Αχ Γιώργο, δε διαβάζεις όλα τα ποστ μου φαίνεται, δυο ποστ πιο πάνω λέω τι περίπου έκανα

Ας γίνω λίγο πιο αναλυτικός, από αυτά που βρήκα στο νετ, όχι ότι είμαι κανένας μάστορας.
Λοιπόν, κλείνοντας το γκάζι και πέφτοντας οι στροφές του κινητήρα, τα μπεκ δεν σταματούν να ψεκάζουν καύσιμο,
αλλά ψεκάζουν λίγο το οποίο αυξάνεται όσο οι στροφές μειώνονται (αυτό φαίνεται από τη χαρτογράφηση).
Όσο οι στροφές είναι ψηλά και το καύσιμο λίγο, η αναλογία αέρας/καύσιμο (για συντομία A/F) είναι τέτοια που δεν γίνεται ανάφλεξη
(πολύ φτωχό μίγμα), όσο όμως πέφτουν οι στροφές και αυξάνεται η ποσότητα καυσίμου (περιοχή στροφών από 4000 - 2000 περίπου)
έχουμε ανάφλεξη στον κύλινδρο ανά 8 ή 16 στροφές του κινητήρα η οποία με τη σειρά της προκαλεί την ανάφλεξη του άκαυτου καυσίμου
που έχει περάσει στην εξάτμιση κατά τις ενδιάμεσες στροφές που δεν είχαμε ανάφλεξη. Αυτά είναι τα σκασήματα της εξάτμισης.
Πειράζοντας το χάρτη και μειώνοντας την παροχή καυσίμου στην περιοχή 4000-2000 στροφές, κάνουμε το μίγμα A/F ακόμη φτωχότερο
με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε καν αυτές τις ανφλέξεις ανά 8 ή 16 στροφές και έτσι το άκαυτο μίγμα περνάει και βγαίνει από την εξάτμιση
χωρίς να αναφλεγεί. Τώρα θα πει κάποιος γιατί δε μηδενίζουμε τελείως το καύσιμο στο κλείσιμο του γκαζιού να μη μολύνουμε το περιβάλλον
και να μη πετάμε βενζίνη; Δεν ξέρω, αν και ο Μάνος μου πρότεινε κάτι τέτοιο. Αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει.
Οι μειώσεις που εγώ έκανα ήταν ανάλογες με τις μειώσεις που έκανε ένα παληκάρι με Griso και είχε βάλει φωτό του χάρτη του στο νετ.
Ελπίζω να σε φώτισα.

Νίκος.
Υ.Γ. σε πρώτη ευκαιρία θα βάλω φωτό των χαρτών για να ξέρουμα για τι μιλάμε.