και 9 και 10 μεση κατανάλωση. Θέλει ένα καλό σινιάρισμα η μηχανή μου φαίνεται να ρθει στα ίσα της γιατί βενζινοκολικιά μου φαίνεται με τέτοιες καταναλώσεις
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: bil στις Οκτωβρίου 21, 2014, 10:59:42 πμ
Εγώ γέμισα Αετό.

Έκανα όλοα υτό που κάναμε μέχρι Πρέπσπες.

Από Πρέσπες μέχρι Ιωάννινα πήγαινα πιο γρήγορα από τον άνεμο ( χα χα χα χα χ αχ  ...  :P ), τέλως πάντων Εγνατία ήμουνα συνέχεια 160 - 170 και μου άναψε ρεζέρβα στα 330 Km.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 21, 2014, 11:20:09 πμ
Εγώ γέμισα Αετό.

Έκανα όλοα υτό που κάναμε μέχρι Πρέπσπες.

Από Πρέσπες μέχρι Ιωάννινα πήγαινα πιο γρήγορα από τον άνεμο ( χα χα χα χα χ αχ  ...  :P ), τέλως πάντων Εγνατία ήμουνα συνέχεια 160 - 170 και μου άναψε ρεζέρβα στα 330 Km.

Φυσιολογικός ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: bil στις Οκτωβρίου 21, 2014, 11:22:30 πμ
 :-*
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Οκτωβρίου 21, 2014, 02:40:49 μμ
και 9 και 10 μεση κατανάλωση. Θέλει ένα καλό σινιάρισμα η μηχανή μου φαίνεται να ρθει στα ίσα της γιατί βενζινοκολικιά μου φαίνεται με τέτοιες καταναλώσεις

Φαίνεται Χαράλαμπε έχεις "βαρύ χέρι"  :D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 21, 2014, 02:44:26 μμ
και 9 και 10 μεση κατανάλωση. Θέλει ένα καλό σινιάρισμα η μηχανή μου φαίνεται να ρθει στα ίσα της γιατί βενζινοκολικιά μου φαίνεται με τέτοιες καταναλώσεις

Φένεται έχεις "βαρύ χέρι"  :D
ειπε ο ανθρωπος με το χερι ματσολα... :)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 21, 2014, 07:16:53 μμ
και 9 και 10 μεση κατανάλωση. Θέλει ένα καλό σινιάρισμα η μηχανή μου φαίνεται να ρθει στα ίσα της γιατί βενζινοκολικιά μου φαίνεται με τέτοιες καταναλώσεις

Φαίνεται Χαράλαμπε έχεις "βαρύ χέρι"  :D
Βρε βαρύς είμαι όλος αυτό δεν το συζητώ
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 22, 2014, 02:27:31 μμ
αλλάξαμε αισθητήρα λ με τον ΝΤΚ που φορούσε η Breva 1100 η κατανάλωση έχει επανέλθει στα φυσιολογικά νούμερα ;)

Παραμένει όμως το πρόβλημα με το κράτημα των στροφών της μηχανής όταν τα σώματα ζεσταίνονται. Στο roll-off του γκαζιού οι στροφές παραμένουν στις 1800-1900.
Γκρινιάζω... 12 μέρες στέρησης :-\
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 22, 2014, 05:37:00 μμ
Τι εννοείς για roll off?

Έχει πειραχτεί το αλενάκι στην αριστερή πεταλούδα? Αυτό του ρελαντί, με την κίτρινη μπογιά?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 22, 2014, 06:46:36 μμ
Τι εννοείς για roll off?

Έχει πειραχτεί το αλενάκι στην αριστερή πεταλούδα? Αυτό του ρελαντί, με την κίτρινη μπογιά?

Mάνο δεν έχω εικόνα του allen που λες από εδω.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν η μηχανή είναι κρύα και κλείσεις το γκάζι οι στροφές κινούνται στο ρελαντί +- 100. Όταν ζεσταθεί για παράδειγμα στην πολλή κίνηση στο κλείσιμο γκαζιού οι στροφές ας πούμε από 2000-3000  πέφτουν ή κρατάνε 1500-1800.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 22, 2014, 07:04:02 μμ
Τι εννοείς για roll off?

Έχει πειραχτεί το αλενάκι στην αριστερή πεταλούδα? Αυτό του ρελαντί, με την κίτρινη μπογιά?

Mάνο δεν έχω εικόνα του allen που λες από εδω.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν η μηχανή είναι κρύα και κλείσεις το γκάζι οι στροφές κινούνται στο ρελαντί +- 100. Όταν ζεσταθεί για παράδειγμα στην πολλή κίνηση στο κλείσιμο γκαζιού οι στροφές ας πούμε από 2000-3000  πέφτουν ή κρατάνε 1500-1800.


Εγώ όταν είχα το ίδιο πρόβλημα στη breva, περίπου στα 45.000 χλμ, έγινε ένας καθαρισμός στις πεταλούδες και το ρελαντί επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 22, 2014, 08:10:29 μμ
Αυτό που σκέφτομαι τώρα λέω μήπως...

Συρματακι γκαζιού, βαλβίδες εξαγωγής, σώματα ψεκασμού, ποτηράκια-ωστήρια, βηματικό μοτερ, βίδες αέρα , καθαρισμός μπεκ...

Μήπως τα παραπάνω χρειάζονται εκτενέστερο έλεγχο... ;

Αν ο λ κράσαρε λογικά τα παραπάνω δεν επηρεάζονται...; Αν υποθέσουμε ότι ουδέποτε έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα παραπάνω από το 2006 τότε μήπως χρειάζονται ρυθμιση-καθαρισμός-αντικατάσταση.


sorry έχω κρίσεις εξάρτησης... θα μιλήσω με τον Κώστα αύριο
 :o :'(
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Οκτωβρίου 22, 2014, 08:48:12 μμ
ας τσεκάρει και την γεννήτρια ο κώστας,το ίδιο κάνει και σε εμένα αλλά μόνο όταν είναι στο ρελαντί και όχι εν κινησει.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 22, 2014, 09:18:22 μμ

sorry έχω κρίσεις εξάρτησης... θα μιλήσω με τον Κώστα αύριο
 :o :'(

Είσαι σε καλά χέρια, μην ανησυχείς για τίποτε!  ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 23, 2014, 10:46:53 πμ
Στο γυρισμό από Νυμφαίο έπιασα στιγμιαία 15l κατανάλωση. :)
Εχω το παγκόσμιο ρεκορ;

Μηδένισα σε βενζινάδικο στο κέντρο της πόλης. Μέχρι να καταφέρω να βγω στον περιφερειακό 23λ/100 μέση κατανάλωση.
Μόλις βγήκα στον ανοιχτό δρόμο έπεσε στα φυσιολογικά νούμερα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 23, 2014, 07:00:14 μμ
ας τσεκάρει και την γεννήτρια ο κώστας,το ίδιο κάνει και σε εμένα αλλά μόνο όταν είναι στο ρελαντί και όχι εν κινησει.

Ρε Αχάριστε, εσένα στο κάνει όταν το ανάβεις για να ζεστάνει τον κινητήρα!

Ακόμα και σε αυτό, αχάριστος!  ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Οκτωβρίου 23, 2014, 09:54:09 μμ
Ρε Μάνο τα guzzi δεν το κάνουν αυτό :P
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 23, 2014, 11:28:01 μμ
Παιδιά μίλαγα τώρα με 2 φίλους για μεταφορικές κτλ και με άγχωσαν για το πόσο τσαπατσούλικα τα μεταφέρουν. Μπορώ λέτε να αποφύγω την Αθήνα; κανείς σωστός μάστορας στη Θεσσαλονίκη να του αφήσω το μηχανάκι να το σινιάρει γενικά;
Τα φώτα σας γιατί και τα έξοδα εκτοξεύονται για αθήνα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 24, 2014, 11:49:57 πμ
http://www.adrenalinejunkies.gr/ (http://www.adrenalinejunkies.gr/)

Εδώ πάω όλα μου τα μηχανάκια. Νέος, ορεξάτος, μερακλής με εμμονή στην λεπτομέρεια και καλές τιμές.
Αν δεις το συνεργείο θα πάθεις πλάκα πόσο καθαρό είναι. Το μηχανάκι σου το ξέρει.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 24, 2014, 11:58:41 πμ
Ναι, γιαυτόν μου είπε και ο Σωτήρης. Το διαγνωστικό για να μου περάσει την τελευταία χαρτογράφηση το έχει;
Αλήθεια, με τις βαλβολίνες τί κάνω; παρήγγειλα 75w140,όπως γράφτηκε στο κατατοπιστικότατο ποστ. Αυτές είναι; και για το κιβώτιο και για το διαφορικό;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 24, 2014, 12:47:06 μμ
Διαγνωστικό στη Θεσσαλονίκη έχει μόνο το επίσημο service της Piaggio. Δεν περνάω ούτε από έξω από αυτό συνεργείο.
Τηλ. 2310 812580 πάρε και ρώτα αν έχουν καινούργιους χάρτες για Breva. Μια φορά που ρώτησα εγώ για το sport με κοιτούσαν σαν χαζοί.

Αν έχουν πάνε βάλτον (μην δώσεις πάνω από 5-10€) και μετά στον Αχιλλέα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 24, 2014, 12:47:29 μμ
Βαλβολίνες σε κιβώτιο και διαφορικό βάζεις τις ίδιες.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 24, 2014, 12:53:56 μμ
Ευχαριστώ πολύ για τις αμεσότατες απαντήσεις. Εν τέλει καλά έκανα και πήρα βαλβολίνες 75w140; Είναι σωστός ο τύπος;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 24, 2014, 05:34:37 μμ
Καλά έκανες για τις βαλβολίνες.
Πήγαινε σε μια Piaggio-Guzzi και ζήτα να στο μπριζώσουνε και να δουνε τους διαθέσιμους χάρτες για το μοντέλο σου (breva 1100 '06). Το σύστημα θα βγάλει αμέσως τις διαθέσιμες ενημερώσεις και μέσα σε αυτές είναι και η BRV12. Εαν έχουν guzzi δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχουν, εμφανίζεται αυτόματα από το σύστημα.

Πάντως το μηχανάκι σου θέλει σωστή ρύθμιση και πιθανόν κάποια επισκευή γιατί καίει πάρα πολύ.
Πρέπει ο μηχανικός που θα το πας να έχει εγκέφαλο για μπρίζωμα, δηλαδή axone ή κάτι αντίστοιχο.(συνήθως Aprilia και Ducati είναι συμβατά). Αυτό για να σου ελέγξει διάφορους παραμέτρους όπως αισθητήρας λ (βλέπε Fotis) και το πιό σημαντικό να σου κάνει μηδενισμό TPS!

Αν δεν βρεις άκρη κατέβα μια βόλτα στην Αθήνα να γίνει μια καλή και σωστη ρύθμιση, και επίλυση των όποιων προβλημάτων. Από και και πέρα θα έχεις απλή συντήρηση.

Dakota για το 1200 από ότι ξέρω δεν έχει βγει κάτι σε νέο λογισμικό...Γεννήθηκε ήδη τέλειο  ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 24, 2014, 05:50:52 μμ

Το πρόβλημα είναι ότι όταν η μηχανή είναι κρύα και κλείσεις το γκάζι οι στροφές κινούνται στο ρελαντί +- 100. Όταν ζεσταθεί για παράδειγμα στην πολλή κίνηση στο κλείσιμο γκαζιού οι στροφές ας πούμε από 2000-3000  πέφτουν ή κρατάνε 1500-1800.


Εγώ όταν είχα το ίδιο πρόβλημα στη breva, περίπου στα 45.000 χλμ, έγινε ένας καθαρισμός στις πεταλούδες και το ρελαντί επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο καθαρισμός των πεταλούδων είναι ζωτικής σημασίας. Πολλά προβλήματα μπορούν να ξεκινήσουν από αυτό.
Όταν λέμε καθαρισμό εννοούμε βγάλσιμο και καθάρισμα, όχι πασαλείματα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Οκτωβρίου 24, 2014, 05:53:18 μμ
Πιστεύω ότι δεν είναι σωστός ο τύπος. Για να το πω (γράψω) αλλιώς, ΕΓΩ δε θα το έβαζα. ΕΓΩ θα ακολουθούσα αυτό που λέει η Guzzi, πολύ περισσότερο αφού έχει βγάλει ειδική τεχνική οδηγία για τα συνεργεία - δες http://www.thisoldtractor.com/mg_manuals/moto_guzzi_technical_note_010-2006.pdf (http://www.thisoldtractor.com/mg_manuals/moto_guzzi_technical_note_010-2006.pdf)
Τονίζω το "εγώ" γιατί δεν είμαι ειδικός, απλά ψάχνω και προσπαθώ να καταλάβω, οπότε τα συμπεράσματά μου σε καμία περίπτωση δεν είναι υπεύθυνες οδηγίες. Όπως ο καθένας έχει την ευθύνη αυτών που κάνει (δε πα να βάλει και ηλιέλαιο) έτσι και ο καθένας έχει την ευθύνη αυτών που γράφει...

Σχετικά πρόσφατα που ψάχτηκα - κατεβάζοντας διάφορα datasheets -, βρήκα οτι ακόμα και με ίδια τυποποίηση και ίδιο ιξώδες, υπάρχουν διαφορές στις λιπαντικές ιδιότητες, οπότε το 'παιξα εκ του ασφαλούς και πήρα ακριβώς αυτά που λέει η "μαμά". - Με τη διαφορά οτι το MP/S 85W/90 έχει μετονομαστεί σε MG/S 85W/90 (είναι ακριβώς το ίδιο με αντιπαραβολή των datasheet)

Και τα δύο (85-90 & 85-90) είναι GL5...

To 85w90 κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε βαρέλια 20λιτρα, οπότε το παράγγειλα από το stein-dinse. Δε θάταν κακή ιδέα να γίνει μια πιο μαζική παραγγελία απο όσους πιθανώς ενδιαφέρονται ώστε να μοιραστούν τα μεταφορικά...

ΥΓ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, άφησα κάποια υπονούμενα, κάποιοι ίσως θυμηθούν τα ηλιέλαια-ελαιόλαδα-τηγανόλαδα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 25, 2014, 12:41:38 πμ
Θα ήταν ευτύχημα να γλιτώσω τη μεταφορική καθώς με όσα άκουσα για κλεμμένα κλειδιά από φίλο με κλειδί custom συλλεκτικό Ηarley, απο χτυπημένες μηχανές κτλ. Από την άλλη όλοι σας με συμβουλέψατε για μια καλή πρώτη φορά σε μάστορα που ξέρει και μετά να χω το κεφάλι μου ήσυχο. Για τις βαλβολίνες μπερδεύτηκα για να πω την αλήθεια, θα το ψάξω κι εγώ λίγο. Ακόμη και στις ποσότητες είδα αποκλίσεις. Πχ, ο Agostini έλεγε για πλήρη βύθιση του σασμαν σε βαλβολινη με μεγαλύτερη ποσότητα.
Τώρα για τα λάδια φριτέζας.....οκ, δεν θα βάλω στο μηχανάκι. Την καταλαβαίνω σαν λύση πάντως. Μπορεί σε κανένα επόμενο 36ωρο να γίνει καντίνα Vstrom που βγάζει hot dog απ τους κυλίνδρους στη συμβολική, μη κερδοσκοπική τιμή των 5ε το τεμάχιο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Οκτωβρίου 25, 2014, 02:16:39 μμ
Μπήκες γρήγορα στο πνεύμα ρε ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 25, 2014, 05:58:18 μμ
Η guzzi συνιστά πλέον βαλβολινη 85/140 για άξονα και κιβωτιο. (agoatini). Μπείτε σε οποιαδήποτε ιταλικό φόρουμ, κάνεις δε χρησιμοποιεί πια 80/90.

Η "πατεντα" του agostini με το σινεμπλοκ από Stelvio συνοδεύεται από μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού στο κιβώτιο, τύπου 85/140.

Τα guzzi που χρησιμοποιουν 85/140, παρουσιάζουν 5 φορές λιγότερες βλάβες στο κιβώτιο από ότι αυτά με 80/90. Άρα μεγαλύτερη προστασια.

Στην πράξη, το 85/140 κάνει το κιβώτιο πιο μαλακό και αθορυβο.


Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 25, 2014, 06:05:39 μμ
Μάνο εγώ που πήρα 75w140; πάλι μπερδεύτηκα. Χτες μου είπες καλό είναι. Τώρα βλέπω 85w140
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 25, 2014, 11:02:04 μμ
Κανει το ιδιο! Μην τρελαίνεσαι!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 25, 2014, 11:17:47 μμ
μην αποκτήσει ξαφνικά το μηχανάκι μου όπισθεν φοβάμαι  :P
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 26, 2014, 12:02:39 μμ
Το 2009 είχα πάει στον Agostini και μου είχε δώσει 85-140 και μου είχε πει από τότε ότι αυτοί συνιστούν την συγκεκριμένη, άσχετα με το τι λέει η moto guzzi. Ειχα πάρει 4 λίτρα μιας και ήμουν εκεί.

lxar βάλε και την 75-140 δεν πειράζει. Δεν παθαίνει τίποτε ο τράκτορας ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 26, 2014, 12:27:20 μμ
ούτως ή άλλως φτηνό αναλώσιμο είναι. Φάνη, έχεις δίκιο.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Οκτωβρίου 26, 2014, 01:54:55 μμ
Πάλι deza vu έπαθα... σαν να έχω ξαναδιαβάσει παρόμοια συζήτηση...

Θα κάνω μια τοποθέτηση αρχής:

Σε συζητήσεις που οι συμβουλές μας μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια ή την αξιοπιστία του οχήματος του άλλου, θα πρέπει είτε να τεκμηριώνουμε αυτά που γράφουμε είτε να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η προσωπική μας ατεκμηρίωτη εκτίμηση η οποία περιέχει το ρίσκο του πειραματισμού. Η διατύπωση απόψεων με ύφος σίγουρης οδηγίας, κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Όταν ένας τυφλός ζητάει οδηγίες, θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρει ότι τις λαμβάνει από ένα μονόφθαλμο.

Για το συγκεκριμένο θέμα:

Στο datasheet του agip rotra mp διαβάζω:

Ιξώδες στους 40C για το 80W90 = 144mm2/s, για το 85W140 = 416mm2/s.
Αυτό σημαίνει οτι στους 40C το 85W140 είναι 2,9 φορές πιο παχύρευστο, ρέει πιο δύσκολα, απο ότι το 80W90.

Ιξώδες στους 100C για το 80W90 = 15mm2/s, για το 85W140 = 28mm2/s.
Αυτό σημαίνει οτι στους 100C το 85W140 είναι 1,6 φορές πιο παχύρευστο, ρέει πιο δύσκολα, απο ότι το 80W90.
 
Απ΄όσο έχω καταλάβει, το κιβώτιο δεν έχει αντλία λίπανσης, το λιπαντικό φτάνει εκεί που πρέπει με τη φυσική του ροή. Επίσης δεν ζεσταίνεται απο τον κινητήρα, οπότε η θερμοκρασία του είναι σχετικά χαμηλή ζεσταίνεται αρκετά πιο αργά. ΕΓΩ λοιπών, προτιμώ να έχω λιπαντικό που θα μπορεί να χωθεί ανάμεσα στα γρανάζια ευκολότερα, ειδικά στα πρώτα χιλιόμετρα που το κιβώτιο είναι κρύο. Μακάρι να μη ζεσταθεί και ποτέ, μιας που το ζέσταμα του κιβωτίου προκύπτει όχι από τη θερμότητα καύσης, αλλά από εσωτερικές τριβές.

Και μιας που μιλάμε για βαλβολίνες, προσωπικά ήθελα να καταλάβω τι παίζεται με τις προδιαγραφές GL4 και GL5... Ίσως και άλλος να αναρωτιέται, οπότε το αναφέρω για ανταλλαγή απόψεων.... Είχα ακούσει "βάλε GL5 είναι λίγο πιο ακριβό αλλά πολύ καλύτερο". Αυτό που κατάλαβα ψάχνοντας είναι ότι ναι, το GL5 έχει καλύτερες λιπαντικές ιδιότητες ΑΛΛΑ τα πρόσθετα που περιέχει - ώστε να έχει αυτές τις καλύτερες ιδιότητες - διαβρώνουν μέταλλα, κυρίως τον μπρούτζο. Επειδή δεν έχω ιδέα αν στο μηχανάκι μου υπάρχουν τίποτα μπρούτζινα κουζινέτα ή άλλο πράμα που μπορεί να διαβρωθεί, ΕΓΩ βάζω αυτό που λέει η "μαμά". (αυτό που δίνει η μαμά για το Griso μου είναι GL5)

Το θέμα "80W90 ή 85W140", είναι ευθέως αντίστοιχο με το "10W60 ή 15W50"...  >:(

Συγνώμη για τα πολλά "ΕΓΩ", ήθελα να τονίσω ότι γράφω σε πρώτο πρόσωπο - όπως προσπαθώ συνήθως να κάνω, και αναφέρομαι σε πράγματα τα οποία πιθανώς να είναι λανθασμένα, και ο κάθε ένας που τα διαβάζει μπορεί να τα υιοθετήσει ή όχι, σύμφωνα με τη δική του κρίση.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 31, 2014, 07:25:10 μμ
Θα ξεκινήσω με παρατηρήσεις έχοντας σκοπό να υπάρχει συνοχή με τα δικά μου post αναφορικά με τα προβλήματα της δικιάς μου breva 850.

1) Κατανάλωση  μετά από 48 χλμ επαρχιακός δρόμος 4000rpm-100-120km στο μαγικό 5,2 lt/100. Εντός πόλεως και γενικώς σε κίνηση 15χλμ στο 6,3 lt/100

2) Ο ήχος που έκανε ο άξονας εξαφανίστηκε με το ανταλλακτικο από το Stelvio
3) Για το υψηλό ρελαντί ευθυνόταν τα βρωμικα μπεκ, χαλασμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και προφανώς ελλειπή συντήρηση στα επιμέρους.
4) οι βαλβίδες ρυθμίστηκαν 11-16 αντί 10-15, ο Κώστας επέλεξε τη συγκεκριμένη σχέση. Οι βαλβίδες ήταν κλειστές εξαρχής οπότε δώσαμε ραντεβού για Δεκέμβρη όπου θα ειμαι και εγώ πανω για δωρεάν εκ νεου ρυθμιση και επανελεγχο. (Το εκτίμησα όπως και την επιμονή του.)
5) Καθαριστηκαν πεταλούδες, αντικαταστάθηκαν φιλτρο βενζινης, φλατζες κεφαλής (έκτη φορά...) και αξονα, αισθητηρας λ.

Η αίσθηση είναι σαν να οδηγώ μια διαφορετική μηχανή. Οι σχέσεις κουμπώνουν μαλακά χωρίς πλέον τα ξερά γκντουπ, ειδικά στην 1η και 2η. Ο θόρυβος που έκανε ο άξονας εμφανίζεται μόνο όταν είναι κρύα η μηχανή.
Ελπίζω τον Δεκέμβρη να τα πούμε από κοντά, οδηγώντας κάποιος τη δική μου και να εκτιμήσω αναλόγως και τη συμπεριφορά της μηχανής.
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και κυρίως για την υποδειξή του Κώστα. (Του χρωστώ και κάτι σούμες).
Αξία εργασιών και ανταλλακτικών 480
Εισιτήρια ακτοπλοικά 60
Σύνολο 540.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 31, 2014, 11:07:38 μμ
Θα ξεκινήσω με παρατηρήσεις έχοντας σκοπό να υπάρχει συνοχή με τα δικά μου post αναφορικά με τα προβλήματα της δικιάς μου breva 850.

1) Κατανάλωση  μετά από 48 χλμ επαρχιακός δρόμος 4000rpm-100-120km στο μαγικό 5,2 lt/100. Εντός πόλεως και γενικώς σε κίνηση 15χλμ στο 6,3 lt/100

2) Ο ήχος που έκανε ο άξονας εξαφανίστηκε με το ανταλλακτικο από το Stelvio
3) Για το υψηλό ρελαντί ευθυνόταν τα βρωμικα μπεκ, χαλασμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και προφανώς ελλειπή συντήρηση στα επιμέρους.
4) οι βαλβίδες ρυθμίστηκαν 11-16 αντί 10-15, ο Κώστας επέλεξε τη συγκεκριμένη σχέση. Οι βαλβίδες ήταν κλειστές εξαρχής οπότε δώσαμε ραντεβού για Δεκέμβρη όπου θα ειμαι και εγώ πανω για δωρεάν εκ νεου ρυθμιση και επανελεγχο. (Το εκτίμησα όπως και την επιμονή του.)
5) Καθαριστηκαν πεταλούδες, αντικαταστάθηκαν φιλτρο βενζινης, φλατζες κεφαλής (έκτη φορά...) και αξονα, αισθητηρας λ.

Η αίσθηση είναι σαν να οδηγώ μια διαφορετική μηχανή. Οι σχέσεις κουμπώνουν μαλακά χωρίς πλέον τα ξερά γκντουπ, ειδικά στην 1η και 2η. Ο θόρυβος που έκανε ο άξονας εμφανίζεται μόνο όταν είναι κρύα η μηχανή.
Ελπίζω τον Δεκέμβρη να τα πούμε από κοντά, οδηγώντας κάποιος τη δική μου και να εκτιμήσω αναλόγως και τη συμπεριφορά της μηχανής.
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και κυρίως για την υποδειξή του Κώστα. (Του χρωστώ και κάτι σούμες).
Αξία εργασιών και ανταλλακτικών 480
Εισιτήρια ακτοπλοικά 60
Σύνολο 540.

Πόσο σε καταλαβαίνω! Εγώ είμαι ακόμη στο πριν βέβαια
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 05, 2014, 07:07:36 μμ
Μολις με πήρε τηλέφωνο ο άλλος Μπάμπης από Σέρρες και ψάχνει το καλώδιο για την παράκαμψη της μπαταρίας. Έχει κανείς πρόχειρο καποιο λινκ για παραγγελία;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Δεκεμβρίου 05, 2014, 11:44:13 μμ
http://www.subito.it/accessori-moto/kit-starter-rele-moto-guzzi-torino-79291672.htm (http://www.subito.it/accessori-moto/kit-starter-rele-moto-guzzi-torino-79291672.htm)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 06, 2014, 12:06:27 πμ
Ευχαριστώ πολύ Μάνο! θα του το προωθήσω
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: KRS στις Δεκεμβρίου 06, 2014, 10:32:31 πμ
http://www.motolectric.com/makes/moto_guzzi.html (http://www.motolectric.com/makes/moto_guzzi.html)

Έχε υπ'όψη σου και αυτό.
Σε ducati είναι ό,τι καλύτερο.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Δεκεμβρίου 15, 2014, 03:11:08 μμ
Ήρωες καλησπέρα... Σήμερα το πρωί που πήγα να ξεκινήσω γύρισα διακόπτη έγιναν τα check και άναψε το service light . Η μηχανή εκκίνησε κανονικά όμως ο δείκτης ταχύτητας στο "0". Μπήκα μέσω του διαγνωστικού με τον κωδικό και είδα στο χ στο νούμερο 56. Σκέφτηκα μπορεί να πήρε νερό από τη πολλή βροχή των ημερών, σηκώνω ντεπόζιτο καθαρίζω την ασφάλεια ακολουθώντας το μαύρο καλώδιο... Τίποτα!
Περιμένω τώρα ή να αποσυνδέσω για λίγο τη μπαταρία βγάζοντας τον θετικό ή πάω για καλώδιο οδομετρητή δηλαδή 110-130 αφού τωρα είδα είναι ανταλλακτικο Αprilia caponord. 
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Δεκεμβρίου 15, 2014, 05:29:30 μμ
Αν έχεις το service manual σου λέει σε τι βλάβη αντιστοιχεί ο κωδικός.
Μόλις επιστρέψω σπίτι θα το δω και θα σου πω.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Δεκεμβρίου 15, 2014, 06:19:21 μμ
Αν έχεις το service manual σου λέει σε τι βλάβη αντιστοιχεί ο κωδικός.
Μόλις επιστρέψω σπίτι θα το δω και θα σου πω.

Το είδα από το service manual online εκείνη τη στιγμή είναι speed sensor failure. Απλά μου γίνεται αστείο να είναι ο μαγνήτης  από κάτω ή το καλώδιο του. Στη φύσα έχει πάρει υγρασία μάλλον, αλλά αφού τη φύσηξα καθάρισα για να παραμένει το λαμπάκι πάμε ή στο κοντέρ ή στον εγκέφαλο ή όντως ο αισθητήρας ταχύτητας παρέδωσε πνεύμα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 11:21:00 πμ
Δεν δείχνει απολύτως τίποτα το ταχύμετρο; Το οδόμετρο μετράει χιλιόμετρα;

Το είχα πάθει και εγώ στο sport και τελικά ήθελε νέα χαρτογράφηση ο εγκέφαλος. Δεν έδειχνε όμως 0 απλώς δεν ανέβαινε πάνω από 40-50.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 02:52:25 μμ
Σε μένα παιδιά την Κυριακή που βγήκα μια βόλτα είχε υγρασία από μέσα το τζαμάκι του πολυοργάνου. Να ανησυχώ;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 05:02:20 μμ
Δεν δείχνει απολύτως τίποτα το ταχύμετρο; Το οδόμετρο μετράει χιλιόμετρα;

Το είχα πάθει και εγώ στο sport και τελικά ήθελε νέα χαρτογράφηση ο εγκέφαλος. Δεν έδειχνε όμως 0 απλώς δεν ανέβαινε πάνω από 40-50.
Τα μόνα που δουλεύουν είναι στροφόμετρο, δείκτης καυσίμου, και φώτα, φλας. Δε μετράει χιλιομετρα και ανάβει χωρίς να σε υποχρεώνει να έχεις νεκρά. Περιμένω να στεγνώσει ο καιρός βασικά... για να ξεκινήσω επιμέρους ελέγχους στο κοντερ και στην ECU απλά για να σιγουρευτώ οτι δεν ειναι φύσα ή κάτι άλλο. Έχω την εντύπωση ότι κάτι με το κοντερ μου πρέπει να συμβαίνει με την γ@μ. υγρασία και το νερό. Αν μια δουλειά θα ήθελα να κάνω αν είχα χρόνο θα ήταν να περάσω μακαρόνι ότι καλώδιο κυκλοφορεί εκεί μεσα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 05:12:30 μμ
Σε μένα παιδιά την Κυριακή που βγήκα μια βόλτα είχε υγρασία από μέσα το τζαμάκι του πολυοργάνου. Να ανησυχώ;


ένα από τα μαθηματα φιλοσοφιας που διδασκουν τα γκουτζι είναι η ανεμελιά,


να μην ανησυχεις για θεματα που διορθώνονται και για θεματα που δεν διορθωνονται ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 05:49:28 μμ
Χαχαχα, σκέφτομαι τρόπους να φύγει η υγρασία ανέμελα. Αλλά να βάλεις το ταμπλό σε γαβάθα με ρύθι είναι κάπως δύσκολο. Ίσως θα πρέπει να πάω τη μηχανή σε κανέναν ορυζόμυλο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 07:22:51 μμ
Ξεκίνα να πετάς φελλούς  σαν την διαφήμιση του jack μέχρι να φύγει η υγρασία!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Doom στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 10:50:30 μμ
Μια υγρασία στο τζαμάκι την έκανε και μένα η Cali

ο καιρός φταίει ;)

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 02:00:50 πμ
Φελλους ε; Φαλλούς θα πετάξω αν βγάλει κανα θέμα με την υγρασία, είδα 700ε το κοντερ σούμπιτο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dr.JoHN στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 02:08:00 πμ
Αν εχει υγρασια το τζαμακι,
Καντε το με πιστολακι μαλλιων...  ;)

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 11:05:24 πμ
Κανένα βιντεάκι για το πώς ανοίγει το τζαμάκι, υπάρχει; Το έχει ανοίξει ποτέ κανείς; Πέρα από την υγρασία η θαμπάδα υπάρχει. Και εξ όσων γνωρίζω και στη Breva του συνονόματου εδώ στις Σέρρες
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: bil στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 12:41:59 μμ
Χαράλαμπε .... ΤΙ πάς να κάνεις  ;D ;D ;D ;D ;D ;

δοκίμασε με το πιστολάκι.

Δοκίμασε με αυτά τα φακελάκια με μπαλάκια silica gel που έχουν κάποια φωτογραφικά είδη.

Γυάλισέ το με σπρέυ σιλικόνης.

αλλά  .... να ανοίξεις το καπάκι ;

Μόνο αν έχεις άπειρο χρόοοοοοοοοοοοοονο , υποθέτω  ;)

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 02:57:37 μμ
Ας το να ξεραθεί βάλτο στον ήλιο και μην τρελαίνεσαι, εμένα πριν καμιά εβδομάδα ήμουν σταματημένος δικάβαλος σε κατηφόρα με υγρασία Τσαμπικίας 130% ξαφνικά βάζω μια πρώτη πηγαίνω 10-15 μέτρα μπροστά και ξαφνικά το speedometer πηγαίνει στα 180 σταματάει στα 60 και ανεβαίνει στα 100 μέχρι που για τρία δευτερόλεπτα έπαιζε στα 0-40 και μετά νέκρωσε. Το δείχνω στη γυναίκα μου μου λέει: "σου είπα... έπρεπε να πάρεις ΒΜW"
To μόνο σίγουρο δε θα μας τρελάνει ένα κοντέρ. Όλα βάζουν υγρασία και περιγράφεται μια διαδικασία που με φαλτσέτα σιγά σιγά αφαιρείς τα δυο μέρη του κοντέρ και μετά το ξαναμονώνεις  με σιλικόνη ή ελαστική μαστίχα οικοδομών...
 ::) ::) ::) ::)
Εγώ δε θα το κάνω ποτέ...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 03:12:52 μμ
το εχει ανοιξει ενας κυπριος γκουτζιστα


αλλα παρα την επιτυχια της επέμβασηςτο βλεπω σαν θρίλερ να το επιχειρησουμε :(
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 03:43:32 μμ
Καλοκαίρι μετά από καύσωνα μπορεί... ;D ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 04:01:45 μμ
To ερώτημα είναι:από που μπαίνει η υγρασία? από το τζαμάκι μπροστά ή από πίσω. Ή μήπως από επάνω που έχει δύο τρυπίτσες?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 06:00:59 μμ
Θρίλερ δεν θα πει τίποτα. Έψαξα, έψαξα, κανείς πια να μην έχει ανεβάσει ένα tutorial, ένα βιντεάκι; Ή μήπως αφού το έκανε έκοψε τα χέρια του; Γιατί πέρα απ την υγρασία είναι και το θέμα της κιτρινίλας. Για υποχονδριασμό με κόβω, το ξέρω
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Doom στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 06:24:35 μμ
To ερώτημα είναι:από που μπαίνει η υγρασία? από το τζαμάκι μπροστά ή από πίσω. Ή μήπως από επάνω που έχει δύο τρυπίτσες?

Θεωρητικά η υγρασία δημιουργείται στο τζάμι στην εσωτερική πλευρά του, όταν ο πιο θερμός αέρας που είναι μέσα στο όργανο υγροποιείται λόγω της εξωτερικά χαμηλότερης θερμοκρασίας του τζαμιού. Όταν το χτυπάει ο ήλιος (ή το σεσουάρ  ::) ) οι έσω-έξω θερμοκρασία του τζαμιού ισορροπεί οπότε εξαφανίζεται η υγρασία.

Ίσως είναι περισσότερο θέμα εξαερισμού ( όπως στο αυτοκίνητο που θολώνουν τα τζάμια και βάζεις τον αέρα), παρά στεγανότητας.

Μια γνώμη  :o
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 06:27:14 μμ
...όπως στο αυτοκίνητο που θολώνουν τα τζάμια και βάζεις τον αέρα...

Α ρε ντουμ τι μας θύμησες τώρα... 8)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Δεκεμβρίου 18, 2014, 10:46:28 πμ
Εδώ προτείνεται μια λυση.
Μην τρομάζετε, δεν χρειάζεται να λύσετε τα όργανα. Απλά βγάζετε το πίσω καπάκι και ανοίγετε μερικές τρύπες στο εσωτερικό καβούκι. Από εκεί θα φεύγει το νερό που μπαίνει στα όργανα.

http://www.2bmoto.com/videos/moto-guzzi-breva-clocks-condensation-b5ad07356a450cbb08e8291b1938e16f.html (http://www.2bmoto.com/videos/moto-guzzi-breva-clocks-condensation-b5ad07356a450cbb08e8291b1938e16f.html)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Δεκεμβρίου 18, 2014, 02:38:14 μμ
Το σημαντικότερο, το βγάλσιμο του τζαμιού δεν το έδειξε γαμώτο. Τη συνέχεια και μόνο που την είδα μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dr.JoHN στις Δεκεμβρίου 18, 2014, 03:11:35 μμ
Οποιος δεν το λυπάται...
Ας μου δωσει ενα οργανο να το ξεσπλαχνιασω...
Ειναι διαδικαδια που εχω κανει παρα πολλες φορες,σε παρα πολλα κοντερ (αυτοκινηταδικα)
αλλα δεν μπορω να εγγυηθω για το αποτελεσμα...
Το σιγουρο ειναι οτι θα μπορει να δουλεψει underwater...  8)   χαχαχα

Αν και βρισκω την αποψη του χρηστου αρκετα ορθη...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Ιανουαρίου 22, 2015, 11:53:35 μμ
Σήμερα μπήκαν τα μπεκάκια που καθαρίστηκαν. Κόστος; 20ε.
Επιτέλους είδα κατανάλωση κάτω από 10. Είναι αλήθεια πως ο εγκέφαλος θέλει μερικά χιλιόμετρα για να ρυθμίσει το μίγμα;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Ιανουαρίου 23, 2015, 09:21:18 πμ
Ωραία!
Φίλτρο βενζ. αλλάχτηκε?
Γενικός έλεγχος - ρύθμιση έγινε?
Πιθανώς ο εγκέφαλος να προσαρμοστεί, αλλά δεν θα περίμενα και τρομερές αλλαγές από αυτό...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Ιανουαρίου 23, 2015, 11:31:22 πμ
Καιρού επιτρέποντος την επόμενη βδομάδα θα γίνουν αυτά
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Ιανουαρίου 23, 2015, 04:40:49 μμ
Πάντως για πόλη κατανάλωση κοντά στα 10 δεν είναι υπερβολική. Αν είσαι συνέχεια σταμάτα - ξεκίνα και πολλά φανάρια.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που σπανίως θα βάλεις 3η για πλάκα τα έχω τα 9λ/100. Το χειμώνα καίει και λίγο παραπάνω για να κρατάει θερμοκρασία.

Μια φορά βάζω βενζίνη και μηδενίζω τον μετρητή στο κέντρο. Μέχρι να βγω στον περιφερειακό σταμάτησα σε 10 φανάρια τουλάχιστον. Έδειξε μέση κατανάλωση 18//100  :o
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: thrylos στις Ιανουαρίου 24, 2015, 12:42:28 πμ
Προς κατοχους Breva / 1200 sport

http://motofashion.gr/CBow-Hepco-Becker-Moto-Guzzi-Breva (http://motofashion.gr/CBow-Hepco-Becker-Moto-Guzzi-Breva)

http://motofashion.gr/Saddle-Bags-Hepco-Becker-Street (http://motofashion.gr/Saddle-Bags-Hepco-Becker-Street)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Ιανουαρίου 24, 2015, 11:28:23 πμ
Πάντως για πόλη κατανάλωση κοντά στα 10 δεν είναι υπερβολική. Αν είσαι συνέχεια σταμάτα - ξεκίνα και πολλά φανάρια.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που σπανίως θα βάλεις 3η για πλάκα τα έχω τα 9λ/100. Το χειμώνα καίει και λίγο παραπάνω για να κρατάει θερμοκρασία.

Μια φορά βάζω βενζίνη και μηδενίζω τον μετρητή στο κέντρο. Μέχρι να βγω στον περιφερειακό σταμάτησα σε 10 φανάρια τουλάχιστον. Έδειξε μέση κατανάλωση 18//100  :o

Εκτός ήταν μονίμως πάνω από 10! Ο καιρός δεν βοηθάει για μακρινές βόλτες βέβαια, αλλά τα πρώτα σημάδια είναι καλά.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Φεβρουαρίου 01, 2015, 02:42:32 μμ
Έχει κανείς πρόχειρο ένα ζευγάρι των εσωτερικών μπουζί για αγορά; Ή να μου προτείνει λινκ να τα παραγγείλω; Πλησιάζω τα 30.000
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Φεβρουαρίου 02, 2015, 12:10:45 μμ
Εγώ βάζω Denso και τα  παίρνω από εδώ: https://first.skroutzstore.gr/p.Mpouzi-MOTO-DENSO-U24ETR-U27ETR-CR8EK-CR9EK.809047.html (https://first.skroutzstore.gr/p.Mpouzi-MOTO-DENSO-U24ETR-U27ETR-CR8EK-CR9EK.809047.html)

Για ngk δε γνωρίζω.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Φεβρουαρίου 02, 2015, 01:19:29 μμ
Χαράλαμπε τα εσωτερικά μπουζί είναι αυτά: http://www.ebay.com/itm/NGK-Platinum-Spark-Plug-Trade-Price-PMR8B-StockNo-6378-x1-PLUG-/130522570753?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e63c06001 (http://www.ebay.com/itm/NGK-Platinum-Spark-Plug-Trade-Price-PMR8B-StockNo-6378-x1-PLUG-/130522570753?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e63c06001)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Φεβρουαρίου 03, 2015, 12:57:08 πμ
Σας ευχαριστώ και τους δύο. Διαφορές ανάμεσα στις δύο μάρκες;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Φεβρουαρίου 03, 2015, 10:04:19 πμ
Eίναι συμβατά.
Η guzzi πάντως συνιστά τα NGK.
Ότι νομίζεις...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Φεβρουαρίου 03, 2015, 11:08:52 πμ
Θα παραγγείλω τότε τα NGK. Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Φεβρουαρίου 04, 2015, 12:22:27 μμ
Προσοχή, αυτά που αναφέρει ο Μάνος είναι τα εξωτερικά μπουζί.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Φεβρουαρίου 04, 2015, 04:37:53 μμ
Φίλε Guzzonord τα denso U24etr είναι τα εσωτερικά. Τα εξωτερικά είναι τα w20epru.  Μόλις έλεγξα τα κουτάκια ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Φεβρουαρίου 05, 2015, 11:29:28 μμ
35 ευρώ τελική τιμή τα εσωτερικά NGK από ebay. Και τα εξωτερικά τζάμπα, πάμφθηνα από ένα μαγαζί στην Πάτρα
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Φεβρουαρίου 06, 2015, 03:29:32 μμ
35 ευρώ τελική τιμή τα εσωτερικά NGK από ebay. Και τα εξωτερικά τζάμπα, πάμφθηνα από ένα μαγαζί στην Πάτρα

Εγώ το μακρυνό 2008 είχα πλερώσει 66 ευρώ το ζεύγος... Μετά ξύπνησα κ ψάχτηκα στο ebay..  ;)

Λεφτά υπήρχαν...  ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Φεβρουαρίου 27, 2015, 08:34:30 μμ
Λοιπόν την τοποθετήσαμε την κιουρία και το crossover και ακούγεται ξετάπωτη πανέμορφα... (έχει ακόμα μέχρι το καλοκάιρι...).

Ερώτηση βρίσκει το πλαινό σταντ στο σήκωμα του και χτυπάει το τελικό... προσπάθησα να το κουνήσω δεν...  >:( >:((http://i1381.photobucket.com/albums/ah237/doureios1979a/IMG_4339_zpsvovm5bkd.jpg) (http://s1381.photobucket.com/user/doureios1979a/media/IMG_4339_zpsvovm5bkd.jpg.html)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Doom στις Φεβρουαρίου 28, 2015, 12:18:54 πμ
Πολύ της πάει τα μαύρο τελικό. Καλορίζικο.

το πλαινό σταντ? 'η το κεντρικό εννοείς?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Φεβρουαρίου 28, 2015, 09:13:19 πμ
Πολύ της πάει τα μαύρο τελικό. Καλορίζικο.

το πλαινό σταντ? 'η το κεντρικό εννοείς?

Ευχαριστώ... το πλαϊνό κοπανάει, το κεντρικό δεν το χρησιμοποιώ πολύ...
Στη φωτογραφία το κεντρικό φαίνεται να κοπανάει αλλά μόλις σηκώνεται δε βρίσκει καθόλου.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Φεβρουαρίου 28, 2015, 10:10:18 πμ
Κούκλα η ago, με Γειά.
Αν και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να βρησκει το πλαϊνό σταντ...σε πιστεύω.
Το σταντ είναι λασκα? Ίσως ένα σφίξιμο (με κόλλα σπειρωματων) βοηθησει.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lector στις Μαρτίου 03, 2015, 11:40:35 μμ
Με γεια την ορχηστρα σου Φωτη.Δια να μην κανει παραφωνια το πλαινο σταντ=
α)Λασκαρεις την αλλενοβιδα της εξατμησεως κατα δυο στροφας.
β)Λασκαρεις επισης τους κολιεδες του κροσσοβερ.
γ)Με ανεβασμενο το πλαινο σταντ,ωθεις δια του αριστερου αντιχειρος τον κολλιε εξατμησεως-κροσσοβερ,μεχρις οτου απομακρυνθουν αι σωληναι απο το σταντ και με το δεξι σφιγγεις την αλλενοβιδα και τα κολλαρα και τερμα αι παραφωνιαι.Και παλι με γεια.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: thrylos στις Μαρτίου 04, 2015, 07:27:13 πμ
ΩΟΟΟΟΟ !!!
Νομιζω χθες την ακουσα την κυρια !!!  8)

Μεγεια Φωτη !  :)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Μαρτίου 04, 2015, 01:02:38 μμ
Με γεια την ορχηστρα σου Φωτη.Δια να μην κανει παραφωνια το πλαινο σταντ=
α)Λασκαρεις την αλλενοβιδα της εξατμησεως κατα δυο στροφας.
β)Λασκαρεις επισης τους κολιεδες του κροσσοβερ.
γ)Με ανεβασμενο το πλαινο σταντ,ωθεις δια του αριστερου αντιχειρος τον κολλιε εξατμησεως-κροσσοβερ,μεχρις οτου απομακρυνθουν αι σωληναι απο το σταντ και με το δεξι σφιγγεις την αλλενοβιδα και τα κολλαρα και τερμα αι παραφωνιαι.Και παλι με γεια.

respect !!!
Ευχαριστώ ...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Μαρτίου 04, 2015, 03:03:36 μμ
Lector Uber Alles!!!
 8)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Μαρτίου 06, 2015, 10:59:47 πμ
Με γεια την ορχηστρα σου Φωτη.Δια να μην κανει παραφωνια το πλαινο σταντ=
α)Λασκαρεις την αλλενοβιδα της εξατμησεως κατα δυο στροφας.
β)Λασκαρεις επισης τους κολιεδες του κροσσοβερ.
γ)Με ανεβασμενο το πλαινο σταντ,ωθεις δια του αριστερου αντιχειρος τον κολλιε εξατμησεως-κροσσοβερ,μεχρις οτου απομακρυνθουν αι σωληναι απο το σταντ και με το δεξι σφιγγεις την αλλενοβιδα και τα κολλαρα και τερμα αι παραφωνιαι.Και παλι με γεια.

Αφού πω κι εγώ μεγειά για την εξάτμιση, δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω τις συμβουλές του Λέκτωρος. Χάρμα ιδέσθαι.

Αγαπητέ Φώτη, θα ήθελα όταν ζεστάνει ο καιρός να μου πεις εάν με το crossover έχεις μικρότερη ζέστη, όπως είχα διαβάσει πως ισχύει. Διαφορές άλλες πέραν του τέλειου ήχου της;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Μαρτίου 06, 2015, 03:00:07 μμ
Η διαφορά που εντοπίζω πρώτα είναι η θερμοκρασία που έχει πέσει στις κεφαλές... (Δε με ενοχλούσε όμως ιδιαίτερα δεδομένου ότι η διαδρομή μου ήταν 15χλμ τα 2-3 στην πόλη και μέτα ελεύθερη διαδρομή)
Στις εξαγωγές περιμένω να στρώσει το μέταλλο του crossover, εκεί συμβαίνει το εξής: γρήγορη άνοδο της θερμοκρασίας και όταν σβήνει ο κινητήρας απότομη πτώση της.
Στις κεφαλές επειδή έχω λίγο ανοιχτές βαλβίδες (11-16) έχω αύξηση θερμοκρασίας που όμως ενδεικτικά είναι χαμηλότερη σε σχέση με το καζανάκι πριν.

Στα θετικά του crossover είναι η καλύτερη επιτάχυνση και η γενική απόκριση της μηχανής στα χαμηλά. (δε πιστεύω τα παπατζιλίκια για αύξηση ιπποδύναμης 3-4 άλογα)

Περιμένω όμως το καλοκαίρι εδώ στη Ρόδο (37-42 βαθμοί) για να έχω εικόνα κανονική όπως και το service σε κανένα δίμηνο εν΄όψει Σικελίας...

Δεδομένου ότι η προσθήκη δεν επηρεάζει την μεταπώληση της μηχανής αλλά ούτε προσφέρει και μια ικανοποιητική αύξηση της ιπποδύναμης αν δεν συνδυαστεί με πρόγραμμα χαρτογράφησης και φίλτρο αέρα, η εν λόγω αφορά μόνο ηχητικούς και οπτικούς λόγους αντικατάστασης.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Απριλίου 10, 2015, 03:38:33 μμ
Προχτες έκανα το σέρβις τελικά στη Θεσσαλονίκη, στην αντιπροσωπεία. Εξυπηρετικότατος ο Βαγγέλης, είχε τη μηχανή από τις 10μιση το πρωί έως τις 7μιση. Δεν μπόρεσε να βάλει το σινεμπλοκ από το stelvio (μου είπε πως είναι 30mm και δεν χώραγε)
Η μόνωση που είναι πάνω από την εισαγωγή του αέρα είχε καεί, θα παραγγείλουμε καινούρια.
Μπήκε η χαρτογράφηση BRV12, αλλάχτηκαν τα μπουζί μέσα-έξω, τακάκια μπροστά, φλάντζες, το τζαμάκι στο κοντερ και έγινε σαν καινούριο επιτέλους!
Τα δυσάρεστα. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει πάρει κενά, θέλει κάποια λύση με δίσκο τεφλόν ενδεχομένως μου είπε.
Η μια κεφαλή είχε γραμμές από κακή προσπάθεια ανοίγματος ενδεχομένως με σπάτουλα, μπήκε μπόλικη φλαντζόκολλα.
Η διαφορά ήταν μεγάλη αμέσως μετά στο δρόμο για Σέρρες

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Απριλίου 10, 2015, 04:08:57 μμ
ετοιμη για ένα μεγαλο ταξιδι ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Απριλίου 10, 2015, 06:29:19 μμ
ετοιμη για ένα μεγαλο ταξιδι ;)

Η μηχανή είναι έτοιμη, χλωμότατο όμως για μένα αλλά...γίνονται και θαύματα....
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Απριλίου 10, 2015, 07:14:52 μμ
Χαραλαμπε το σινεμπλόκ μπαίνει με πρεσσα.
Κανεις μας δεν είχε πρόβλημα να το βάλει!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Απριλίου 10, 2015, 09:41:04 μμ
Εγώ τον Βαγγέλη δεν τον εμπιστεύομαι ούτε να μου δέσει τα κορδόνια.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Απριλίου 10, 2015, 10:17:09 μμ
Dakota δώσε τα φώτα σου για τα...κορδόνια.
Για το σινεμπλοκ πού θα μπορούσα λέτε να απευθυνθώ;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Απριλίου 10, 2015, 10:36:48 μμ

Θα σου πω εγώ, λοιπόν γυρνώντας από μπάρι -πάτρα πάμε Λυμπερόπουλο να στο τοποθετήσει ο Ηρακλής
Τι λες Χάμπο?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 10, 2015, 11:11:58 μμ
Χαράλαμπε το σινεμπλοκ ειναι must.
Εγώ το άλλαξα μόνος μου, δεν θέλει πολύ επιστήμη!
Αγορασέτο και κάποιος μηχανικός με καλή θέληση θα βρεθεί να στο αλλάξει...

Το κιβώτιο τι σου κάνει? Στο έκανε και πριν σου παρουσιάστηκε μετά το σερβις?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Απριλίου 11, 2015, 12:39:53 πμ
Μάνο το έχω το σινεμπλοκ, απλώς δεν μπόρεσε να το βάλει ο Βαγγέλης. Το κιβώτιο έχει κενά ο επιλογέας. Το είχε και πριν το σερβις, είχα μερικά false neutral, νόμιζα πως θέλει να κατεβεί ένα κλικ ο επιλογέας αλλά φαίνεται πως έχει κενά
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 11, 2015, 11:29:49 μμ
Λάδι στο κιβώτιο αλλαξε?
Υγρό συμπλέκτη αλλαξε?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Απριλίου 12, 2015, 10:29:14 πμ
Ο Βαγγέλης είναι πολύ καλός για σκούτερ και βέσπες. Μέχρι εκεί. Δεν κατάφερε να περάσει ένα σινεμπλόκ που ερασιτέχνες αλλάζουν στην αυλή τους....

Το γκούτσι δεν θα τον άφηνα ούτε να το κοιτάξει. Έχω τις χειρότερες εμπειρίες από αυτό το συνεργείο. Σου έχω προτείνει μάστορα στο Ωραιόκαστρο έχετε μιλήσει κιόλας.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Απριλίου 12, 2015, 11:40:32 πμ
Λάδι στο κιβώτιο αλλαξε?
Υγρό συμπλέκτη αλλαξε?
Χρόνια πολλά καταρχήν. Χριστός Ανέστη παιδιά. Γεροί να μαστε πρώτα και να ανταμώνουμε όποτε μπορούμε. Άλλαξα και λαδι στο κιβώτιο και υγρό συμπλέκτη που ήταν λάσπη.
Ο Βαγγέλης είναι πολύ καλός για σκούτερ και βέσπες. Μέχρι εκεί. Δεν κατάφερε να περάσει ένα σινεμπλόκ που ερασιτέχνες αλλάζουν στην αυλή τους....

Το γκούτσι δεν θα τον άφηνα ούτε να το κοιτάξει. Έχω τις χειρότερες εμπειρίες από αυτό το συνεργείο. Σου έχω προτείνει μάστορα στο Ωραιόκαστρο έχετε μιλήσει κιόλας.
Δημήτρη ναι, εκεί ήταν να πάω αλλά ήθελα να το περάσει και στο axone οπότε είπα να πάω αντιπροσωπεία. Στο επόμενο δεν ξέρω μάλλον θα πάω Ωραιόκαστρο αφού τόσο εσύ όσο και ο Σώτος αυτόν μου πρότεινε. Πάντως έχω έναν ψιλό ήχο στις λακούβες μετά το σερβις που με προβληματίζει. Κάτι σαν πλαστικό, τσικ στις μεγάλες αναταράξεις.


Θα σου πω εγώ, λοιπόν γυρνώντας από μπάρι -πάτρα πάμε Λυμπερόπουλο να στο τοποθετήσει ο Ηρακλής
Τι λες Χάμπο?

Πανίκα μ' αφενός η Ιταλία μοιάζει για μένα στενάχωρα μακριά αφετέρου αν τα καταφέρω τελικά θα κατεβώ Ηγουμενίτσα. Θα ψαχτώ πάντως κάπως να το περάσω εδώ Σέρρες. Εχω κανονίσει και την αλλαγή καλωδίων με χοντρότερα, όπως είχε γράψει ο Μάνος. Ο άλλος Μπάμπης που είχε θέμα διαρροής ρεύματος με αλλαγή καλωδίωσης έχει σταθερά πάνω απο 14Volt
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Απριλίου 19, 2015, 12:29:45 πμ

Θα σου πω εγώ, λοιπόν γυρνώντας από μπάρι -πάτρα πάμε Λυμπερόπουλο να στο τοποθετήσει ο Ηρακλής
Τι λες Χάμπο?

Πανίκα μ' τωρα είδα το μήνυμα. Χρόνια πολλά και όμορφα. Άγνωσται αι βουλαί της υγείας ακόμη για το ταξίδι. Θα σας ρωτήσω τι και πως για να το επιχειρήσω εδώ με κανα 2 φίλους αφού λέτε πως είναι εύκολο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Μαΐου 15, 2015, 08:59:24 μμ
Και μαλλον έμεινα απο τρόμπα βενζίνης...

Γαμω γαμω τον μουσολινι τους μέσα...
Έσπρωχναν την γομάρα κανά χλμ και τα τελευταια 100μετρα στην ανηφόρα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Μαΐου 15, 2015, 09:18:06 μμ
Μάλλον δεν έμεινες από τρόμπα αλλά απλά έφυγε το σωληνάκι απο τη θέση του. Το έχω πάθει 3 φορές. Συγκεκριμένα, από μαμά, η τρόμπα σπρώχνει μέσα από ένα κοντό σωληνάκι προς το φίλτρο που είναι από πάνω της, και μετά το φίλτρο, η βενζίνη πάει προς τα κάτω μέσα από ένα μακρύτερο (και καλύτερο) σωληνάκι. Ε, το σωληνάκι που πάει απο τη τρόμπα προς τα φίλτρο, φεύγει. Από τη μια η πίεση της βενζίνης που την κοντράρει το φίλτρο, από την άλλη το ίδιο το φίλτρο που στηρίζεται (και κουνιέται) πάνω σε αυτό το σωληνάκι... ε, κάποια στιγμή βγαίνει.

Τούμπα το ντεπόζιτο, βγάζεις τρόμπα, ξαναβάζεις σωληνάκι στη θέση του και οκ..

Εγώ έκανα μια αλλαγή στη διευθέτηση των εξαρτημάτων, ελπίζω η φωτό να είναι αντιληπτή... το μακρύ σωληνάκι στην τρόμπα για να "γυρίσει" τη βενζίνη προς τα κάτω, το φίλτρο με φορά προς τα κάτω, στηρίζεται στο κοντό που τώρα πάει προς την έξοδο. Και ένα έξτρα σφιχτηράκι που δένει το φίλτρο πάνω στην τρόμπα για να μην κουνιέται και βγαίνει. Μέχρι στιγμής δε ξαναβγήκε... (από τον Οκτώβρη)

(http://i757.photobucket.com/albums/xx212/avgpetros/DSC_0083.jpg)

Βρήκα αυτή τη φωτό, το δικό σου είναι έτσι ? :

(http://leden.2ehandsonderdelen.nl/bestanden/201358319.jpg)

Αυτό το άσπρο κυλινδρικό πράμα, μάλλον είναι ο μετρητής στάθμης. Άμα σε παίρνει να τον γυρίζεις κάπως, ώστε να στερεώσεις το φίλτρο να μη κουνιέται σα σημαία πάνω από την τρόμπα...

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Μαΐου 15, 2015, 11:33:34 μμ
Να σαι καλα...και μακάρι να ειναι αυτο...
Μαλλον κυριακη η εξπρές ξεφορτώνει στην γιάφκα νοτίων προαστίων...

Το περίεργο ειναι οτι πάω να ξεκινήσω απο το φανάρι και έσβησε...
Πάω να ξαναβαλτω μίζιες και τίποτα...
Σβήνω εντελώς...γυρνάω κάνει τσεκ ακούγετε και η τρόμπα και τιποτις...
Ανοίγω ταπα κολλάω αυτί (μετα απο παρότρυνση του ιατρού των guzzi (ηρακλη)...και ήχος κανονικά αλλα και σαν καζανάκι που στάζει...
Η μαμάκια ειναι οτι δεν εχω χρόνο να την σκαλίσω...την χρειαζομαι καθημερινά...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Doom στις Μαΐου 16, 2015, 12:51:46 πμ
Γραμμένο καιρό τώρα, αλλά τελικά επικαιρο.

https://www.guzzista.gr/arthra/texnika-technical/antlia-benzines.html (https://www.guzzista.gr/arthra/texnika-technical/antlia-benzines.html)

Άμα δεν σκαλίσεις, με τα πόδια θα πηγαίνεις για ένα παλιοσωληνάκι

στην Breva σειρά ευπαθές είναι και το φίλτρο βενζίνης (εκτός αν το έχεις αλλάξει ήδη)

 σπάει και μένεις κάγκελο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Μαΐου 16, 2015, 10:15:32 πμ

Σβήνω εντελώς...γυρνάω κάνει τσεκ ακούγετε και η τρόμπα και τιποτις...
Ανοίγω ταπα κολλάω αυτί (μετα απο παρότρυνση του ιατρού των guzzi (ηρακλη)...και ήχος κανονικά αλλα και σαν καζανάκι που στάζει...


99% έχει βγει το κοντό σωληνάκι από την τρόμπα. Ή έχει κοπεί. Άλλη @@ριά αυτή, δε φαίνεται στις φωτό, αλλά στην έξοδο της τρόμπας, δίπλα στο στόμιο που μπαίνει το σωληνάκι, έχει κάτι εξογκώματα. Οπότε, δε χωράει να μπει σωληνάκι υψηλής πίεσης και στο Griso είχε λεπτό - "κανονικό". Το λεπτό όμως, καθώς ξεραίνεται με τον καιρό σκληραίνει,  και με την ταλάντωση που κάνει το φίλτρο, κόβεται.

Το δύσκολο είναι να βγάλεις το ντεπόζιτο από τη μηχανή. Το βάλε - βγάλε την αντλία από το ντεπόζιτο είναι πανεύκολο, μετά την 3η φορά, θα το κάνεις ακόμα και με γεμάτο ντεπόζιτο  :P Με την ευκαιρία, καθάρισε και το ντεπόζιτο, όλο και κάποια σκουπίδια θα έχει μέσα.

Όσο για τη στερέωση, δε το βλέπω να γίνεται αυτό που έκανα στο Griso. Στη φωτό φαίνεται ο μετρητής στάθμης (που υποθέτω ότι είναι αυτό το άσπρο πράμα) να είναι στερεωμένος πάνω στην αντλία με δυο νίκελ τσέρκια. Αν τον γυρίσεις ώστε να κατεβάσεις το φίλτρο για να το στερεώσεις στην αντλία, θα αυξηθεί το πλάτος του συστήματος, και δε θα χωράει να περάσει από το άνοιγμα του ντεπόζιτου. Αν ο μετρητής δεν είναι "ψεύτικος", ίσως μπορείς να δέσεις το φίλτρο σε αυτόν, αλλιώς... πατέντα? Δένεις λαμάκι στην αντλία και το φίλτρο στο λαμάκι?

Πρέπει πάντως, να στερεωθεί το φίλτρο, αν μείνει να ταλαντώνεται πάνω στο σωληνάκι, το σωληνάκι ή θα βγαίνει ή θα κόβεται.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Μαΐου 16, 2015, 10:32:12 πμ
99,9% έχει βγει το σωληνάκι όπως λέει ο DonRodrigo και ο Doom...


Doom θυμάσαι στο Ναύπλιο? το ίδιο είχε πάθει και η Cali....
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Doom στις Μαΐου 16, 2015, 10:41:47 πμ
Αν θυμάμαι?  ;D

επισκευή με θέα το Μπούρτζι, νόμιζαν οτι κάναμε σεμινάριο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Μαΐου 16, 2015, 10:01:13 μμ

Σβήνω εντελώς...γυρνάω κάνει τσεκ ακούγετε και η τρόμπα και τιποτις...
Ανοίγω ταπα κολλάω αυτί (μετα απο παρότρυνση του ιατρού των guzzi (ηρακλη)...και ήχος κανονικά αλλα και σαν καζανάκι που στάζει...


99% έχει βγει το κοντό σωληνάκι από την τρόμπα. Ή έχει κοπεί. Άλλη @@ριά αυτή, δε φαίνεται στις φωτό, αλλά στην έξοδο της τρόμπας, δίπλα στο στόμιο που μπαίνει το σωληνάκι, έχει κάτι εξογκώματα. Οπότε, δε χωράει να μπει σωληνάκι υψηλής πίεσης και στο Griso είχε λεπτό - "κανονικό". Το λεπτό όμως, καθώς ξεραίνεται με τον καιρό σκληραίνει,  και με την ταλάντωση που κάνει το φίλτρο, κόβεται.

Το δύσκολο είναι να βγάλεις το ντεπόζιτο από τη μηχανή. Το βάλε - βγάλε την αντλία από το ντεπόζιτο είναι πανεύκολο, μετά την 3η φορά, θα το κάνεις ακόμα και με γεμάτο ντεπόζιτο  :P Με την ευκαιρία, καθάρισε και το ντεπόζιτο, όλο και κάποια σκουπίδια θα έχει μέσα.

Όσο για τη στερέωση, δε το βλέπω να γίνεται αυτό που έκανα στο Griso. Στη φωτό φαίνεται ο μετρητής στάθμης (που υποθέτω ότι είναι αυτό το άσπρο πράμα) να είναι στερεωμένος πάνω στην αντλία με δυο νίκελ τσέρκια. Αν τον γυρίσεις ώστε να κατεβάσεις το φίλτρο για να το στερεώσεις στην αντλία, θα αυξηθεί το πλάτος του συστήματος, και δε θα χωράει να περάσει από το άνοιγμα του ντεπόζιτου. Αν ο μετρητής δεν είναι "ψεύτικος", ίσως μπορείς να δέσεις το φίλτρο σε αυτόν, αλλιώς... πατέντα? Δένεις λαμάκι στην αντλία και το φίλτρο στο λαμάκι?

Πρέπει πάντως, να στερεωθεί το φίλτρο, αν μείνει να ταλαντώνεται πάνω στο σωληνάκι, το σωληνάκι ή θα βγαίνει ή θα κόβεται.

Η μαμάκια ειναι οτι η μηχανή ειναι φίσκα στην μπεντζινα...
Επίσης το κόλλημα μου με το ντεπόζιτο ειναι ο πουστης ο σύνδεσμος...επειδή ειμαι λίγο αγαρμπιδης προβλέπω να τον σπάω...και να μένω κανά μήνα χωρις μηχανακι...το οποίο θα μου κόψει τα χέρια μιας και ειναι το μοναδικό μεταφορικό μου μεςω...
Αλλα η λυση θα δωθεί με φόρτωμα αυριο στην οδική...και καφε σε μια εκ των γιάφκων της Αθήνας...και ελπίζω και επισκευή...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Μαΐου 16, 2015, 10:50:10 μμ
Τυχερέ, και άλλη ευκαιρία - να μάθεις και να κάνεις εξάσκηση στο βάλε - βγάλε το σύνδεσμο.  ;D
Στο Griso πάντως, το ντεπόζιτο βγαίνει μια χαρά και γεμάτο.... ακόμα και όταν είναι τούμπα, δε χάνει - εκτός από λίγο-ελάχιστο από τα μαρκούτσια της υπερχείλισης, ανάλογα της κλίσης του. Αλλά ζωρίζει λόγο βάρους. Είπαμε, μετά απο τις 3 πρότες φορές, θα το κάνεις πανεύκολα...  :P

Πονάει η πρώτη φορά - ειδικά άμα είναι σε 36ωρο...

(http://i757.photobucket.com/albums/xx212/avgpetros/DSC00579.jpg)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Μαΐου 17, 2015, 03:05:19 μμ
Φόρτωμα πρωι πρωι και Βούρο για ιατρό των guzzi (Ηρακλή) στην γιάφκα των νοτίων...
Ως σωστός πελάτης...πήγα πριν έρθει ο μάστορας να προμηθευτώ τα απαραίτητα...
Καφεδάκι όπως τον πίνει ο μάστορας...
Με τα πολλα και τα λιγα ο μάστορας εκανε τους πρώτους Ελέγχους και εγω το πρώτο τσιγάρο μιας και δεν ήμουν σε τίποτα χρήσιμος...
Αδειάζουμε καμία 10αρια λίτρα μπεντζινα...καλη μαστουρα δεν μπορω να πω...
Βγάζει τελικά ρεζερβουάρ...και τσουυυυπ με άριστοτεχνικες κινήσεις βγάζει (οχι εγω ο αγαρμπιδης ο Ηρακλής) την τρόμπα...σαν να ξεγεννας αγελάδα ενα πράγμα απο μια σχετικά μικρή ωπη...βγαινει αυτο...
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag239/asotosios/image.jpg1_zpsdawy9rhx.jpg)

Το πρόβλημα εμφανέστατο...
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag239/asotosios/c4481cdc-870e-483f-8a35-c5c4d361d4d9_zpsvyqqz9p9.jpg)

Κόψιμο εργοστασιακών κολλιεδων...και προσάρτηση νέου ολο μεταλλικού φίλτρου...(αναβάθμιση απο το μαμά εύθραυστο στο σημείο που συναντιέται το μέταλλο με το πλαστικό)...
Προσοχή στην φορα του φίλτρου (μπλε βέλος)...όπως παρακάτω...
(http://i1369.photobucket.com/albums/ag239/asotosios/image.jpg4_zpsuullzxxb.jpg)

Επανατοπεθετηση με αντριστροφες κινήσεις στο ρεζερβουάρ...πλήρωση με την βενζίνη που είχαμε αφαίρεση πριν...
Επανατοποθέτηση ρεζερβουάρ...και Ολα καλα...

Σουβλάκια μπύρες και κουβεντούλα...
Μια όμορφη κυριακη...
Ηρακλη ευχαριστώ πολυ...μου έσωσες απο μεγαλο τράβηγμα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Μαΐου 17, 2015, 03:12:04 μμ
σας το εχω τονισει επανειλημμένως


στο τελος κερδιζουν οι καλοι ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Μαΐου 17, 2015, 03:30:37 μμ
Δηλαδή, είχε σκάσει το φίλτρο... Αλλά το καινούργιο φίλτρο, δε στερεώθηκε κάπως? Στέκεται πάνω στο σωληνάκι και πηγαινοέρχεται σα σημαία? Να γίνω Κασσάνδρα?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Μαΐου 17, 2015, 05:25:40 μμ
Δηλαδή, είχε σκάσει το φίλτρο... Αλλά το καινούργιο φίλτρο, δε στερεώθηκε κάπως? Στέκεται πάνω στο σωληνάκι και πηγαινοέρχεται σα σημαία? Να γίνω Κασσάνδρα?

Ακριβώς έσκασε το φίλτρο...απο οτι μου ειπε ο Ηρακλής ειναι συνηθισμένο θέμα με αυτά τα φίλτρα και δεν μου φαινεται και καθόλου παράλογο...

Πέτρο, Ελπίζω να μην εισαι σαββατογεννημενος... :)

ΑΝ το μαμά κακοσχεδιασμένο απο μηχανολογικός άποψης άντεξε 65000χλμ χωρις να το πειράξει το οτι ανεμίζε σαν σημαία και μετα απο ενδελεχει έλεγχο των σωλήνα κινώ αυτά ηταν σε άριστη καταςταςη...θέλω να πιστεύω (και ελπίζω :) ) οτι δεν θα εχει πρόβλημα και για τα επόμενα 60000χλμ (αν και θα το αλλάζω νωρίτερα) καλα να είμαστε...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Μαΐου 18, 2015, 09:21:07 πμ
Απο τα πρωτα 50χλμ που εχω κανει με την μηχανη απο την στιγμη της αλλαγης του φιλτρου μου δινει την αισθηση οτι η μηχανη δουλευει ποιο στρωτα, πρεπει να ειχε βατραχια και νουφαρα το φιλτρο μεσα...!!!

Ακομα ενα μεγαλο Ευχαριστω στον Ηρακλη που καθησε την Κυριακη του και δουλεψε για να με ξελασπωσει...Ηρακλη το Εκτιμω πραγματικα...!!!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Μαΐου 18, 2015, 12:28:47 μμ
Οπότε: Στα 65Κχλμ το πλαστικό φίλτρο μπούκωσε τόσο που έσκασε.

Όμως, τι να το κάνω το ότι δε θα σκάσει το μεταλλικό φίλτρο, αφού άμα μπουκώσει, στην καλύτερη δε θα περνάει αρκετή βενζίνη, στη χειρότερη θα πάθει ζημιά η αντλία - μιας που το ασφαλιστικό υπερπίεσης είναι στην έξοδο του ντεπόζιτου, μετά το φίλτρο.

 Άρα, χειρόγραφη προσθήκη στο manual, εκεί που λέει για τη συντήρηση :

"Κάθε 50Κχλμ, αλλαγή φίλτρου βενζίνης".
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Jimlemans στις Μαΐου 18, 2015, 07:13:49 μμ
50 ειναι πολλα καθε 20-30 , μετα απο χρονια εμπειριας σε Ducati & BMW κ εχοντας υποψιν την ποιοτητα της ελληνικης βενζινης, το κοστος του φιλτρου ειναι μικρο κ μπορει να γινει σε συνδυασμο με καποιο μεγαλο σερβις... 8)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 13, 2015, 01:22:16 μμ
Από σήμερα μπορώ να πω πως έχω ολοκληρωμένο moto guzzi. Είδα λαδάκι στον αριστερό κύλινδρο :)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Σεπτεμβρίου 13, 2015, 02:31:08 μμ
Άξιος άξιος  ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Σεπτεμβρίου 13, 2015, 06:11:47 μμ
Από σήμερα μπορώ να πω πως έχω ολοκληρωμένο moto guzzi. Είδα λαδάκι στον αριστερό κύλινδρο :)

Παντα άξιος...
Και με λερωμένο πατζακι... ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 13, 2015, 06:32:26 μμ
Σας ευχαριστώ. Φλάντζες βουρ και..ας είναι καλά ο άλλος Μπάμπης που έχει γίνει εξπερ
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Σεπτεμβρίου 13, 2015, 09:26:10 μμ
Μπράβο!!! Η μύηση ολοκληρώθηκε!!!!

 ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 13, 2015, 09:28:32 μμ
Ο Αχιλλέας από Ωραιόκαστρο πρότεινε λίγο τρίψιμο με χιλιάρι γυαλόχαρτο για να κάτσει καλύτερα η φλάντζα. Τί λέτε;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Σεπτεμβρίου 13, 2015, 10:23:20 μμ
Ο Αχιλλέας από Ωραιόκαστρο πρότεινε λίγο τρίψιμο με χιλιάρι γυαλόχαρτο για να κάτσει καλύτερα η φλάντζα. Τί λέτε;

Εγω λεω πολυ πολυ προσοχή με τα τριψιματα...
ΑΝ παρολα αυτά θέλεις να τρίβεις...να ειςαι σίγουρος οτι θα γίνει σε επίπεδη επιφάνεια με το γυαλοχαρτο στην επιφάνεια και οχι στο χέρι...συνήθως ενα κομμάτι τζαμί ειναι ιδανικό μιας και ειναι παρα πολυ επίπεδη επιφάνεια...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Σεπτεμβρίου 14, 2015, 10:56:24 πμ
Τελετή μύησης έγινε με επιτυχία. Άξιος  :)

(θα μας διαβάζει και κανείς άλλος και θα μας περνάει για ντιπ καμένους).
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Σεπτεμβρίου 14, 2015, 03:11:55 μμ


(θα μας διαβάζει και κανείς άλλος και θα μας περνάει για ντιπ καμένους).

Λες και δεν είμαστε....  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 14, 2015, 03:22:17 μμ
Ο Αχιλλέας από Ωραιόκαστρο πρότεινε λίγο τρίψιμο με χιλιάρι γυαλόχαρτο για να κάτσει καλύτερα η φλάντζα. Τί λέτε;

Εγω λεω πολυ πολυ προσοχή με τα τριψιματα...
ΑΝ παρολα αυτά θέλεις να τρίβεις...να ειςαι σίγουρος οτι θα γίνει σε επίπεδη επιφάνεια με το γυαλοχαρτο στην επιφάνεια και οχι στο χέρι...συνήθως ενα κομμάτι τζαμί ειναι ιδανικό μιας και ειναι παρα πολυ επίπεδη επιφάνεια...

Ναι ακριβώς αυτό με το τζάμι άκουσα κι εγώ.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 14, 2015, 03:23:13 μμ
Τελετή μύησης έγινε με επιτυχία. Άξιος  :)

(θα μας διαβάζει και κανείς άλλος και θα μας περνάει για ντιπ καμένους).

Ευτυχώς ήμουν προϊδεασμένος. Αλλιώς θα είχα τρελό άγχος. Τώρα νιώθω σαν να έκανα το μπαρ μίτσβα του guzzisti :P
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 26, 2015, 01:11:20 μμ
Προχτές πήρα τη μηχανή από μάστορα των Σερρών. Θα δείξει εάν έγινε καλή δουλειά. Το παιδί προσπάθησε. Το θέμα με το σινεμπλοκ παραμένει. 30mm το σινεμπλοκ του stelvio, 26 η τρύπα στον άξονα της ράβδου στη breva. Τί δεν ξέρουμε ρε παιδιά; Βοηθάτε οι γνωστικοί!
Επίσης, δακρύζει η φλάντζα κάτω απ το ντεπόζιτο. Παραγγέλνω το ανταλλακτικό από αντιπροσωπεία;
Μπήκαν οι φλάντζες αντιπροσωπείας, μακάρι να μην έχουμε πάλι δάκρυα, ιδίως εν όψει του ταξιδιού στο Νυμφαίο.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Σεπτεμβρίου 28, 2015, 10:10:04 μμ
Φλάντζα κάτω από το τεπόζιτο??? Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 28, 2015, 10:14:07 μμ
Στο πίσω μέρος του ντεπόζιτου από την κάτω μεριά άρχισε να δακρύζει. O ring; Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 09:19:53 πμ
Μηπως ειναι καμια διαρροη απο κανεναν αισθητηρα (κλασσικη περιπτωση) ψηλα στο μπλοκ της μηχανης...???
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Doom στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 09:34:43 πμ
Τα δάκρυα είναι βενζίνης ή λαδιού?  :'(
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 09:39:54 πμ
Xαράλαμπε μην το κουράζεις έλα στο Νυμφαίο θα είναι και μαζί
μας και ο Ηρακλής,ο μηχανικός του Λυμπερόπουλου.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 10:39:40 πμ
Έχουν άλλοι σειρά για Ηρακλή λέμε  ::)

Ένας - ένας, μη Ζμπρόχνεστε  ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 12:03:50 μμ
Δεν το κουραζω τότε. Α και άλλος ένας μάστορας που δεν μπόρεσε να μου βάλει το σινεμπλοκ. 26χιλ η τρύπα 30χιλ το σινεμπλοκ . ρε παιδιά έχω παρθένο άξονα;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 01:08:42 μμ
Δεν το κουραζω τότε. Α και άλλος ένας μάστορας που δεν μπόρεσε να μου βάλει το σινεμπλοκ. 26χιλ η τρύπα 30χιλ το σινεμπλοκ . ρε παιδιά έχω παρθένο άξονα;

Οπως λεει και ο πανσοφος Λαος...

Με σαλιο και υπομονη...γ@@@@ει ο Ελαφαντας και αρνι...!!!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 03:04:18 μμ
Δεν το κουραζω τότε. Α και άλλος ένας μάστορας που δεν μπόρεσε να μου βάλει το σινεμπλοκ. 26χιλ η τρύπα 30χιλ το σινεμπλοκ . ρε παιδιά έχω παρθένο άξονα;

Οπως λεει και ο πανσοφος Λαος...

Με σαλιο και υπομονη...γ@@@@ει ο Ελαφαντας και αρνι...!!!

 ;D

Εκλαψα!!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 03:55:17 μμ
τι μ@λ@κ@ς είσαι ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 10:45:12 μμ
Α, τα ντρέπομαι τα σόκιν, η Bambina μου είναι παρθένα. Βοηθάτε ρε παιδιά τον ανίδεο μπας και το κάνω πριν το ταξίδι
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 10:52:40 μμ
Διαρροή απο τον αισθητήρας θεσεως στροφάλου...ειμαι σίγουρος...ειναι κλασική διαρροή...

Χαράλαμπε...ο λαός ειναι σοφός φίλε...ετσι βάλαμε όλοι σινεμπλοκ...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Σεπτεμβρίου 30, 2015, 05:00:29 μμ
Αισθητήρας πίεσης λαδιού. Σου ανάβει το check στα όργανα;

Δεν είναι κάτω από το ντεπόζιτο, είναι κάτω από το φίλτρο αέρα (που είναι κάτω από το ντεπόζιτο  ::)).

Τον έχω αλλάξει 2 φορές. Φτηνός είναι νομίζω 10-12€.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 30, 2015, 07:49:55 μμ
Ευγένιε οι μάστορες εδώ είναι αγαπητοί μάλλον και gucci ήξεραν μόνο.  Έχει αισθητήρα κάτω από το πίσω μέρος του ντεπόζιτου;
Δημήτρη ο αισθητήρας λαδιού έχει αλλαχτεί. Λίγο νότιζε κάτω αριστερά στο ντεπόζιτο. Μίλησα με τον Ηρακλή και μου είπε πως ίσως δεν ταπώθηκε καλά η αντλία βενζίνης
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 05, 2015, 11:13:45 μμ
Στο γυρισμό από Νυμφαίο, λίγο έξω από Σέρρες η Bambina µε απάτησε. Έκοψε στροφές, δεν ανέβαζε πάνω από 3500-4000. Σταματάω στην άκρη του δρόμου, σβήνω, ξανανάβω τίποτα. Αποσυνδέω τον ένα πόλο, το πρόβλημα παραμένει. Δεν παρατήρησα αν το έκανε από την αρχή ή έπειτα, οι βελόντες στο ταμπλό δεν μηδενίζουν και με βγαλμένο το κλειδί αλλά είναι σαν να δουλεύει η μηχανή.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Οκτωβρίου 06, 2015, 12:12:06 πμ
Στο γυρισμό από Νυμφαίο, λίγο έξω από Σέρρες η Bambina µε απάτησε. Έκοψε στροφές, δεν ανέβαζε πάνω από 3500-4000. Σταματάω στην άκρη του δρόμου, σβήνω, ξανανάβω τίποτα. Αποσυνδέω τον ένα πόλο, το πρόβλημα παραμένει. Δεν παρατήρησα αν το έκανε από την αρχή ή έπειτα, οι βελόντες στο ταμπλό δεν μηδενίζουν και με βγαλμένο το κλειδί αλλά είναι σαν να δουλεύει η μηχανή.
αντε ρε μπαμπη,και τι εγινε εφτασες με καποιο τροπο?πηρε μπροστα?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 06, 2015, 03:33:27 μμ
Οδική βοήθεια. Περίμενα δύο ώρες να ρθει το φορτηγό το οποίο δεν είχε υποδομή να κουβαλησει μηχανή. Πολύ ταλαιπωρία.
Αλήθεια μπορούμε να βρούμε το λογισμικό της guzzi?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 06, 2015, 03:45:36 μμ
Χαραλαμπε εχεις τραβηξει ταλαιπωρια με το Breva σου...
προτεινω να το στειλεις φορτωτικη στον Λυμπεροπουλο - Αθηνα να το δει ο Ηρακλης να στο φτιαξει γενικοτερα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Οκτωβρίου 06, 2015, 05:03:54 μμ
φιλε χαραλαμπε πιστευω ότι χρειαζεσαι έναν μαστορα με  στοιχειώδη  γκουτζογνωση


οι μπρεβα δεν χαλανε ευκολααπό την άλλη αυτή η ταλαιπωρια είναι που σε δενει με το αισθημα και θα εχετε να λετε στα γεραματα :D


περαστικα μπαμπινα
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Οκτωβρίου 06, 2015, 08:12:52 μμ
Χαράλαμπε, σταμάτα να πηγαίνεις τη μηχανή σε ανθρώπους που μπορεί να είναι μεν καλά παιδιά, αλλά την έχουν δει μόνο σε προσπέκτους...

Η Breva 1100 είναι από τα πλέον αξιόπιστα moto guzzi και είναι άξιο απορίας πώς σου έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα...

όπως είπαν και οι προηγούμενοι αδελφοί, πρέπει να την κοιτάξει κάποιος που ξέρει για να ησυχάσεις μια και καλή και η μόνη σου ανησυχία είναι να μην χάσεις το κλειδί για να βάζεις μπροστά και να κάνεις χιλιόμετρα....

Μια και καλή... θα κοστίσει αλλά θα ησυχάσεις... αλλιώς σε βλέπω να φτάνουμε εδώ μέσα στις 100 σελίδες....
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 06, 2015, 10:57:36 μμ
Δεν νομίζω να φτάσω στις 100 σελίδες. Η προχτεσινή εμπειρία ήταν νίλα μεγάλη για μένα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε, και Αθήνα να τη στείλω, είναι ταλαιπωρία, έξοδο και στο επόμενο σερβις; στην επόμενη αλλαγή φλάντζας; Προβληματίζομαι...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 06, 2015, 10:59:14 μμ
Δεν νομίζω να φτάσω στις 100 σελίδες. Η προχτεσινή εμπειρία ήταν νίλα μεγάλη για μένα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε, και Αθήνα να τη στείλω, είναι ταλαιπωρία, έξοδο και στο επόμενο σερβις; στην επόμενη αλλαγή φλάντζας; Προβληματίζομαι...
Αν λυθούν τα ¨μεγάλα¨Θέματα αν μη τι άλλο θα ξέρεις οτι δεν ειναι κατι σοβαρό...μια φλατζα την αλλαζει ο οποιοσδήποτε...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 06, 2015, 11:21:11 μμ
Δεν έχεις άδικο εδώ. Και πέρασα τόσο όμορφα ρε παιδιά στην εκδρομή. Κι ας μη μπόρεσα να ακολουθήσω στη μεγάλη βόλτα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 07, 2015, 09:27:12 πμ
Στην θεση σου θα την ειχα στειλει ηδη στον Ηρακλη να την σενιαρη...και να χαιρομαι καθε μερα μαζι της χωρις τον "φοβο" μηπως δεν ανταποκρινετε στα θελω μου...!!!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 07, 2015, 02:10:52 μμ
Xαράλαμπε σε καταλαβαίνω 180%. στην αρχή ήμουν έτσι κ εγώ σκεφτόμενος ότι θα χρειάζομαι τακτικά να πετώ 60άρικα για τα ακτοπλοικά μου. Η breva είναι αξιόπιστη κ αν δεις παραπίσω post θα διαπιστώσεις πως από τις 10 βλάβες οι 6-7 οφείλονται σε χειρονακτικές εργασίες ασχέτων scooτεράδων και μηχανικών ανταλλαγής από Ιαπωνικά κ.α. μαγαζιά. Είναι σημαντικό να θες να διατηρείς καλές σχέσεις με το εκεί συνεργείο, όμως σίγουρα δε θά έδινες το μηχανάκι σου σε αυτούς για να μάθουν να δουλεύουν σε Moto Guzzi.
Η breva αν ρυθμιστεί σωστά εξ αρχής κ εννοώ στα TPS, στις βαλβίδες και τα σώματα θεωρητικά χωρίς να πιστεύω ότι καγκουριάζεις μαζί της θα έχεις άνετα 10-15χιλ ιδανικά μαζί της. Τις λοιπές μικροβλάβες- συντηρήσεις αν δε μπορείς ο ίδιος να τις αναλάβεις τότε θα πρέπει να είσαι από πάνω κ εν ανάγκη να εκτυπώσεις το service manual της και να το έχεις- δίνεις σε κάθε εργασία. Με την επιφυλαξη ότι πρέπει πρώτα εσύ να καταλάβεις τι γίνεται, για να το διορθώσεις.
Αυτή τη στιγμή το φλοτερ του καυσίμου στο ντεπόζιτο μου χορεύει μόνο του και η βελόνα στο κοντέρ αρνείται να ανέβει πάνω από το μισό στην ένδειξη βενζίνης, υπάρχουν πολλοί λόγοι, πουρί, μπίχλα, λίγο η βροχή που έφαγε πριν καμιά εβδομάδα κ βραχυκύκλωσε τίποτα...;
ε 60 + εργασία συνεργείου δε δίνω με τίποτα τώρα. Δεκέμβρη στο ανέβασμα μου για γιορτές.
Φλυάρισα πολύ, στείλε την τώρα στον   Ηρακλή να έχεις μια βάση για αρχή στο μηχανάκι σου, νομίζω ότι τα βόρεια κλιμάκια μπορεί να σε βοηθήσουν επίσης.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Οκτωβρίου 07, 2015, 02:26:38 μμ
Στους πιθανούς λόγους βλαβών να προσθέσω και την ακινησία!
Τη bambina σου πρέπει να τη δουλεύεις συχνά!

Χαράλαμπε, ακολούθησε τη συμβουλή των προλαλησαντων και στείλε το μοτόρι Αθήνα στον Ηercules για γενικό συμμάζεμα, μια και καλή.
Μετά θα περάσει και δοκιμαστικά από όλους τους brevούχους Αττικής, και μόνο όταν πάρει γενική έγκριση θα σου σταλεί πάλι πίσω  ;) ;) ;)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 07, 2015, 05:08:57 μμ
Παιδιά το μόνο που δεν έχει η μηχανή είναι ακινησία. Αν δεν καθισω πάνω της μια μέρα νιώθω λειψός.
Καταλαβαίνω απόλυτα όσα λέτε. Ιδίως του Φώτη που είχε θέματα ήδη και χαίρομαι που βλέπω πως λύθηκαν. Ο Ηρακλής είναι ψυχάρα και σίγουρα ξέρει. Θα τη στείλω. Να μου την προσέχετε. Αλήθεια κανείς σχετικός με μεταφορικες;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Fotis στις Οκτωβρίου 07, 2015, 06:03:51 μμ
Μίλησα με ένα φίλο από Θεσσαλονικη, Σωτηριου Μεταφορικη. Η μηχανη μπαινει σε κλωβό δικό της, την τυλίγουν με χαρτόνια κ πλαστικά
Ειναι στα Διαβατα τα γραφεια .Παρε τηλ στο 2310 546646 και 2310 511729.

Υπολόγιζε 60-70€

Επιμένω όμως να μιλήσεις με τους Βόρειους φίλους.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 07, 2015, 06:50:27 μμ
Φώτη σε ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να βρω από Σέρρες απευθείας για Αθήνα. Ανεβαίνει πολύ το κόστος να τη στείλω πρώτα Θεσσαλονίκη. Αλλά ακούω ιδέες
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Οκτωβρίου 07, 2015, 10:47:48 μμ
χαραλαμπε θα ρωτησω και θα σου πω,σε μεταφορικη δουλευω θεσ/νικη οκ.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 07, 2015, 11:08:12 μμ
Έγινε! Γιατί με την οδική βοήθεια έφριξα παιδιά! Καρότσα φουλ στα λάδια και μηδέν υποδομή να κουβαλήσουν μηχανές...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 08, 2015, 10:27:20 πμ
Έγινε! Γιατί με την οδική βοήθεια έφριξα παιδιά! Καρότσα φουλ στα λάδια και μηδέν υποδομή να κουβαλήσουν μηχανές...

Καλα μην περιμενεις και τιποτα καλυτερο...
την βαζουν στο διπλο σταντ...την δενουν πισω μπρος και παει...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 08, 2015, 02:15:47 μμ
Έγινε! Γιατί με την οδική βοήθεια έφριξα παιδιά! Καρότσα φουλ στα λάδια και μηδέν υποδομή να κουβαλήσουν μηχανές...

Καλα μην περιμενεις και τιποτα καλυτερο...
την βαζουν στο διπλο σταντ...την δενουν πισω μπρος και παει...

μα μου την είπε που έχω οδική βοήθεια. Χρησιμοποιήσαμε εργάτη, ευτυχώς η μηχανή είχε την προστασία των κυλίνδρων και από κει την πιάσαμε. 3 άτομα χρειάστηκαν.
Βρήκα στο ιντερνετ διαγνωστικό software και τη φίσα. Αξίζει; την έχει κανείς;
'Ετσι ενημερωτικά ρωτάω για, η μη γένοιτο, στο μέλλον.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Οκτωβρίου 08, 2015, 03:19:10 μμ
Έγινε! Γιατί με την οδική βοήθεια έφριξα παιδιά! Καρότσα φουλ στα λάδια και μηδέν υποδομή να κουβαλήσουν μηχανές...

Καλα μην περιμενεις και τιποτα καλυτερο...
την βαζουν στο διπλο σταντ...την δενουν πισω μπρος και παει...

μα μου την είπε που έχω οδική βοήθεια. Χρησιμοποιήσαμε εργάτη, ευτυχώς η μηχανή είχε την προστασία των κυλίνδρων και από κει την πιάσαμε. 3 άτομα χρειάστηκαν.
Βρήκα στο ιντερνετ διαγνωστικό software και τη φίσα. Αξίζει; την έχει κανείς;
'Ετσι ενημερωτικά ρωτάω για, η μη γένοιτο, στο μέλλον.

Φυσικα και δεν την δενουν απο την προστασια των κυλινδρων...
επεσες σε αμπαλο...τι εργατες κτλ κτλ 2 ατομα και πολλα ειναι και μονος σου την αναιβαζεις...τι να πω...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 08, 2015, 04:44:06 μμ
Το όχημα ήταν παλιό. Έπρεπε να ανέβει σε μεγάλη κλίση για να πέσουν τα πέδιλα της ράμπας και να την ανεβάσουμε με αυτή την κλίση στην καρότσα. Μεγάλη ταλαιπωρία...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Οκτωβρίου 08, 2015, 10:04:02 μμ
λοιπον μπαμπη απο σερρες για αθηνα δεν ηπαρχει μονο απο θεσ/νικη,αμα θες μπορω να κανονισω μεταφορα πες μου αμα θες στηλε πμ οκ
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Οκτωβρίου 09, 2015, 10:44:17 πμ
2 φορές την έχω φορτώσει σε οδική και τις 2 μόνος του ο τύπος την ανέβασε και την έδεσε μια χαρά. Μάλλον έπεσες σε περίπτωση.
Το να την στείλεις πάντως με οδική στην Αθήνα δεν είναι καλή ιδέα γιατί στα σύνορα κάθε νομού θα αλλάζει φορτηγάκι.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Οκτωβρίου 09, 2015, 10:38:01 μμ
λοιπον μπαμπη να πας στην κιφα σερρον αυτη παει αθηνα απευθειας.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 10, 2015, 01:50:08 πμ
λοιπον μπαμπη να πας στην κιφα σερρον αυτη παει αθηνα απευθειας.
Σε ευχαριστώ Πόλυ, προσανατολίζομαι είτε στην ΚΙΦΑ είτε σε κάποιον Κιοσσέ ο οποίος εξειδικεύεται στη μεταφορά μηχανών προς και από το αυτοκινητοδρόμιο.
2 φορές την έχω φορτώσει σε οδική και τις 2 μόνος του ο τύπος την ανέβασε και την έδεσε μια χαρά. Μάλλον έπεσες σε περίπτωση.
Το να την στείλεις πάντως με οδική στην Αθήνα δεν είναι καλή ιδέα γιατί στα σύνορα κάθε νομού θα αλλάζει φορτηγάκι.

Δημήτρη έτσι είναι, μετά την ταλαιπωρία δεν παίζει να έστελνα τη μηχανή μου ούτε Θεσσαλονίκη με την οδική. Ο μαλάκας κλείδωσε το τιμόνι, εκ των υστέρων έμαθα πως σε μεταφορές δεν κλειδώνουμε ΠΟΤΕ το τιμόνι. Ελπίζω να μη μου έκανε ζημιά...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Οκτωβρίου 12, 2015, 03:16:45 μμ
Μεταφορά Σέρρες Αθήνα 50€. Με δική τους φροντίδα. Νομίζω πολύ καλή τιμή! Απλά το άσχημο πως η εταιρία έχει έδρα στο Βοτανικό. Θα τη στείλω τη bambina μου στα ξένα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Οκτωβρίου 12, 2015, 03:57:28 μμ
Χάμπο αυτό το κανονίζουμε μην μου στεναχωριέσαι
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Νοεμβρίου 09, 2015, 10:48:38 μμ
Να ευχαριστήσω εδώ τον ακούραστο-αχάριστο Παναγιώτη που παρέλαβε τη λαβωμένη μου καψούρα και την άφησε στα απαλά και σίγουρα χέρια του Ηρακλή για να τη μυήσει στα χέρια του σέρβις σούτρα. Παναγιώτη υπόχρεος!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Απριλίου 18, 2016, 10:08:14 πμ
μπραβο μανο

αν και  ησουν αναλυτικότατος


να προσθεσω


αλλαγη λαδιων στο μπροστινο


φλαντζες κεφαλων  ελληνικες,πιο ενισχυμενες , από το γνωστο υπογειο της φαληρου


και έναν ενισχυτή μιζας κατω από την σελα σε περιπτωση που μουλαρωσει και δεν ανταποκριθεί με το παχυτερο καλωδιο που ορθως προτεινει ο μανος

Παρακαλώ τους χαμουτζίδες φίλους μου  :icon2_hehe: να με ενημερώσουν πως μπορώ να προμηθευτώ τις εν λόγω

ενισχυμένες φλάντζες καπακίων βαλβίδων.

Ε Υ Τ Υ Χ Ε Ι Τ Ε  :icon3_goodpost: :biggrin:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 18, 2016, 01:45:17 μμ
Είναι αυτός: http://www.flantzes-stylcons.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=105&Itemid=352&lang=el (http://www.flantzes-stylcons.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=105&Itemid=352&lang=el)

Πάρε και ζήτα φλάντζες για καινούρια guzzi, αυτά με τις στρογγυλεμένες εσωτερικές γωνίες.
Αν μπορεί να σου τις στείλει καλώς, ειδάλλως κάποιος θα τις πάρει και θα στις στείλει  :icon3_goodpost:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Απριλίου 18, 2016, 05:56:22 μμ
αν δεν βρεις ακρη σφυριξε  :icon4_ok:


 :icon3_goodpost:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ο αχαριστος στις Απριλίου 18, 2016, 07:09:45 μμ
Νίκο ότι χρειαστείς είμαστε στην διάθεση σου :icon3_goodpost:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Απριλίου 19, 2016, 07:26:05 πμ
Με συγκινείτε ρε κουφάλες  :icon2_hehe:

Αν όπως μου είπε ο Μάνος η τιμή παίζει κοντά στα 30 - 35 € με τα μεταφορικά, μάλλον θα προτιμήσω αυτές: http://www.ebay.com/itm/281994499659?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT (http://www.ebay.com/itm/281994499659?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT)

 :icon4_questions:

 :icon3_goodpost:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Απριλίου 19, 2016, 09:26:35 πμ
Yπερβολικα τα μεταφορικα του αμερικανου....

αν θες παντως σου τις βαζω εγω στο κτελ και αγοραζεις απο Εδω.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 19, 2016, 10:18:29 πμ
Αν είναι μασιφ σιλικόνη όπως φαίνονται τότε ειναι καλύτερο προιόν από ότι οι ελληνικές.
Δες αν μπορεί να σου κόψει κάτι απο τα μεταφορικά...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Απριλίου 19, 2016, 01:06:37 μμ
Έβαλα τις Ελληνικές ούτε θυμάμαι πότε. 3 φορές ανοίχτηκαν οι κεφαλές για ρύθμιση από τότε και ακόμα αντέχουν. Τώρα τις έχεις ο νέος ιδιοκτήτης. Νομίζω θα αντέξουν παραπάνω από το μηχανάκι.  :oldgit:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Απριλίου 20, 2016, 02:15:45 μμ
Yπερβολικα τα μεταφορικα του αμερικανου....

αν θες παντως σου τις βαζω εγω στο κτελ και αγοραζεις απο Εδω.

Αντώνη ευχαριστώ, αλλά στο τηλ μου είπε ο μάστορας ότι θέλει να δει δείγμα της φλάντζας και δε θέλω να σας βάλω σε φασαρία.

Θα δοκιμάσω του γιάνκι  :biggrin:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Απριλίου 20, 2016, 03:20:55 μμ
Οκεικ


οτι πεις ...   :drink:

Υ.Γ.

Πες του να στα στειλε με USPS Standard first class ΟΧΙ Courier H priority
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 20, 2016, 03:53:48 μμ

Πες του να στα στειλε με USPS Standard first class ΟΧΙ Courier H priority

Σωστά, για να γλυτώσεις το τελωνείο.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Απριλίου 21, 2016, 01:53:32 μμ

Πες του να στα στειλε με USPS Standard first class ΟΧΙ Courier H priority

Σωστά, για να γλυτώσεις το τελωνείο.

 :icon4_ok:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Μαΐου 18, 2016, 01:51:59 πμ
Yπερβολικα τα μεταφορικα του αμερικανου....

αν θες παντως σου τις βαζω εγω στο κτελ και αγοραζεις απο Εδω.

Αντώνη ευχαριστώ, αλλά στο τηλ μου είπε ο μάστορας ότι θέλει να δει δείγμα της φλάντζας και δε θέλω να σας βάλω σε φασαρία.

Θα δοκιμάσω του γιάνκι  :biggrin:

Υπερβόρειε, αν τις πάρεις θέλω εντυπώσεις. Άλλη μια φορά αι παιδικαί ασθένειαι :)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Μαΐου 18, 2016, 01:39:07 μμ
Αι φλαντζαι έχουν παραληφθεί προ πολλού.

Φαίνονται άψωγες!

Θα τοποθετηθούν είτε στο επόμενο σέρβις σε 6000 χλμ

είτε αν κάποια απο τις χάρτινες που έχω τα φτυσει.

Αν δεν ήταν τόσο πολλά τα μεταφορικά θα τις συνεστηνα με χίλια! :icon4_hi:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Μαΐου 18, 2016, 02:07:02 μμ
Αν ενδιαφέρεται κανείς για ομαδική αγορά είμαι μέσα. Οι ελληνικές σε μένα άντεξαν από τον Οκτώβρη έως τώρα που το λέρωσα το παντελόνι μου
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Μαΐου 18, 2016, 05:02:23 μμ
Εννοεις τις ελληνικες Ενυσχημενες...???
Εμενα μου ειχαν αντεξει αρκετα 20κατι χιλιαδες...με αρκετο κανιβαλισμα στα βαλκανια...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: guzzonord στις Μαΐου 18, 2016, 08:52:19 μμ
Tennesee λεμε :icon4_ok:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Μαΐου 18, 2016, 11:55:22 μμ
Εννοεις τις ελληνικες Ενυσχημενες...???
Εμενα μου ειχαν αντεξει αρκετα 20κατι χιλιαδες...με αρκετο κανιβαλισμα στα βαλκανια...


Ναι  Ευγένιε, αυτές έβαλα την προηγούμενη φορά και ο μόνος κανιβαλισμός που κάνω είναι που είμαι πάντα δικάβαλος
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Μαΐου 19, 2016, 02:42:21 μμ
Tennesee λεμε :icon4_ok:

Εϊναι βαπτισμένες σε bourbon?  :drink:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Αυγούστου 07, 2016, 01:43:12 μμ
Παίδες χρειάζομαι νέα μπαταρία.
Τι να βάλω και από που?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: thrylos στις Αυγούστου 07, 2016, 01:57:29 μμ
Παίδες χρειάζομαι νέα μπαταρία.
Τι να βάλω και από που?

Μανο εχεις μην στο κινητο σου  :duim:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: pepanmg στις Αυγούστου 08, 2016, 02:04:23 πμ
Μάνο,
εάν ο τύπος που έχεις είναι YTX20L-BS, εγώ για ποιοτική επιλογή θα συνιστούσα μόνο Yuasa.

Δές στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.skroutz.gr/s/6639799/Yuasa-18Ah-YTX20L-BS.html (http://www.skroutz.gr/s/6639799/Yuasa-18Ah-YTX20L-BS.html)

Εάν έχεις ξεμείνει τελείως και θές να κινηθείς άμεσα, έλα στο εργαστήριο,........ νομίζω ότι κάτι έχω να σου δώσω για προσωρινή χρήση!!!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Αυγούστου 08, 2016, 09:05:11 πμ
Ευχαριστώ όλους. Σήμερα θα δούμε τι θα κάνω.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Αυγούστου 08, 2016, 09:39:08 πμ
Aν σε περνει οικονομικα βαλε
Odyssey.....κρατανε  8-10 ετη
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Αυγούστου 11, 2016, 08:49:11 μμ
Τελικά μπήκε κινεζικη μπαταρια με 60€.
Ειδωμεν...
Σημασία έχει ότι είμαι back on the road!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Αυγούστου 12, 2016, 09:53:49 πμ
Αντε να παμε για καμια μπυρα/καφε....


Guzzisti in August λεμε!!!
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 01, 2016, 10:33:49 μμ
Ειχα μια μικρή πτώση πριν μια βδομάδα γιατί ο μάλαξ την είδα εντουράκιας σε νησί με τη Bambina. Μικρό το κακό πέρα από τον πληγωμένο μου εγωισμό..
Έσπασε το μπροστά δεξί φλας της μηχανής, το πλαστικό κάλυμμα δηλαδή. Ξέρετε αν μπορώ να βρω μόνο αυτό ή πάει φιξ όλο το φλας;
Επίσης έχει ενα μικρό γρατζούνισμα στο φιλέτο χρωμίου που περιβάλλει το ντεπόζιτο. Καμιά ιδέα να το στρώσω; Ή πάει όλο το καπάκι μετά;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Σεπτεμβρίου 02, 2016, 10:04:21 πμ
Αφου δεν επαθες τιποτα περαν του εγωισμου σου...μην μασας...
Φλασακι φανταζομαι δυσκολα θα βρεις μονο το πλαστικο...αλλα κανε ενα τηλ στον Ηρακλεα μας, να σου πει σιγουρα εκ των εσω...

Οσο για την μικρη πληγη στο φιλετάκι (battle scar)...
θα ελεγα να κανεις επιδιορθωση τυπου Dr John...
(http://devpolicy.org/wp-content/uploads/2011/06/bandaid.jpg)
απαιτούμενα υλικά
(http://int.hansaplast.com/~/media/Hansaplast/international/packshots/plaster-pads/clasic.png?mh=339&mw=452)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 02, 2016, 10:31:48 πμ
ένα εγκαυματάκι 2ου βαθμού δεν είναι τίποτα. Αμα δεν είναι σπάσιμο... :)
Έχει κανείς πρόχειρο το τηλ του Ηρακλή; Δεν θυμάμαι σε ποιό τηλέφωνο τον έβρισκα

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Σεπτεμβρίου 02, 2016, 01:28:01 μμ
το τηλ. του λυμπεροπουλου ειναι2109704500


του ηρα στο στελνω με πμ
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Σεπτεμβρίου 05, 2016, 12:37:03 πμ
Φλασακι breva πρεοει να εχω εγω να σου δωσω... Μετα τις 11 του μηνα αν εχεις υπομονη θα κοιταξω στην αποθηκη και αν το εχω ακομη στο στελνω... Εννοειται δωρεαν...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: lxar στις Σεπτεμβρίου 05, 2016, 12:04:47 μμ
Φλασακι breva πρεοει να εχω εγω να σου δωσω... Μετα τις 11 του μηνα αν εχεις υπομονη θα κοιταξω στην αποθηκη και αν το εχω ακομη στο στελνω... Εννοειται δωρεαν...

Φάνη θα σε ενοχλήσω τότε μετά τις 11 για να στο θυμίσω. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Νοεμβρίου 22, 2016, 09:24:29 πμ
Αλλαξα βαλβολίνες στο"θηρίο".

Έβαλα Castrol Syntrax 75-140. Oι καλύτερες που έχω βάλει εως τώρα (xωρίς να έχω δοκιμάσει τις Agip 85/140).
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: asotosios στις Απριλίου 05, 2017, 06:35:43 μμ
Αλλαξα βαλβολίνες στο"θηρίο".

Έβαλα Castrol Syntrax 75-140. Oι καλύτερες που έχω βάλει εως τώρα (xωρίς να έχω δοκιμάσει τις Agip 85/140).


ΑΝ δοκιμασεις AGIP θα δεις αλλη μηχανη...θα αρπαζει το μοτερ καλυτερα...οι ταχυτητες θα ειναι βουτυρο...το μοτερ σχεδον δεν θα ακουγετε...θα ριξεις 0-100 4δευτερολεπτα...
με λιγα λογια...ΑΛΛΟ μηχανακι...να σου πω...να περασω να στο αφησω το πεντερμο το δικο μου μπας και κυκλοφορησει καθολου...???
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Απριλίου 05, 2017, 10:42:56 μμ
1ον-
75w140? 85w140? Παίρνει το μηχανάκι τέτοια βαλβολίνη? Ξέρω... παίρνει, όπως παίρνει και λάδια 5w40. Γιατί αυτά υπάρχουν στο ράφι, και "μού΄πε η γειτόνισσα ότι είναι καλό, κάνει μέχρι και 7 τηγανίσματα". Για τις ζημιές προφανώς θα φταίει ο λακαμας ο Ιταλός. Υπ'όψιν, στους 40C, το 80w90 έχει ιξώδες 144, ενώ το 140 έχει 416 (mm2/s). Στους 100C, έχουν 15 και 28 αντίστοιχα. Με την ταχύτητα που (δεν) ανεβάζει θερμοκρασία το κιβώτιο και κυρίως το carc, είστε σίγουροι οτι θέλετε λιπαντικό που ΔΕΝ έχει τη ροή που δηλώνει το εργοστάσιο - ούτε καν αφού ζεσταθεί?


2ον-

Πότε επιτέλους θα κλειδωθεί το αυτό το topic? Έχει καταντήσει "Τεχνικά θέματα, επί παντός επιστητού και κουβεντούλα". Τις προάλλες ρώτησε κάτι ο thrylos, ήξερα ότι το είχα ξαναγράψει, αλλά που να το βρεί? - Εδώ εγώ ζορίστηκα να το βρω,  ήταν θαμμένο στη σελίδα 11 αυτού του topic.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Απριλίου 06, 2017, 09:45:37 πμ
Οποιος σκάβει βρίσκει

 :icon4_laughter: :icon4_laughter: :icon4_laughter: :icon4_laughter:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Απριλίου 09, 2017, 11:43:07 πμ
παιδια για πειτε μου τι λαδια,και τι βαλβολινες να βαλω σαζμαν και διαφορικο,μιας και ειμαι ο καινουριος κατοχος.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Απριλίου 09, 2017, 12:47:47 μμ
παιδια για πειτε μου τι λαδια,και τι βαλβολινες να βαλω σαζμαν και διαφορικο,μιας και ειμαι ο καινουριος κατοχος.

Κυκλοφορούν πολλές διαδόσεις, του τύπου "μου είπε η γειτόνισσα οτι το λιόλαδο είναι καλό..." και "σε κάποιο φόρουμ που 'ξέρουν' κάποιος έγραψε..."

Το μόνο επίσημο που γνωρίζω είναι αυτό:
http://www.thisoldtractor.com/mg_manuals/moto_guzzi_technical_note_010-2006.pdf (http://www.thisoldtractor.com/mg_manuals/moto_guzzi_technical_note_010-2006.pdf)

Πέρα απο αυτό, ΔΕΝ θα σου δώσω συμβουλή, καθώς τις πιθανές φθορές/ζημιές θα τις πληρώσεις ΕΣΥ.
ΕΓΩ στο δικό ΜΟΥ μηχανάκι, που επιβαρύνει τη δική ΜΟΥ τσέπη:

.......Στον κινητήρα με τις σημερινές τιμές θα έβαζα Shell Helix Ultra Racing 10W-60
https://www.skroutz.gr/c/1228/Ladia-Autokinhtou.html?from=catspan&keyphrase=10w60 (https://www.skroutz.gr/c/1228/Ladia-Autokinhtou.html?from=catspan&keyphrase=10w60)

..... Βαλβολίνες για άξονα και κιβώτιο, αγόρασα απο stein dinse τα agip (eni) που λέει η μαμά, μερικά μπουκάλια απο κάθε είδος και έκανα καβάτζα για μερικά χρόνια.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ να γράψω παραπάνω λεπτομέρειες σε αυτό το thread, το "επί παντός επιστητού" που θα έπρεπε να έχει κλειδωθεί εδώ και πολύ καιρό.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Stamatis στις Απριλίου 09, 2017, 11:32:41 μμ
Μουρλό off topic και αν θέλετε μετακινήστε το όπου πρέπει.

Πριν από καιρό είχα προβληματισμό σχετικά με το τι λάδι, τι βαλβολίνη κτλ.
Μπήκα λοιπόν σε αρκετά έξοδα προκειμένου να έχω την πιο σωστή απάντηση και να τελειώνω μια και καλή με το θέμα υγρά κινητήρα.
Έβαλα το κλασικό λάδι που έλεγε το βιβλίο στον κινητήρα μου και το σωστό GL στο σαζμάν μου (όχι σε Guzzi).
Μετά από 10.000χλμ (τόσο αλλάζω λάδια και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί) έβγαλα τα λάδια και τα έστειλα για ανάλυση στην BlackStone στην Αμερική.
Πήρα πίσω ένα report, που μου έγραφε ακριβώς, το πόσο "σπασμένο" ήταν το λάδι, τι περιείχε το κάθε βαζάκι που τους είχα στείλει (μέταλλα, στοιχεία κτλ) και μου έδωσαν σύσταση πως μπορούσα να το χρησιμοποιήσω ακόμα για τουλάχιστον 2.000 χλμ καθώς ήταν ακόμα μέσα στις προδιαγραφές του και δεν είχε υψηλή περιεκτικότητα σε στοιχεία που έδειχναν πως κινητήρας και σαζμαν έχουν κάποιο πρόβλημα από αυτό.
Την μέρα που έστειλα το λάδι για ανάλυση, έβαλα στον κινητήρα και το σαζμάν τα λάδια που μου είχε προτείνει φίλος όπου ο μπατζανάκης του ξαδέρφου της θείας του μπάρμπα της γυναίκας του, έβαλε και ήταν καλά.
Για τον φόβο των ιουδαίων έκανα την αλλαγή στα 5.000 χιλιόμετρα και τα έστειλα και αυτά στη BlackStone για ανάλυση και σύγκριση.
Αποτέλεσμα, (γραμμένο, σφραγισμένο, με υπογραφές και όλες τις περγαμηνες του), το λάδι του κινητήρα ήταν σπασμένο, είχε επιπλέον χάσει ένα 60% της απορυπαντικής του δράσης, περιείχε νικέλιο, μαγνήσιο, φώσφορο ψευδάργυρο σε ποσότητες κατά 10% μεγαλύτερες από το προηγούμενο δείγμα, πράγμα που σημαίνει πως το μοτέρ είχε αρχίσει να τρώει τα σωθικά του.
Για το σαζμαν, σίδηρος, τιτάνιο και βάριο ήταν σε ποσότητες 30% μεγαλύτερες από το προηγούμενο δείγμα και η συμβουλή και για τα δύο δείγματα ήταν να επιστρέψω στα προηγούμενα λιπαντικά που τους είχα στείλει.
Από τότε (και με μια ακόμα δοκιμή) βάζω τα λάδια που λέει το βιβλίο, τα κρατάω για όσο λέει το βιβλίο και έχει τελειώσει για εμένα η ιστορία με αυτά τα πειράματα και πειράγματα.
Οποιος θέλει, δύο αποστολές (με ένα σχετικό κόστος) θα τον πείσουν για το αν το Α ή Β λάδι, σαζμανόλαδο, αξονόλαδο κτλ είναι καλό η όχι.
Φυσικά έχω στη διάθεσή σας όλα τα χαρτιά που μου έχουν στείλει και όλη την επικοινωνία γενικά.
Ισως τα πιο καλά ξοδεμένα 200 ευρώ που έχω δώσει.
Αν κάποιος έχει τη διάθεση, ευχαρίστως να τον καθοδηγήσω και να τον βοηθήσω να στείλει τα δείγματά του και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

μιας και βαριέμαι να σκανάρω και να ανεβάζω τέτοια ώρα στο ιντερνετ reports, ορίστε δύο τυπικά δείγματα από την BlackStone

(http://www.piloteers.org/forums/attachments/general-discussions/31342d1167319780-m1-vs-pennzoil-platinum-syn-pilot-oil-blackstone-labs-large-.jpg)


(http://mrrogers1.org/Hosted%20Images/RogersOilReport18K_3.21.11.JPG)

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Απριλίου 10, 2017, 09:41:45 πμ
 :icon2_yikes: :icon2_yikes: :icon2_yikes: :icon2_yikes: :icon2_yikes:

Σταμάτη δεν έχω λόγια.

Και εγώ αυτά Agip έβαζα στις προδιαγραφές που ζητούσε το εργοστάσιο.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 10, 2017, 09:55:02 πμ
1ον-
75w140? 85w140? Παίρνει το μηχανάκι τέτοια βαλβολίνη? Ξέρω... παίρνει, όπως παίρνει και λάδια 5w40. Γιατί αυτά υπάρχουν στο ράφι, και "μού΄πε η γειτόνισσα ότι είναι καλό, κάνει μέχρι και 7 τηγανίσματα". Για τις ζημιές προφανώς θα φταίει ο λακαμας ο Ιταλός. Υπ'όψιν, στους 40C, το 80w90 έχει ιξώδες 144, ενώ το 140 έχει 416 (mm2/s). Στους 100C, έχουν 15 και 28 αντίστοιχα. Με την ταχύτητα που (δεν) ανεβάζει θερμοκρασία το κιβώτιο και κυρίως το carc, είστε σίγουροι οτι θέλετε λιπαντικό που ΔΕΝ έχει τη ροή που δηλώνει το εργοστάσιο - ούτε καν αφού ζεσταθεί?


2ον-

Πότε επιτέλους θα κλειδωθεί το αυτό το topic? Έχει καταντήσει "Τεχνικά θέματα, επί παντός επιστητού και κουβεντούλα". Τις προάλλες ρώτησε κάτι ο thrylos, ήξερα ότι το είχα ξαναγράψει, αλλά που να το βρεί? - Εδώ εγώ ζορίστηκα να το βρω,  ήταν θαμμένο στη σελίδα 11 αυτού του topic.

Φίλε DonRodrigo

1ον- εδώ παρατίθενται ελεύθερα όλες οι απόψεις. Υπάρχει αυτό που λέει η μαμα guzzi και αυτό που λένε όσοι ασχολούνται με guzzi. Ο καθένα είναι ελεύθερος να επιλέξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γι'αυτό, μεγάλα παιδιά είμαστε. Δεν είναι σωστό όμως να υποβιβάζεις την άλλη άποψη επειδή δεν συμφωνείς...


2ον- το να ζητάς να κλείσει ένα θέμα επειδή δεν σου αρέσει πως εξελίσσεται είναι επιεικώς...άσχημο.
Αν δεν σε βολεύει όπως είναι μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις ένα νέο topic με παραπομπές για όλα τα θέματα που σε ενδιαφέρουν. Σε μια σελίδα θα τα έχεις όλα και είμαι σίγουρος ότι και άλλοι θα το βρουν χρήσιμο.
Τίτλος: Μοντέλα CARC - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Απριλίου 10, 2017, 04:42:26 μμ
1ον- εδώ παρατίθενται ελεύθερα όλες οι απόψεις. Υπάρχει αυτό που λέει η μαμα guzzi και αυτό που λένε όσοι ασχολούνται με guzzi. Ο καθένα είναι ελεύθερος να επιλέξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γι'αυτό, μεγάλα παιδιά είμαστε. Δεν είναι σωστό όμως να υποβιβάζεις την άλλη άποψη επειδή δεν συμφωνείς...

Μέσα είσαι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει (αρκεί να γνωρίζει τις διαθέσιμες επιλογές) και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτό. Ακριβώς δηλαδή αυτό που τόνισα - "τις πιθανές φθορές/ζημιές θα τις πληρώσεις ΕΣΥ", επισήμανση που δεν έχω δει απο "όσους ασχολούνται με guzzi".
Όσο για την "άλλη άποψη", δεν πιστεύω ότι την υποβιβάζω, απλά την αξιολογώ με βάση την τεκμηρίωσή της, συγκεκριμένα, για το 75w140, η τεκμηρίωση που έχω δει μέχρι στιγμής, είναι του τύπου "έτσι είπε η κουνιάδα της γειτόνισσας, που ξέρει", δηλαδή η τεκμηρίωση είναι μηδενική, οπότε, τόση είναι και η αξία που της δίνω.
 

2ον- το να ζητάς να κλείσει ένα θέμα επειδή δεν σου αρέσει πως εξελίσσεται είναι επιεικώς...άσχημο.
Και σε αυτό μέσα είσαι. Ρώτησε κάτι ο ΠΟΛΥΣ. Είχα τις εξής επιλογές:
1- Να του απαντήσω οτι ήδη έχει γίνει αναφορά στα λιπαντικά, στο thread αυτό, να το διαβάσει απο τη σελίδα 1, και ίσως να καταλάβει κάτι.
2- Να μην ασχοληθώ καθόλου, τι με νοιάζει εμένα, δε πά να βάλει και τηγανόλαδο, στάχτη και μπούρμπερη...
3- Να του απαντήσω στο θέμα των λιπαντικών, τεκμηριώνοντας την απάντησή μου κατά το ελάχιστο δυνατόν, γνωρίζοντας οτι δεν αξίζει ο κόπος για κάτι παραπάνω, αφού σε μερικές μέρες, αυτά που θα έχω γράψει θα έχουν γίνει ψύλοι στα άχυρα του "Μοντέλα CARC - τεχνικά θέματα"

Διάλεξα το 3, και ανέφερα το πρόβλημα της επιλογής μου... Άσχημο.
Μάλον έπρεπε να διαλέξω το 2, δεν θα φαινόταν καθόλου άσχημο
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: carcano στις Απριλίου 11, 2017, 09:40:03 πμ
Καλημερα παιδες....

κατ'αρχην ας ειμαστε κοσμιοι και χαλαροι....

μπορει το θεμα να εχει απλωθει στα μπρεβα αλλα απο την αλλη δεν σκεπτεται κανεις ποσο χρονο θα χρειαστει καποιος για να κατσει να διαχωρισει σε 10 κατηγοριες τις πιθανες ερωτησεις/απαντησεις.

Εαν καποιος φιλος εχει προβλημα...θα πρεπει να ξοδεψει χρονο ή να ξαναρωτησει...εδω ειναι η παρεα.

Εαν δεν αρεσει ή δεν ειναι λειτουργικη η δομη, οι "ενδιαφερομενοι" χρηστες Breva ας δημιουργησουν νεο θεμα/κατηγορια και να συνεχιστει η γραφη εκει...

Εξαλλου, εθελοντικα εργαζομαστε ολοι, απο τον ελευθερο χρονο μας....

 :duim:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 11, 2017, 01:37:45 μμ
Ας απαντήσουμε λοιπόν και στον φίλο μας τον Πόλυ που αρκετά περίμενε...

παιδια για πειτε μου τι λαδια,και τι βαλβολινες να βαλω σαζμαν και διαφορικό,μιας και ειμαι ο καινουριος κατοχος.

Φίλε Πόλυ, θεωρώ δεδομένο ότι έχει στην κατοχή σου το manual της μοτοσυκλέτας σου.
Εάν δεν το έχεις κατέβασέτο από εδώ: http://guzzitek.org/g/ma_g/1100/ (http://guzzitek.org/g/ma_g/1100/)

Από εκεί και πέρα στη σελίδα 1 αυτού του θέματος γράφω διάφορες άλλες πληροφορίες.
Όσον αφορά τη βαλβολίνη το manual λέει 80w90.
Κάποιες άλλες φωνές όπως π.χ. ο Agostini λένε για 85w140 ή 75w140.
Βάλε ότι νομίζεις, ας είναι όμως προδιαγραφών GL5 που έχει και κάποια επιπλέον πρόσθετα.

Ότι άλλο χρειαστείς ρώτα άφοβα.

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Απριλίου 11, 2017, 10:26:42 μμ
παιδια ευχαριστω πολυ για ολα αλλα,εγω ρωτησα ποιο πολυ λογο ελλαδας τι μαρκες λυπαντικον και τι πυκνοτητα βαζουμε εδω για εσας που εχετε δοκιμαση,και φυσηκα εχω ειδη κατεβαση το manual.και παλι ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 12, 2017, 12:21:30 πμ
Πολυ, λάδι μηχανής 10w60. Agip, Castrol το βρίσκεις ευκολα.
Βαλβολινες, πυκνότητα τα είπαμε. Μάρκα, το ίδια, αρκεί να είναι GL5. Αν βρεις καλή είναι και η Amsoil
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Απριλίου 13, 2017, 10:09:27 μμ
Πολυ, λάδι μηχανής 10w60. Agip, Castrol το βρίσκεις ευκολα.
Βαλβολινες, πυκνότητα τα είπαμε. Μάρκα, το ίδια, αρκεί να είναι GL5. Αν βρεις καλή είναι και η Amsoil

δεν μου λες κατι το λαδι που βαζετε ειναι μηχανης η αυτοκινητου,γιατι το μοτερ ειναι ιδιο με αυτοκινητου αφου δεν εχει το σαζμαν μαζι.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Απριλίου 13, 2017, 11:45:38 μμ
δεν μου λες κατι το λαδι που βαζετε ειναι μηχανης η αυτοκινητου,γιατι το μοτερ ειναι ιδιο με αυτοκινητου αφου δεν εχει το σαζμαν μαζι.

Αν θυμάμαι καλά, στο manual γράφει Agip Racing 4T. Αυτό είναι αυτοκινήτου, (και πάλι αν θυμάμαι καλά) προδιαγραφής API SL. Όπως γράφεις, ΔΕΝ χρειαζόμαστε λάδι μοτοσυκλέτας, μιας που δεν χρειάζεται να λιπάνει και το κιβώτιο - και γιαυτό είναι και πιο ακριβό. Επίσης, δεν πάει στο συμπλέκτη, οπότε μπορεί να είναι και πολύ καλύτερης προδιαγραφής απο τα λάδια μηχανών.

Με βάση αυτά, εγώ σήμερα θα έβαζα Shell Helix Ultra Racing 10W-60 το οποίο βλέπω στο skroutz στα 7,5€ και είναι και API SN
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Απριλίου 14, 2017, 09:21:40 πμ
Και πάλι 1000ευχαριστω
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Doom στις Απριλίου 14, 2017, 11:14:37 μμ
..............Με βάση αυτά, εγώ σήμερα θα έβαζα Shell Helix Ultra Racing 10W-60 το οποίο βλέπω στο skroutz στα 7,5€ και είναι και API SN

Είσαι θησαυρός :icon3_respect:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: SPONT στις Απριλίου 15, 2017, 09:47:58 πμ
 :icon2_goodpost:


 :icon3_respect:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Νοεμβρίου 21, 2017, 11:06:54 μμ
καλησπερα να ρωτησω κατι για την breva μου κραταει λιγες στροφες τωρα τελευταια και οταν βγαζω ταχυτητα πεφτει στα κανονικα 1350 αλλιως εχει 1800 με 2000.ενω οταν με σβηστω μοτερ το γκαζι παιζει μια χαρα το ακους που τερματιζει στο κλεισιμο οταν δουλευη αμα το πιεσω με το χερι το αξωνακι στο σωμα θα κατεβουνε η στροφες κανονικα.μηπως εχει αλαξει κανενας ντιζες γκαζιου εχουνε κανενα θεμα?ευχαριστω που με ακουσατε.  :icon4_questions: :icon4_questions: :icon4_questions:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Νοεμβρίου 22, 2017, 09:58:34 πμ
Δεν σου κρατάει λίγες αλλά πολλές. Το έκανε και σε μένα όταν κρύωνε ο καιρός. Την άνοιξη θα το ξεπεράσει.  :icon2_lol:

Αλλιώς υπάρχει ένας αισθητήρας θερμοκρασίας πάνω στον δεξί κύλινδρο αν θυμάμαι καλά. Έχει ένα μπλε πλαστικό βύσμα. Αν τον βγάλεις αυτόν (με πολύ προσοχή γιατί τα αυτάκια που κουμπώνει είναι της πλάκας) και τον πασαλείψεις με λίγο γράσο ή θερμοαγώγιμη πάστα θα διαβάζει θερμοκρασία πιο γρήγορα.

Αυτός ο αισθητήρας είναι από σκούτερ της Piaggio και προορίζεται για υγρόψυκτο μοτέρ. Στα γκούτσι είναι βιδωμένος πάνω στον κύλινδρο χωρίς να ακουμπάει στο σώμα του οπότε αργεί να πάρει ένδειξη.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Νοεμβρίου 22, 2017, 10:08:39 πμ
καλησπερα να ρωτησω κατι για την breva μου κραταει λιγες στροφες τωρα τελευταια και οταν βγαζω ταχυτητα πεφτει στα κανονικα 1350 αλλιως εχει 1800 με 2000.ενω οταν με σβηστω μοτερ το γκαζι παιζει μια χαρα το ακους που τερματιζει στο κλεισιμο οταν δουλευη αμα το πιεσω με το χερι το αξωνακι στο σωμα θα κατεβουνε η στροφες κανονικα.μηπως εχει αλαξει κανενας ντιζες γκαζιου εχουνε κανενα θεμα?ευχαριστω που με ακουσατε.  :icon4_questions: :icon4_questions: :icon4_questions:

Το κανονικό είναι 1200 +- 50 νομίζω?

 Ότι και να γίνει ΜΗΝ πειράξεις ΠΟΤΕ τη μεταλλική ράβδο που συνδέει τις πεταλούδες, ΟΥΤΕ τις βίδες στις οποίες τερματίζουν όταν κλείνουν - αυτές που αν ήταν καρμπυρατέρ θα ρύθμιζαν το ρελαντί. Αν πειραχτούν αυτές οι βίδες ή η ράβδος, μάλλον θα χρειαστείς καινούργιο σετ πεταλούδων.

Όταν θα έχω χρόνο θα γράψω topic...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Νοεμβρίου 22, 2017, 06:37:16 μμ
καλησπερα να ρωτησω κατι για την breva μου κραταει λιγες στροφες τωρα τελευταια και οταν βγαζω ταχυτητα πεφτει στα κανονικα 1350 αλλιως εχει 1800 με 2000.ενω οταν με σβηστω μοτερ το γκαζι παιζει μια χαρα το ακους που τερματιζει στο κλεισιμο οταν δουλευη αμα το πιεσω με το χερι το αξωνακι στο σωμα θα κατεβουνε η στροφες κανονικα.μηπως εχει αλαξει κανενας ντιζες γκαζιου εχουνε κανενα θεμα?ευχαριστω που με ακουσατε.  :icon4_questions: :icon4_questions: :icon4_questions:

Πόλυ οι 1350 είναι πολλές για ρελαντί, πόσο μάλλον οι 1800-2000. Κανονικά πρέπει να είσαι στις 1150-1200.

Για αρχή υποπτεύομαι δύο πράγματα:
- κακή ρύθμιση από μάστορα που δεν ξέρει (π.χ. πειραγμένο Allen βιδάκι στο αριστερό σώμα, ανοιχτά και τα δύο bypass, μπαλατζάρισμα οτινάναι, TPS οτινάναι κτλ.)
- βρώμικα σώματα. Πόσα χλμ έχεις? Έχουν ποτέ βγει για καθάρισμα?

Όσον αφορά τις ντίζες είναι εύκολο να τις ελέγξεις. η μια τραβάει στο "άνοιξε" η άλλη στο "κλείσε".

Δώσε παραπάνω πληροφορίες

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Νοεμβρίου 23, 2017, 12:02:12 πμ
λοιπον DonRodrigo την ραβδο δεν την πειραξα αλλα πειραξα το δεξι μπαλακι απο την ραβδο που κουμπωνει στο σωμα,το γυρισα μια στροφη και το μοτερ ηρθε στα κανονικα του,αλλα δεν βλεπω να δουλευη το πρωινο του,και η στροφες ειναι στης 1200-1300.τωρα πως γινετε να μην δουλευη το πρωινο του χωρις να αναβει κανενα τσεκ οτι υπαρχει καποια βλαβη δεν ξερω.και ειδα στο δεξι το σωμα οτι ειναι σαν να χανει λιγη βενζινη απο τον αξωνα της πεταλουδας γιατι ειναι λερομενο το ελατηριο επαναφορας αυτα. και μανο77 την εκανα εγω σερβις τα παντα και τον ιμαντα του δυναμου και βαλβιδες και ολα,το μονο που δεν εκανα ειναι τα σωματα και tps ακομα.αυτα καλο βραδυ και θα σας ενημερωσω πως παει.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Νοεμβρίου 23, 2017, 01:27:15 πμ
Θα πρότεινα, αν θυμάσαι πως ήταν να το ξαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση.
Για να καθαρίσεις πεταλούδες, θα πρέπει να βγάλεις τα σώματα μαζί, σαν σετ, να μην τα ξεχωρίσεις. Για να το κάνω αυτό, εγώ χρειάστηκε να βγάλω επίσης μπαταρία και φιλτροκούτι...

Πριν απο αυτό, αξίζει τον κόπο να καθαρίσεις τη βαλβίδα του ρελαντί (το stepper είναι το μοτεράκι που κινεί τη βαλβίδα). Δες το stepper, ακολούθα το σωληνάκι απο το οποίο παίρνει αέρα απο το φιλτροκούτι, βγάλ'το απο το φιλτροκούτι, και ενώ δουλεύει ο κινητήρας, ψέκασε μέσα στο σωληνάκι με σπρέυ καθαρισμού καρμπιρατέρ. Με μικρές δόσεις, καθώς σε κάθε δόση ο κινητήρας θα μπερδεύει και θα κάνει να σβήσει -κράτα τον με το γκάζι. Ότι παπαριά έχει πιάσει η βαλβίδα θα βγει σα καπνός απο την εξάτμιση. Μπορεί το πρόβλημα του ρελαντί να είναι και απο αυτό, μάκα μέσα στη βαλβίδα που δεν την αφήνει να κινηθεί ελεύθερα.
Τυχών παπαριές απο το stepper μείνουν στα σώματα, τις καθαρίζεις μετά.

Οπότε: καθάρισε stepper, μετά τα σώματα (μαζί), βάζοντας τα σώματα ρυθμίζεις ντίζες γκαζιού... και μετά πρέπει να μπαλανσάρεις πεταλούδες.

Θα χρειαστείς όργανο που μετράει υποπίεση, ίσως να μπορείς να δανειστείς απο κάποιον....

Στα breva-griso, νομίζω και σε όλα τα carc η διαδικασία είναι:
- βγάζεις τις 2 βίδες-τάπες 6mm που είναι στην έξω πλευρά των λαιμών εισαγωγής, κοντά στους κυλίνδρους. Βιδώνεις στη θέση τους τους μαστούς με τα σωληνάκια του οργάνου που μετράει υποπίεση.
- κλείνεις τα bypass και στα δύο σώματα. Είναι το βιδάκι που φωλιάζει μέσα στο κυλινδρικό εξόγκωμα στην έξω πλευρά και λίγο μπροστά απο την πεταλούδα, και βιδώνει απο κάτω.
- ζεσταίνεις τον κινητήρα, περίπου στους 70 αν θυμάμαι καλά
- ανεβάζεις 3000-4000 στροφές. Ρυθμίζεις τη διαφορά της υποπίεσης μεταξύ των κυλίνδρων, γυρίζοντας το βιδάκι με το ελατήριο που είναι κάτω απο την αριστερή πεταλούδα, πάνω στο σύνδεσμο της ράβδου που ενώνει τις πεταλούδες, αυτό που μετακινείται μαζί με τη ράβδο καθώς ανοιγοκλείνει το γκάζι. Θές η υποπίεση των κιλύνδρων να είναι ίδια. Όσο πιο "ίδια" τόσο το καλύτερο.
- σβήνεις απο kill switch. κάνεις reset στο tps. κλείνεις διακόπτη. ξανανοίγεις διακόπτη. Βλέπεις TPS. Ανοίγεις λίγο γκάζι και ξανακλείνεις σιγά χωρίς δύναμη και χωρίς χτύπημα. Βλέπεις TPS. Με κλειστό γκάζι πρέπει να δείχνει 4,6~4,8. Αν είναι τόσο, συνεχίζεις με το παρακάτω, αν δεν είναι reset πάλι και ξαναελέγχεις.
- Βάζεις μπρος και αφήνεις να δουλεύει στο ρελαντί. Κοιτάς υποπιέσεις. Ρυθμίζεις ώστε να είναι ίδιες, ανοίγοντας το βιδάκι bypass μόνο του κυλίνδρου με τη μεγαλύτερη υποπίεση.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Νοεμβρίου 23, 2017, 11:44:48 πμ
Πολυ, κάνε ότι λέει ο DonRodrigo.
Ξαναφέρε το μπαλάκι εκεί που ήτανε και ακολούθησε τη διαδικασία καθαρισμού και μπαλατζαρισματος των σωμάτων.
Θα χρειαστεί να βγάλεις ντεπόζιτο και φίλτροκουτι. Επισης θα ξεβιδώσεις το λαμακι που καταλήγουν οι δύο ντίζες του γκαζιού στο αριστερό σώμα. Απο εκεί και πέρα θα βγουν τα σώματα "πακετο".
Έχεις καλώδια για σύνδεση laptop με τον εγκέφαλο? Αν όχι, θα τα βρεις στο ebay. Χωρίς αυτά δεν κάνεις δουλειά.

Μη σε ανησυχεί τι βρεγμένο ελατήριο στο δεξί σώμα. Κράτα το επίπεδο του λαδιού πιο κοντά στο MIn πάρα στο Max και δε θα σου ξανασυμβεί.

Επισης σημαντικό, δεν μας είπες εάν το αλενακι που κάνει για stop στο αριστερό σώμα είναι πειραγμένο ή όχι. Είναι γεμάτο με κίτρινη μπογιά?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Νοεμβρίου 23, 2017, 12:19:38 μμ
Θες κάτι τετοιο

https://www.google.gr/search?q=android+chrome+copy+url&oq=android+chrome+copy+url&aqs=chrome..69i57j0.8368j0j7&client=ms-android-sonymobile&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8  (https://www.google.gr/search?q=android+chrome+copy+url&oq=android+chrome+copy+url&aqs=chrome..69i57j0.8368j0j7&client=ms-android-sonymobile&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Νοεμβρίου 23, 2017, 11:08:33 μμ
εχουμε και λεμα το μηχανακι δουλει καλυτερα απο πριν σε σχεση ρελαντι ειμαι στης 1200 και οταν ειναι κρυο περιπου στης 1700 για λιγο,τωρα αυτο που προσεξα ειναι στο δουλεμα οτι κανει μια μικρη αριθμια λογο οτι πειραξα το μπαλακι απο δεξια και ενω κοκκινιζε η δεξια εξατμισει τωρα κοκκινιζει η αριστερη.τα σωματα θα τα κανω οταν ερθει το καλωδιο το οποιο το παρηγγειλα,τωρα θα κανω μονο τον αισθητηρα του ρελαντη και βλεπουμε,παντος αυχαριστω και θα μηλισουμε και παλι. :icon3_goodpost: :icon3_goodpost: :icon3_goodpost: :icon3_goodpost:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Νοεμβρίου 23, 2017, 11:20:59 μμ
Την υποπίεση πως θα τη μετρήσεις? Έχεις όργανο? Αν κάνεις καμιά πατέντα απο αυτές που μπορεί κανείς να δει στο youtube, με λάστιχο, υγρό, και συγγυνονούντα δοχεία, έχε το νου σου, το λάστιχο μπορεί να λιώσει καθώς οι λαιμοί ζεσταίνονται αρκετά, και κυρίως, η διαφορά υποπίεσης, θα τραβήξει το υγρό στον κύλινδρο, αν είναι μεγάλη η διαφορά, δε θα προλάβεις να κάνεις κιχ...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Νοεμβρίου 24, 2017, 12:21:16 μμ
εχουμε και λεμα το μηχανακι δουλει καλυτερα απο πριν σε σχεση ρελαντι ειμαι στης 1200 και οταν ειναι κρυο περιπου στης 1700 για λιγο,τωρα αυτο που προσεξα ειναι στο δουλεμα οτι κανει μια μικρη αριθμια λογο οτι πειραξα το μπαλακι απο δεξια και ενω κοκκινιζε η δεξια εξατμισει τωρα κοκκινιζει η αριστερη.τα σωματα θα τα κανω οταν ερθει το καλωδιο το οποιο το παρηγγειλα,τωρα θα κανω μονο τον αισθητηρα του ρελαντη και βλεπουμε,παντος αυχαριστω και θα μηλισουμε και παλι. :icon3_goodpost: :icon3_goodpost: :icon3_goodpost: :icon3_goodpost:

Πόλυ, αν για αισθητήρα ρελαντί εννοείς το βηματικό μοτέρ ανάμεσα στα σώματα, άστο προς το παρόν. Κάνε το μαζί με τα σώματα.
Σε ξαναρωτάω σχετικά με το αλλενάκι στο αριστερό σώμα. Είναι πειραγμένο?

Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Νοεμβρίου 24, 2017, 12:27:09 μμ
Την υποπίεση πως θα τη μετρήσεις? Έχεις όργανο? Αν κάνεις καμιά πατέντα απο αυτές που μπορεί κανείς να δει στο youtube, με λάστιχο, υγρό, και συγγυνονούντα δοχεία, έχε το νου σου, το λάστιχο μπορεί να λιώσει καθώς οι λαιμοί ζεσταίνονται αρκετά, και κυρίως, η διαφορά υποπίεσης, θα τραβήξει το υγρό στον κύλινδρο, αν είναι μεγάλη η διαφορά, δε θα προλάβεις να κάνεις κιχ...

Αυτό το αυτοσχέδιο μπαλατζόμετρο αν εκτελεστεί σωστά είναι πολύ ακριβές.

Θέλει η κάθε στήλη να είναι γύρω στο 1,5m ύψος. Γέμισμα με δεκαράκι λάδι κάτω απ'τη μέση.

Για να μην λιώνουν οι άκρες που συνδέονται στους αυλούς, ματίζουμε στο τελείωμα δύο κομματάκια σωληνάκι σιλικόνης, ένα για κάθε κύλινδρο.

Εννοείται ότι θέλει προσοχή τα σωληνάκια να μην ακουμπάνε πουθενά στο κινητήρα...
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: DonRodrigo στις Νοεμβρίου 24, 2017, 02:32:36 μμ
....
Αυτό το αυτοσχέδιο μπαλατζόμετρο αν εκτελεστεί σωστά είναι πολύ ακριβές.
....

Αν εκτελεστεί λάθος? Και αν το μπαλαντζάρισμα των πεταλούδων είναι άλλα αντ'άλλων? Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ροή αέρα (οπότε και η υποπίεση) όταν κοκκινίζει η μια εξαγωγή ενώ η άλλη όχι? Απ'όλα αυτά το πραγματικό ερώτημα είναι ένα: Θα το ρουφήξει το λάδι ο κύλινδρος? Μήπως πιο καλά "don't try it at home" όπως λένε και στο χωριό μου?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Νοεμβρίου 24, 2017, 10:52:34 μμ
εχουμε και λεμα το μηχανακι δουλει καλυτερα απο πριν σε σχεση ρελαντι ειμαι στης 1200 και οταν ειναι κρυο περιπου στης 1700 για λιγο,τωρα αυτο που προσεξα ειναι στο δουλεμα οτι κανει μια μικρη αριθμια λογο οτι πειραξα το μπαλακι απο δεξια και ενω κοκκινιζε η δεξια εξατμισει τωρα κοκκινιζει η αριστερη.τα σωματα θα τα κανω οταν ερθει το καλωδιο το οποιο το παρηγγειλα,τωρα θα κανω μονο τον αισθητηρα του ρελαντη και βλεπουμε,παντος αυχαριστω και θα μηλισουμε και παλι. :icon3_goodpost: :icon3_goodpost: :icon3_goodpost: :icon3_goodpost:

Πόλυ, αν για αισθητήρα ρελαντί εννοείς το βηματικό μοτέρ ανάμεσα στα σώματα, άστο προς το παρόν. Κάνε το μαζί με τα σώματα.
Σε ξαναρωτάω σχετικά με το αλλενάκι στο αριστερό σώμα. Είναι πειραγμένο?

οχι ολα ειναι μαμα παντου εχει την κιτρινη μπογια.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Νοεμβρίου 24, 2017, 10:59:31 μμ
....
Αυτό το αυτοσχέδιο μπαλατζόμετρο αν εκτελεστεί σωστά είναι πολύ ακριβές.
....

Αν εκτελεστεί λάθος? Και αν το μπαλαντζάρισμα των πεταλούδων είναι άλλα αντ'άλλων? Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ροή αέρα (οπότε και η υποπίεση) όταν κοκκινίζει η μια εξαγωγή ενώ η άλλη όχι? Απ'όλα αυτά το πραγματικό ερώτημα είναι ένα: Θα το ρουφήξει το λάδι ο κύλινδρος? Μήπως πιο καλά "don't try it at home" όπως λένε και στο χωριό μου?

κοιτα αμα κατσεις και βαλεις κατω οτι ειχα το v65 απο το 97 στα χερια μου και ποτε δεν το πηγα να μου σεταρουνε τα καρμπυρατερ που μου εκοβε σχεδων καθε χρονο ντιζες γκαζιου και το μοτερ εκοβε και εραβε μονο με το αυτι και την εμπειρια.Μια φορα το πηγα περιση αφου το ειχα αλλαξει ντηζες και τα σεταρισα απο περιεργεια και ητανε τελεια.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Stamatis στις Νοεμβρίου 25, 2017, 10:22:08 πμ
Αποψη μου ενα καλο καθαρισμα θελει.
Παραγγελνεις ενα seafoam απο το ιντερνετ, ακολουθεις τις οδηγιες και εισαι κομπλε.
Μετα απο μακρυα ακινησια η καθε 20.000 χλμ αυτο το ζουμι κανει θαυματα.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Νοεμβρίου 26, 2017, 01:04:04 πμ
Αποψη μου ενα καλο καθαρισμα θελει.
Παραγγελνεις ενα seafoam απο το ιντερνετ, ακολουθεις τις οδηγιες και εισαι κομπλε.
Μετα απο μακρυα ακινησια η καθε 20.000 χλμ αυτο το ζουμι κανει θαυματα.

δεν μου λες σταματη το δοκιμασες αυτο? :thinking2: :thinking2: :thinking2:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: FANIS στις Νοεμβρίου 26, 2017, 02:35:30 μμ
Δεν θα επεκταθώ πολύ...

Σωτήριο έτος 2011, μήνας Απρίλιος... Breva 1100 me 44.000 επάνω της...

Σπάσιμο νεύρων από το ρελαντί των 1600-1800 στροφών με αποτέλεσμα όποτε έβαζα πρώτη να μου πηγαίνει η καρδιά για ανακοπή με το απότομο ΚΛΑΝΓΚ ΣΠΑΜ ΓΚΤΟΥΠ που άκουγα....

Επίσκεψη στον γκουρού Μπίμπη...

Καθάρισμα πεταλούδων και μπαλατσάρισμα.

Προβλεμ σόλβντ.

Καλημέρα.  :drink:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Νοεμβρίου 26, 2017, 10:56:03 μμ
λοιπον πηρα αποφαση οταν ερθει το καλωδιο θα κανω το καθαρισμα πεταλουδων και θα φτιαξω και δικο μου οργανω για το παλατζαρισμα με τα (μπουκαλια) και θα σας πω το αποτελεσμα,μπορει και να τραβηξω  και βιντεακι. :bike: :bike: :bike: :bike: :bike: :bike:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Δεκεμβρίου 16, 2017, 08:56:22 μμ
καλησπερα στην ομαδα,ξερει κανενας για την εξατμιση την dominator που εχει και στο car?την εχει βαλει κανεις?
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Δεκεμβρίου 18, 2017, 10:42:42 πμ
Φτηνιάρικη κατασκευή. Για παπάκι καλή είναι. Για την Breva μάζεψε λεφτά για Mistral.
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Δεκεμβρίου 18, 2017, 09:46:39 μμ
Φτηνιάρικη κατασκευή. Για παπάκι καλή είναι. Για την Breva μάζεψε λεφτά για Mistral.

φιλε μου δημητρη ο νταουν τζοουνς εχει πτωση δεν παιζει κατι τετοιο οβερ  :icon4_laughter: :icon4_laughter: :icon4_laughter: :icon4_laughter:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Δεκεμβρίου 18, 2017, 10:19:33 μμ
Σε καταλαβαίνω.

 :icon2_hehe:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Απριλίου 25, 2018, 10:12:53 μμ
παιδες ερωτηση μετα απο μια πολυ ωραια μερα σε track day διαπιστωσα οτι το μπροστινο θελει ποιο χοντρο λαδι γιατι ειναι πολυ βουτυρο,μεχρι τι μπορουμε να βαλουμε? :Think: :Think: :Think:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Απριλίου 26, 2018, 10:02:51 πμ
Το λάδι από μόνο του δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά. Θα χρειαστείς και ελατήρια.

https://hyperpro.com/springs/ (https://hyperpro.com/springs/)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Απριλίου 26, 2018, 09:51:11 μμ
Το λάδι από μόνο του δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά. Θα χρειαστείς και ελατήρια.

https://hyperpro.com/springs/ (https://hyperpro.com/springs/)

Δεν έχει για breva 1100 μόνο για norge
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: Dakota στις Απριλίου 27, 2018, 09:49:35 πμ
Ίδια πιρούνια είναι, δεν θα ταιριάζουν;
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 27, 2018, 11:30:19 πμ
Τα ελατήρια της breva είναι οκ, ειδικά για το βάρος του Πόλυ :-)
Πιστεύω με ένα παχύτερο λάδι να είσαι εντάξει. Μια δοκιμή δεν κοστίζει.
Λάδι μπορείς να βάλεις μέχρι και 20άρι. Ένα καλό 15άρι όπως πιστεύω είναι οκ.


Κάτι παίζει με τα ελατήρια Ηyperpro σε Breva. Πολύ το έχουν ψάξει, τελικά κανείς δεν έχει βάλει.
Yπάρχει όμως και αυτό το ολοκληρωμένο κιτ: https://www.spiliotis.gr/matris-kit-%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-fke-moto-guzzi-breva-1100-05- (https://www.spiliotis.gr/matris-kit-%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-fke-moto-guzzi-breva-1100-05-)
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: ΠΟΛΥΣ στις Απριλίου 28, 2018, 10:01:15 μμ
Τα ελατήρια της breva είναι οκ, ειδικά για το βάρος του Πόλυ :-)
Πιστεύω με ένα παχύτερο λάδι να είσαι εντάξει. Μια δοκιμή δεν κοστίζει.
Λάδι μπορείς να βάλεις μέχρι και 20άρι. Ένα καλό 15άρι όπως πιστεύω είναι οκ.


Κάτι παίζει με τα ελατήρια Ηyperpro σε Breva. Πολύ το έχουν ψάξει, τελικά κανείς δεν έχει βάλει.
Yπάρχει όμως και αυτό το ολοκληρωμένο κιτ: https://www.spiliotis.gr/matris-kit-%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-fke-moto-guzzi-breva-1100-05- (https://www.spiliotis.gr/matris-kit-%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-fke-moto-guzzi-breva-1100-05-)


θα δοκιμασω λαδι χοντρο και βλεπουμε,γιατι δεν προκειτε να πηγενω για track day γιατι τα λαστιχα καθαρισαν  :icon4_laughter: :icon4_laughter:
Τίτλος: Απ: BREVA 1100 - τεχνικά θέματα
Αποστολή από: manos77 στις Απριλίου 30, 2018, 05:07:56 μμ
Ok, διάβασε λοιπόν και αυτό:

https://transmoto.com.au/comparative-oil-weights-table/

To "νουμερο" του λαδιού είναι σχετικό.
Σημασία έχει να δεις το viscosity και το cSt. Γιατί μπορείς να βάλεις πιο "χονδρο" λάδι (βάσει του νούμερου) αλλά τελικά να είναι ίδιο ή και πιο ψιλό από αυτό που έχεις ήδη.